Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.054
Поени од реакции
9.432
.
Abandoning the treaty signals to the world that the U.S. has neither interest in the reduction of nuclear arsenals by diplomatic means, nor any respect for the history of arms control. Withdrawal will only add fuel to a nuclear arms race and increase tensions in an already fraught climate. To provide for a nuclear build-up on the European continent is to endanger U.S. allies and increase the already high risk of escalation to nuclear use. Nullifying the treaty would set the world back, and paint the U.S. as ambivalent to its traditional position as a leader in working toward nuclear-free world.

INF е донесен првично за заштита на Европскиот континент од инвазија на Русија(СССР), преку елиминирање на сите ракети со среден дострел. Напуштањето на договорот, како и сите други договори од типот на ABM ја ставија Европа во екстремно лоша ситуација. А овие глупаци Финска и Шведска сакаат да им се придружат :D
Мислам дека релативно брзо ќе бидеме сведоци на ситуација на тестирање на тој член 5 у НАТО, и нема да ни се допадне ама баш ич.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.675
Ja sum sto pobrzo da zavrsi inace.
Со испраќање на оружје у Украина нема да заврши побрзо, туку ќе се продлабочува.
Наместо тоа треба да настојуваат да ги седнат на маса и да го решат конфликтов со преговори.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.711
Поени од реакции
42.294
тие место да деескалираат и да се договорат напаѓаат цели во Русија и Транснистрија. Мислам дека русиве веќе дигнаа раце за било какви преговори и договори со украина, бар за сега.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Da, selo po selo osvojuvaat.
Ја сменија тактиката, неможеш да влеташ во град така лесно. Село по село еве скоро цела Луганск и се водат тешки битки за Донбас. Ако ги пробијат тука утврдувањата ќе оди лесно.

Воопшто не си. Ни ти, ни тенеке и другите од таа екипа како и овие од другата страна што се радуваат на секој испален Калибр.
Автоматски споено мислење:

Со испраќање на оружје у Украина нема да заврши побрзо, туку ќе се продлабочува.
Наместо тоа треба да настојуваат да ги седнат на маса и да го решат конфликтов со преговори.
Ама како после ќе постираат видеа од 2017та година и од мртви руски војници?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.675
Ама како после ќе постираат видеа од 2017та година и од мртви руски војници?
Ако фетиш им е да гледаат искасапени човечки тела нека се пријават на фронт и нека уживаат.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.529
Поени од реакции
22.184
Znaci Ukraina da ne se brani i dobrovolno da im ja dade drzavata na Rusite. Potoa sve ke bide prekrasno za site. I ja sum da prestane vojnava ama fakt e deka rusija vodi invazija na najgnasen nacin ama nekako ne im uspeva i Ukraincite dobro se drzat so ogled na moznostite. Ne bi rekol deka izvestuvanje za padnat brod, avion ili helikopter e raduvanje. Tuku se poizvesno e deka Rusija mnogu tesko moze da osvoj nesto povekje od toa sto go ima zasega na istok.

Ако фетиш им е да гледаат искасапени човечки тела нека се пријават на фронт и нека уживаат.
Ivica druze, odbivam da sledam takvi grupi i da gledam masakrirani i ubieni lugje. Imas drugi ovde sto sledat takvi grupi i postiraat linkovi.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.489
Поени од реакции
24.728
Znaci Ukraina da ne se brani i dobrovolno da im ja dade drzavata na Rusite. Potoa sve ke bide prekrasno za site. I ja sum da prestane vojnava ama fakt e deka rusija vodi invazija na najgnasen nacin ama nekako ne im uspeva i Ukraincite dobro se drzat so ogled na moznostite. Ne bi rekol deka izvestuvanje za padnat brod, avion ili helikopter e raduvanje. Tuku se poizvesno e deka Rusija mnogu tesko moze da osvoj nesto povekje od toa sto go ima zasega na istok.

