Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    733
Член од
3 јули 2016
Мислења
194
Поени од реакции
602
Да не останеме и ние без гас само, ни зависат фабрики како Алкалоид, Железара итн. Којзнае мртвиве во Влада што прават, или чекаат директива од Брнз или врска немаат што се случува.
839A2499-D2F8-4298-A3D5-0001BB695DE4.jpeg

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.421
Поени од реакции
9.752
Или овие одбиле да се префрлат на исплата во рубљи,или русиве се сериозни во намерата да ги затворат вентилите. Овие се само избрани како пример дека се сериозни во намерата русите само во рубљи да продаваат гас. Не верувам дека во цела Европа само Бугарија и Полска се земјите кои одбиваат да плаќаат во рубљи.
polska otsekogas bila najglasna so antiruski stav. so tie terminalite za lng na baltikot, i so toa so verojatno se zemja so koristi najmnogu jaglen za drugi nameni osven vo elektrani (greenje i vo industrija), verojatno kje se snajdat nekako, grejna sezona im e pri kraj.
kje im bide poskapo i pozagadeno, ama si imaat stav i si stojat na toa.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Да не останеме и ние без гас само, ни зависат фабрики како Алкалоид, Железара итн. Којзнае мртвиве во Влада што прават, или чекаат директива од Брнз или врска немаат што се случува.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Секад ама значи секад умрени земји како нас се првите што го јадат курот во вакви ситуации. Пола европски земји праќаат тешки оружја на Украина, ние први без гас останавме :pos:

J

joli1

Гостин
Секад ама значи секад умрени земји како нас се првите што го јадат курот во вакви ситуации. Пола европски земји праќаат тешки оружја на Украина, ние први без гас останавме :pos:
Ние ќе служиме како пример на другите држави зашто не се пика носот таму каде што нема потреба.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
978
Поени од реакции
3.809
❗Russia Hits Record Oil Revenues - in face of Western sanctions

The Russian economy is riding out the pressure of sanctions on the back of $60BN in crude sales. In comparison, the whole of 2021 saw oil revenue total $120BN

It's exposed an intl divide in responding to Moscow, and comes despite oil production reportedly dropping by around 700,000 barrels per day. Some exports have been diverted to Turkey and Italy, both posting far bigger orders in April compared to last month.

US Treasury Sec Janet Yellen admitted banning Russian oil and gas could hurt Europe severely - while having “very little negative impact on Russia." German Chancellor Olaf Scholz also warned of a “dramatic economic crisis” if a total embargo is imposed.

Ye ye ye ye ye, ye ye yeh, ye ye yeh. Oh oh oh oh oooh. Ye ye ye ye ye, ye ye yeh, ye ye yeh. Oh oh oh oh oooh, lololol. Oh oh oooh oooh, la lah. Na na na na ...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.871
Доколку Германија утре прекине со увоз на руски енергенси, оваа година ќе доживее рецесија од 2%.

Русија без ембарго на енергенси ќе има рецесија од 10%, со ембарго шта ти ја знам.

Путин одлучил да не се објавуваат никакви и информации за економската состојба на Русија (инфлација, невработеност, Бдп, увоз извос, куповна моќ), секоја чест за него, а можел да нарачува позитивни резултати и да ги користи за пропагандни цели, конзумери на такви вести има еден куп, почнувајќи од тука.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.384
Поени од реакции
7.017
Е тоа јас уште од старт им го зборев на Игорче и останатите кои се рауваа и се радуваат на санкциите кон Русија и секој ден објавуваа кој бренд како си отишол од Русија, инфлација и слично. Јасно ко ден беше дека пред да пропадне Русија, пола Европа ќе пропадне. Германија, Франција, Британија, САД, ги заболе дали држави ко Бугарија, Македонија, Словачка, Романија и остали источно европски банана држави ќе го јадат. Ајде да видеме сеа дали Германија ќе се солидаризија, па ќе им донира гас на пољаците и бугарите. Вакцините беа перфектен показател за солидарноста и заедништвото на Европа. Ајде баш да видиме како сега ќе реагираат. Ова е далеку посериозна работа од вакцините.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Дарданиа > Олаф Шолц
Автоматски споено мислење:

