Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.805
Не мора нешто драстично да преземеме. Само да бидеме спремни да плаќаме поскапо некои работи за поддршка на санкциите. Јас сум спремен за тоа.
Автоматски споено мислење:

Германија има тотално сменета надворешна политика од каква била пред еден век. Русија е истата скапана држава со менталитет за територијална експанзија.
Кои се тие работи. Објсни малце детално. И што си направил до сега за да го обориш диктаторот Путин?
Лично ти.
Пукањето взадник со пендраци не се рачуна.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Кои се тие работи. Објсни малце детално. И што си направил до сега за да го обориш диктаторот Путин?
Лично ти.
Пукањето взадник со пендраци не се рачуна.
Им прави кансел на Русите и го нарекува Путлер. Јас би додал и Владолф пред Путлер. Нека се пати и нервира Путин.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.354
Рено на Русите им го продаде мнозинскиот удел во Автоваз за само една рубља

:pos: :pos: :pos: :pos: европјаниве со санкцииве сами си пуцаа у глава, не у колено..
dobro e dobile jaka rublja... zamisli da ja prodadea koga siptaron i bugarot tuka ni postiraa grafikoni kako rubljata e padnata...

sega mercdes e na red... 2 rublji?

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.700
Поени од реакции
3.990
dobro e dobile jaka rublja... zamisli da ja prodadea koga siptaron i bugarot tuka ni postiraa grafikoni kako rubljata e padnata...

sega mercdes e na red... 2 rublji?
Razbira ti tikvata od ekonomija ,kolku i od atomska fizika. :D I edna rubla za dolar da e kursot se taa. So pojelanie na tebe i site putinisti da si kupite po edna LADA od novopridobitite zavodi.Ke imat zavodi so zapadna tehnika ,koja nema da koristat i ke producirat koli ,koj nikoj nema da saka da kupi.
Idniot mesec Rusia ke stane prva svetska finansova i ekonomska sila.:lolzz:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.462
Поени од реакции
7.830
Немаат компас, не знаат што прават и кај тераат. Единствено знаат да фрлаат оружје за да гинат украинскине гревови и да вадат од газот некои санкции прикрпени за да личи дека прават нешто.

Од што се неспособни идиоти несвесно ќе не однесат на раб на нуклеарна војна.
Зар сеуште сметаш дека елитата, аналитичарите и лидерите од западната цивилизација се глупи и неспособни.... :cautious:
Ако сметаш дека целта им е мир во светот, во право си, неспособни идиоти.
Но, кога целта е друга, тогаш се многу интелигентни и проникливи мангупи.

Ако се неспособни идиоти, тогаш личните сметки ќе им се во црвено, банкрот, а парите од даночниците немаше пак во нивните приватни џебови/ компании да идат.

Народот е неспособен што и покрај сите досегашни докази сеуште слепо ги следи, чека од нив да се праведни и чесни.

Прашање до некој поупатен:
1. Начини како да се избегне мобилизација? :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.952
Најјако у свет ми е што УЧК проси леб и енергенси од Србите, а откога на Русинот му прдна сите да плаќаат у рубљи, УЧК свитка опашка и сега ќе плаќаме во рубљи.

Али нема везе, битно е на социјални мрежи да си јак и да ги откажеш руските класици.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.354
Razbira ti tikvata od ekonomija ,kolku i od atomska fizika. :D I edna rubla za dolar da e kursot se taa. So pojelanie na tebe i site putinisti da si kupite po edna LADA od novopridobitite zavodi.Ke imat zavodi so zapadna tehnika ,koja nema da koristat i ke producirat koli ,koj nikoj nema da saka da kupi.
Idniot mesec Rusia ke stane prva svetska finansova i ekonomska sila.:lolzz:
bugar, sto se sekiras ti, vas doprva ve cekaat pizdarii... ostaj gi francuzite, oni se krstat deka rusite ke rabotat i ke im prodavaat koli. si ja zasluzija jakata rublja. sozdravje neka si ja trosat....

rusite ako sakaat sega i za staro zelezo moze da gi poradat masinite ili da prodolzat da pravat koli koj ete reno ke im gi otkupuva... nivna rabota sto ke pravat.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.246
Поени од реакции
9.890
bugar, sto se sekiras ti, vas doprva ve cekaat pizdarii... ostaj gi francuzite, oni se krstat deka rusite ke rabotat i ke im prodavaat koli. si ja zasluzija jakata rublja. sozdravje neka si ja trosat....

rusite ako sakaat sega i za staro zelezo moze da gi poradat masinite ili da prodolzat da pravat koli koj ete reno ke im gi otkupuva... nivna rabota sto ke pravat.
Имаат русите технологија Рено и слични фабрики уште 100 год. да не ги стигнат. Проблемот е што они никад не се замарале целиот технолошки потенцијал да го инкорпорираат у цивилни цели. После војниве мислам дека овој технолошки бум кој уште не експлодирал уште од советската ера ќе се деси, а веќе и се случува на некои полиња, ама тоа е у воен план претежно каде цивилен и воен дел се преклапаат.
Нив им фали дефинитивно дисциплина која би се изучувала од мали нозе а се нарекува естетика :D
Ма да мислам дека го стигаат западот и во скоро време ќе се калибрираат во однос на тие колективни естетски парадигми со западот. Малку е тешко да се разбере целата поента, ама у компјутерска терминологија станува збор за интерфејсот.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.507
Не мора нешто драстично да преземеме. Само да бидеме спремни да плаќаме поскапо некои работи за поддршка на санкциите. Јас сум спремен за тоа.
Во што се сАстои твојата спремност за трпење санкции? Имаш домашна печатница за пари или нешто дискретно?...

Kajgana Shop

На врв Bottom