- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 4.621
- Поени од реакции
- 5.327
Друже работам за волво (до пред некој месец камиони, сега сум префрлен во колите на системот за автономно возење), волво е изгор скупо и освен ако не идам на овие што им се фул електрик (кои имаат мал багажник) другото период на чекање е 13-15 месеци, цабе ми е 20% попуст и слично кога треба да се оставам чекајќи ја.@wiksa jas gledav kaj mene i 1.8 touring sport gr e spora ko jugo i ke ha imas istata maka ko segasnata kola.
1.8 e 122konja i 0-100kmh e 10.7 sekundi. Torque e 105lbs/ft.
2.0 e 184konji i 0-100kmh 7.8 sekundi. Torque e 140lbs/ft.
Dvete se hybrid i sport gr.
Iako ti nema da se trkas so niv podobro e da imas pogolemo zabrzuvanje.
Ford se opsto poznati deka ni gi biva mnogu, mada ima pokazani isklucoci.
Inace pogledaj volvo v60 ili v90. Ne bi trebalo da e mnogu golema razlikata u cenata.
Mora li da bide hybrid? Realno hibridot e okej za gradska voznja posho ke ti troshi pomalku niz grad radi elektricniot motor. Na otvoreno ke nemas bas nekoja pridovika posho postojano ke raboti na benzin.
Друго претпочитам да е хибрид зашто е значително помал данокот, на бензинците е околу 400€ годишно, дизел не сакам ни да помислам колку е, а хибрид се околу 100€ што реално ми го покрива осигурањето со таа разлика
Ради сите поволности што ги имам од волво прв избор ми беа ама реално е многу чекање а в60 ми е совршенство ако ме прашаш мене
Штета што полстар воопшто не се насочува кон каравани топ би било еден таков електричен да извадат
ако се продужи вака а ид бузз е добра цена може на крај за тоа да одам