Е тоа јас уште од старт им го зборев на Игорче и останатите кои се рауваа и се радуваат на санкциите кон Русија и секој ден објавуваа кој бренд како си отишол од Русија, инфлација и слично. Јасно ко ден беше дека пред да пропадне Русија, пола Европа ќе пропадне. Германија, Франција, Британија, САД, ги заболе дали држави ко Бугарија, Македонија, Словачка, Романија и остали источно европски банана држави ќе го јадат. Ајде да видеме сеа дали Германија ќе се солидаризија, па ќе им донира гас на пољаците и бугарите. Вакцините беа перфектен показател за солидарноста и заедништвото на Европа. Ајде баш да видиме како сега ќе реагираат. Ова е далеку посериозна работа од вакцините.
Ахам, ќе им донира немачка гас на Полска по дупла цена :icon_lol:

Член од
24 април 2008
Мислења
10.963
Поени од реакции
12.381
Ние не моравме да го следиме примерот на останатиот европски олош, можевме - и сеуште можеме - најкомотно да го следиме примерот од соседна Србија и да не им покажуваме мртви ташаци на Русите само бидејќи биле покриени со НАТО кондоми полни со боја и песок.

Ама секакво зло за добро е, не можеш раја со сила да ја научиш дека не се живее од празни зборови од Брисел, Берлин и Вашингтон, мораш да ги оставиш празните стомаци да си го направат своето.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Па да, понекогаш ми доаѓа да пролеам солза за Лвив, спомените оттаму ми се меѓу најубавите во поново време, луѓето беа гостопримливи и отворени, газдата на станот кој го изнајмивме беше кул лик, не сакам да замислам да биде срушен како други градови низ Украјина, се молам на Бог тоа да не се случи.
Да можам би му понудил на Серго ако ништо повеќе да ја прати фамилијата кај нас, имаме доволно место во куќата да ги згрижиме додека трае лудилово, но немам контакт, не сакам да помислам на најлошото.

Слава Украјини!
Твојата приказна и твојата тага е сосема нормална и легитимна и би рекол таа е твоја вистина и не се одрекувај од тоа, се додека не постои страдање од твојот став. Секој нормален во твоја ситуација би ги мразел русите или ако е малку посвесен тогаш Путин. Арно ама светот го гледаат милијарди луѓе низ призмите на сопствените убедувања, искуства, припаѓање кон одредени групи на луѓе.
Ако го анализирам Путин и давам суд, би рекол дека не му е сеедно, и него душа го боли. Арно ама на неговиот врат се сите руси и он од таму потекнува, и земал обврска да ги штити на некој начин како колектив ако ништо друго. Во неговите калкулации русите се загрозени од одредена група на луѓе, и он решил да се одбрани. Неговата одбрана ако ја анализираме од твоја гледна точка е брутална агресија, и тоа е факт, ама твој факт. Колку луѓе постојат толку фактички ситуации постојат, тоа е една од мистериите на универзумов. Не постои апсолутна вистина или барем ние немаме контакт со таа работа.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.404
Поени од реакции
9.016
Доколку Германија утре прекине со увоз на руски енергенси, оваа година ќе доживее рецесија од 2%.

Русија без ембарго на енергенси ќе има рецесија од 10%, со ембарго шта ти ја знам.

Путин одлучил да не се објавуваат никакви и информации за економската состојба на Русија (инфлација, невработеност, Бдп, увоз извос, куповна моќ), секоја чест за него, а можел да нарачува позитивни резултати и да ги користи за пропагандни цели, конзумери на такви вести има еден куп, почнувајќи од тука.
Tи од него ли виде, па не го објавуваш ова:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916

Kako od rakav si gi vadis postovive svaka ti cast... Abe CNN a.k.a fake news ne ti se ramni

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.890
Поени од реакции
12.998
Главни задачи во вторава фаза од оперерацијва се потполна контрола на Донбас и Јужна Украина. Со тоа се воспоставува и можноста за копнен коридор со Транснистрија. Трета фаза ќе биде отварање копнен коридор кон Калининград?

Kajgana Shop

На врв Bottom