Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
11 април 2012
Мислења
4.621
Поени од реакции
5.326
Kia Optima Sportswagon PHEV
кога ја видов понудата за Тојотата што прва ја пишав тука мислам дека после тоа прво нешто што проверив беше оптима (знам колега ја има супер количе е), ама се разочарав дека не се продава тука повеќе

ПС од кога почнав да прашувам и пишувам за коливе, а и да зборам за тоа нема каде не ме бомбардираа со реклами, а и девојка ми сиромашката незнае ни бензин кај се става секоја реклама по инста/минста и е за коли :)

Член од
16 ноември 2014
Мислења
12
Поени од реакции
8
Што е подобро голф 5 плус или сеат алтеа? Двете се со мотор 1.9 тди...

Член од
11 април 2012
Мислења
4.621
Поени од реакции
5.326
Пишав во темата за гуми ама ајде и тука (иако знам дека скоро исти луѓе ги пратат овие теми)

сестра ми бара бандажи за корса Д (челични се повеќе од океј за количето) па би било супер да препорачате каде да разгледа и на што треба да пази ако би зимала половни

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.043
Поени од реакции
11.306
Skoda Fabia 1.4 бензинец, караван
73hp, 2004 год
Ford Focus 1.6 бензинец, караван
101hp, 2007 година

Освен разликата во коњажа и годините, кој мотор се покажал како подобар и која кола има подобра вожња? Останати предности / проблеми? Искуства?
Фала

Последно уредено:

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Фокусот има далеку подобра вожња од шкодата. Исто моторот во шкодата е преслаб, особено за караван.

На бензин фордовите мотори се одлични, далеку подобри него тие на волксваген како што има во шкодата. Шкодата многу веројатно дека еднаш веќе е отворан моторот дури можда и два пати...трошат исто многу масло, потрошувачка од 500 грама на 1000 километра е сосем вообичаена за тој мотор. Џабе ремонти, џабе се, фаличен си е тој мотор од фабрика.

Јас мислам дека фордот ти е далеку подобра опција, покрај сите вицеви и муабети за форд, генерално фокусот е солиден автомобил со одлично управување и држење на пат.

Последно уредено:
Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.109
Поени од реакции
1.247
Здраво, само што положив па сакам да земам кола, буџетот ми е 4000 - 5000 еур, од други луѓе што сум слушал Opel Corsa D биле супер за почетници, што би ми предложиле вие?
Citroen C3 II со 1.4 HDI 68HP исто така ти е добар избор за него имаш евтина регистрација, зелен картон, мал потрошувач... едноставно супер избор за почетник

Член од
20 септември 2012
Мислења
17
Поени од реакции
12
Здраво,

Дали некој би можел да ме советува каква церада да купам за да ја покривам колата во дворот?

Фала ви многу.

Член од
14 октомври 2017
Мислења
239
Поени од реакции
109
Некој да сподели мислење/искуство со Ford Focus 1.6 TDCI 90кс ? Ме интересира до која година немаат дпф

Член од
11 април 2012
Мислења
4.621
Поени од реакции
5.326
Пак јас со моите прашања

Да препорачате некој авто лимар низ скопје, лани кога бев во скопје некој на паркинг веројатно при отварање на вратата многу внимателно ми има направено мала вдлабнатина (да точно тука можам да ја поминам со осигурување ама 200е треба да платам јас а осигурувањето да покрие останатото, реално сметам дека штетата не е ни 100е ако ја правам у мкд ама и да се лажам сигурно не е 200+)

Исто би било добро да добијам и препораки за полирање, восок а можеби и керамика зависи зависи од цената. И некои кои се флексибилни зашто во мкд ќе сум само 2 недели а верувам дека Даме у Ново Лисиче (ако уште работи) е пребукиран уште од сега (доста задоволен бев од неговата работа додека живеев во мкд ама немам негов контакт ни да го прашам дали би можел)

