Има голем проблем за луѓето кои живеат во сегашноста. Не ме интересираат случки од пред 200 години бидејќи никој од тие луѓе не е жив.Епа немаме никаков проблем со експанзијата на Русија. Ќе поминат 200 години и никому ништо.
Тоа е бидејќи демократија не е најидеален систем, туку најидеален што може да се изведе во пракса. Нема никаква противчречност со тоа што го зборам. Русија користи систем којшто е полош од демократија, и тоа ми беше поентата.Кој трол е Инглориус Бастард
A овој па Шекспир, треска за демократија каде мнозинството одлучува, меѓународно право, политички систем во САД кој е од формирање на државата и фукнционира и се тоа а две чисти нема па вели па не треба сите да гласаат заради што не се доволно паметни(во првите ќе биде што ќе му се одземе). Земјата со највисок стандард во Европа применува директна демократија со години ама они биле глупи
Па одозгоре во федерална држава како што е САД вели небитно е што мисли една помала држава или поголема.
Дефинитивно треба прво тестирање па после право на глас.
Aко е така, како што велиш, тогаш што мајка бараат во Лас Енсинас да градат воена база?Не ме интересираат случки од пред 200 години. САД нема никаква желба да се прошири кон Мексико денес.
Првпат слушам за ова, ама сигурно не е за напад кон Мексико.Aко е така, како што велиш, тогаш што мајка бараат во Лас Енсинас да градат воена база?
Прегледај го приврзокот 330891
Lista base militar: espiará el Pentágono a México desde Puebla
Викаш дека им функционира, ама овој систем го избра Трамп, а со правило на мнозинство не би го избрале Трамп. Не викам дека системот им е којзнае колку лош, ама верувам дека мојот предлог би им бил подобар.Кој трол е Инглориус Бастард
A овој па Шекспир, треска за демократија каде мнозинството одлучува, меѓународно право, политички систем во САД кој е од формирање на државата и фукнционира и се тоа а две чисти нема па вели па не треба сите да гласаат заради што не се доволно паметни(во првите ќе биде што ќе му се одземе). Земјата со највисок стандард во Европа применува директна демократија со години ама они биле глупи
Па одозгоре во федерална држава како што е САД вели небитно е што мисли една помала држава или поголема.
Дефинитивно треба прво тестирање па после право на глас.
Сигурен сум дека за многу работи првпат слушаш, а многу работи и не знаеш, кога се наоѓаш во медиумски информативен мрак. Туку, имаш слушнато дека ултрадемократот Бајден (оној кој американскиот народ може да го смени кога ќе посака, според тебе) не прави разлика помеѓу нивниот архинепријател Иран и кобајаги нивната пријателска Украина. Нему сеедно му е. Само да има кому да продаваат оружје.Првпат слушам за ова, ама сигурно не е за напад кон Мексико.
Хе хе..Велиш Мексико нема причина да се брани кога пола територија им земал САД? Ако не се бранат и понатаму, може да останат само со Сиудад де Мехико.
Прегледај го приврзокот 330889
А што му недостигаше на Трамп? Во што беше Хилари подобра од Трамп?Мене лично ми смета што не е просто правило на мнозинство. Немаше Трамп да биде изгласан при таков процес.
А што му фалеше на просечниот Американецот во време на Трамп?Викаш дека им функционира, ама овој систем го избра Трамп, а со правило на мнозинство не би го избрале Трамп. Не викам дека системот им е којзнае колку лош, ама верувам дека мојот предлог би им бил подобар.
Ова го збориш ко да единствената придобивка што ја добиваат тие земји од САД е тоа што гласовите им се побитни. Расцепување од САД би имало повеќе негативни страни за кое поголемо електорално влијание не се исплаќа.А што му фалеше на просечниот Американецот во време на Трамп?
Секако дека твојот предлог е подобар за секој кој посакува САД да се расцепка на повеќе држави. Трамп не е единствениот што избран така па не гледам нешто да се галами за тие.
Зашто државата Mасачусетс која е една од најбогатите држави пер капита инком да остане во САД кога ќе има нула влијание во политиката на САД? Или пак најголемата по површина Аљаска, а по жители една од најмалите.
Соодветна заштита од коронавирус.А што му фалеше на просечниот Американецот во време на Трамп?