Живот после смртта

B

BELIEVE ME

Гостин
Широк е патот до пропаста, а тесен е патот до вечноста.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
кој неверува за живот после смрта нека гледа МИТАРСТВА ..
.. инаку живот после смрта има

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Во Библијата се кажува дека после смртта, не само дека постои живот, но дека тој е вечен и толку славен и е: „Што окото не виде, што увото не чу, што во човечкото срце не дојде, тоа Бог го приготви за оние, кои Го љубат Бога.“ (I Коринтјани 2:9) Исус Христос, Бог во тело, дојде на земјата, за да ни го подари дарот – вечен живот. „ За нашите престапи беше прободен, сотрен, за нашите безаконија.“ (Исаија 53:5)

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.965
Поени од реакции
23.141
Никој не се вратил да каже дека има или нема живот после смрта..Само можеме да збориме на празно..

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
живот после смртта.....хммммм....значи СМРТТА не постои како поим,логично нели???

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.451
Поени од реакции
30.963
Незнам, никој не се вратил да каже нели, треба ние еден ден да видиме:toe:

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Незнам, никој не се вратил да каже нели, треба ние еден ден да видиме:toe:
ИМА ..
Гледав еден документарец МИТАРСТВА се вика со еден русин кој бил најголем пропалица ( се пијанчел, ја тепал жената и мајка му, децата не ги пуштал од дома) и еден ден пред спиење во собата влегла таква светлина што он ги видел светите ангели кој пак му рекле да не се плаши да појде со нив он ке изгледа како мртов пред лугето околу него а неговата душа значи ке оди во Чистилштето со цел да види што го чека доколку продолжи со истата работа со тепањето и пијанчењето..
Значи све на све са 20 МИТАРСТВА..
Додека душата патува низ митарствата значи од една страна се ангелите а од другата страна биле ѓаволите ..
Ѓаволите биле толку лоши што сакале да ја искористат секоја грешка на Русинов што ја напраел ама ангелите биле појаки и го заштитиле ..
Русинов додека го кажуваше ова беше во црква што неверувам дека лаже а покрај него имаше монарси.

Еве една слична статија што се десила во Василија Острошки
http://www.isadaiuvek.dzaba.com/pouke/mitarstva.htm

Па сеа кој сака нека верува кој не .. Јас лично верувам !

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.263
Поени од реакции
9.046
ИМА ..
Гледав еден документарец МИТАРСТВА се вика со еден русин кој бил најголем пропалица ( се пијанчел, ја тепал жената и мајка му, децата не ги пуштал од дома) и еден ден пред спиење во собата влегла таква светлина што он ги видел светите ангели кој пак му рекле да не се плаши да појде со нив он ке изгледа како мртов пред лугето околу него а неговата душа значи ке оди во Чистилштето со цел да види што го чека доколку продолжи со истата работа со тепањето и пијанчењето..
Наравоучение: Доколку сакате да ги видите анѓелите САМО руски алкохол!

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.965
Поени од реакции
23.141
ИМА ..
Значи све на све са 20 МИТАРСТВА..
Додека душата патува низ митарствата значи од една страна се ангелите а од другата страна биле ѓаволите ..
Ѓаволите биле толку лоши што сакале да ја искористат секоја грешка на Русинов што ја напраел ама ангелите биле појаки и го заштитиле ..
Русинов додека го кажуваше ова беше во црква што неверувам дека лаже а покрај него имаше монарси.

Еве една слична статија што се десила во Василија Острошки
http://www.isadaiuvek.dzaba.com/pouke/mitarstva.htm

Па сеа кој сака нека верува кој не .. Јас лично верувам !

Сигурно нешто мешал со алкохолот...:helou:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Доволно кажавте за алкохолот, ајде назад на темата. :smir:

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Според философијата на еден непознат философ има 3 света... Живот, смрт и Совршенството... Душата на човекот круши во циклус живот - смрт... Совршеноста е крај на тоа кружење и во неа се влегува само преку животот... Интересно ми беше коа го слушнав прв пат... Ете слушнете и прочитајте...

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Живот после смрт, тогаш мувава што ја отепав, ке се врати и ке ми дупне глава.

Според мене живот после смрт нема. Крај на животниот процес, кој е чиста физика и хемија. После тоа следуваат 2 опции, правење пепел, или поинтересниот, грицкање од црви.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Не верувам во живот после смртта. Според мене тоа е нешто за што се спремаат луѓето после смртта, демек нема да престанел животот туку ќе продолжел во друга форма и да бидат добри, да не крадат, лажат и вршат прељуба, а поповите и оџите се на број еден во тие работи. И ќе ми кажуваат они тинтири минтири.............

Член од
5 септември 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
Според философијата на еден непознат философ има 3 света... Живот, смрт и Совршенството... Душата на човекот круши во циклус живот - смрт... Совршеноста е крај на тоа кружење и во неа се влегува само преку животот... Интересно ми беше коа го слушнав прв пат... Ете слушнете и прочитајте...

брат знаеш ли дека твојот филозоф е еден од најпознатите рапери во скопје кој моментално го слушам инаку РНС или ТОНИОСАН али не се навредувај од ова секој има право да незнае

Kajgana Shop

На врв Bottom