Член од
10 февруари 2022
Мислења
5
Поени од реакции
0
Здраво дечки едно прашање за оние што повише разбираат имам passat 1.9 tdi 2004 74kw 101hp 5 брзини, моторот зариба најдов 2004 passat 1.9 tdi 4x4 131hp 6 брзини на странски табли и ме интересира дали е можно да се сменат моторите, ако да дали процедурата би била лесна (извади-стави) или би имал многу проблеми.Колата е исправна и во вожња состојба па ако се фати моторот би можело да ги извадам и останатите делови што би биле потребни за моторот.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Некој да сподели мислење/искуство со Ford Focus 1.6 TDCI 90кс ? Ме интересира до која година немаат дпф
Mislam deka do 2005ta nemaat dpf.
Автоматски споено мислење:

Пак јас со моите прашања

Да препорачате некој авто лимар низ скопје, лани кога бев во скопје некој на паркинг веројатно при отварање на вратата многу внимателно ми има направено мала вдлабнатина (да точно тука можам да ја поминам со осигурување ама 200е треба да платам јас а осигурувањето да покрие останатото, реално сметам дека штетата не е ни 100е ако ја правам у мкд ама и да се лажам сигурно не е 200+)

Исто би било добро да добијам и препораки за полирање, восок а можеби и керамика зависи зависи од цената. И некои кои се флексибилни зашто во мкд ќе сум само 2 недели а верувам дека Даме у Ново Лисиче (ако уште работи) е пребукиран уште од сега (доста задоволен бев од неговата работа додека живеев во мкд ама немам негов контакт ни да го прашам дали би можел)
Ne znam limar, ali ako ne se poznava mnogu ja ne bi se zamaral. I onaka planiras da ja menjas, samo ne ja peri prd da ja prodavas i moze nema da primetat. Ako pravis trade in za nova kola togas nosi ja navecer koa e temno e ne se glea mnogu.

Здраво дечки едно прашање за оние што повише разбираат имам passat 1.9 tdi 2004 74kw 101hp 5 брзини, моторот зариба најдов 2004 passat 1.9 tdi 4x4 131hp 6 брзини на странски табли и ме интересира дали е можно да се сменат моторите, ако да дали процедурата би била лесна (извади-стави) или би имал многу проблеми.Колата е исправна и во вожња состојба па ако се фати моторот би можело да ги извадам и останатите делови што би биле потребни за моторот.
Kako mislis na fwd da stavis 4x4? Ke treba mnogu raboti da menjas ne samo motori. Druga rabota e sho menjacot moze da ne go sobira na tvojata. Isto i kaj tie so 4x4 obicno i rezervoarite za gorivo se razlicni bidejki treba povekje mesto za 4x4.

Последно уредено:
Член од
11 април 2012
Мислења
4.621
Поени од реакции
5.326
Ne znam limar, ali ako ne se poznava mnogu ja ne bi se zamaral. I onaka planiras da ja menjas, samo ne ja peri prd da ja prodavas i moze nema da primetat. Ako pravis trade in za nova kola togas nosi ja navecer koa e temno e ne se glea mnogu.
Таа мала вдлабнатина не се познава ама има бела боја врз неа (мојава е црна)

кое навечер друже после 9 сонце ми заоѓа ако почекам уште некоја недела ќе треба на полноќ да ја носам за да е темно :)

Член од
10 февруари 2022
Мислења
5
Поени од реакции
0
Mislam deka do 2005ta nemaat dpf.

Kako mislis na fwd da stavis 4x4? Ke treba mnogu raboti da menjas ne samo motori. Druga rabota e sho menjacot moze da ne go sobira na tvojata. Isto i kaj tie so 4x4 obicno i rezervoarite za gorivo se razlicni bidejki treba povekje mesto za 4x4.
Da recime da prefrlam i motor i cel set zamaec lamela potisna i menjac ako treba nema da mozi?

Kajgana Shop

На врв Bottom