Ivica druze, odbivam da sledam takvi grupi i da gledam masakrirani i ubieni lugje. Imas drugi ovde sto sledat takvi grupi i postiraat linkovi.

znaci ne sakas brz kraj nego sakas ukraina da vojuva do posleden ukrainec.

jas porado bi da sprzat nekoj amer i svaba mesto nekoj u kiev da go jade.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Znaci Ukraina da ne se brani i dobrovolno da im ja dade drzavata na Rusite. Potoa sve ke bide prekrasno za site.
Така е.
Да се предадеше Садам без војна, ќе му донесеше мир на населението и ќе го спасеше од многу несреќи. Милошевиќ да ги прифатеше уште одма условите на Западот, немаше Србија да биде бомбардирана со осиромашен ураниум.
и т.н.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Вакви релативизатори и негатори како тебе се еднакви на нацистите, во група на нивни колаборационисти спаѓате. Буквално ради тоа и успева да вирее сеуште, јер слепци ко тебе неможат или не сакаат да го видат/препознаат очигледниот нацизам во Украина, неговото поттикнување, поддржување и финансирање од западот по Мајдан 2014.

Ти никаде не си забележал нацисти. И? Као тоа е доволен доказ дека нема? Како го замислуваш тоа да си забележел нацисти? Да идат по улица и да викаат јас сум нациииист? Или да држат транспаренти? Или на упознавање да вика здраво ја сум Олег и по занимање сум нацист. Па уште у Лвив каде има најмалку или ич проруско население кое е таргетот на нацистите. Си зборел со луѓе од источна Украина? Харков? Доњецк? Јужна, Мариопољ, Одеса? Не мора ни тоа, веќе има илјадници сведоштва, а тек ќе има кога ќе се ослободат уште повеќе да зборуваат. Ама он не видел, што бил во Лвов.

Еве и јас неам видено во Македонија криминалци коа шетам вака насекаде надвор по улица кафани кафичи итн, сигурно нема ниеден криминалец, тоа све од интернет. :facepalm:

Далеку се од навлегување во некакви сфери? Буквално се официјален дел од армијата. Во војската се алоо, дали разбираш? Која посензитивна сфера отколку безбедносните структури? Како тоа не се навлезени кога се секаде од Зеленски, пратеници, градоначалници, совети, олигархија се до полиција, судство и војска? Кај повеќе треба да навлезат? Тоа што само Азов се јавно декларирани, а другиве се прикриени (немаат тетоважи, не се снимаат, не зборат јавно), нивните дела ги откриваат, неможат и не смеат да тераат политика или одлуки спротивно на Азов. Истата матрица, само секој на своето поле на одговорност.

Иако поголемиот дел од населението ја одбива нивната идеологија, тоа не го мења фактот дека имаат големо влијание. А тоа пак во најсиромашната и најкорумпирана земја во Европа, брзо може(ше) да доведе до принудување или волно прифаќање со текот на времето.

Нацизмот ни во Германија не се обликувал во доминантен преку ноќ. И тогаш имало зачетоци, иницијални каписли и жарчиња. Сигурно да си бил присутен во периодот 19-33 или 39та, би викал абе кај има нацисти, остај тој еден уметник вегетарјанец со бркчиња се глупира нешто со другарчињата, немаат никави сфери на влијание. Токму релативизаторите како тебе (и немањето некој Путин) довеле до доминација на нацизмот и од точка кога нема враќање.

Така и сега, кога е сеуште недоволно разгорен и ја нема достигнато точката, Русија поучена од претходно, наместо да мора да даде 30 миљона да се спасува себе и светот од нацизам по втор пат подоцна кога ќе биде веќе прекасно, одлучија да го направат тоа многу поелегантно, ефикасно и економично, без миљонски загуби.

Или народски познато како "боље спречити него лечити".
Ти најде со иксомплексирана будала да се расправаш... за секое срање на балканот криви се злите четници кои му ја ослободиле Македонија, додека на светско ниво „москаљите“ се главен извор на проблем, а по негова логика четници браќа со козаците и таа е таа осовина... моја препорака ти е да не се расправаш со будала не можеш да му докажеш колку и да се објаснуваш.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.675

Значи Зеленски треба да плаче на секое негово јавно обраќање дека лошите руси го нападнале, да бара воена помош од цел свет и истата да му биде дадена додека едните или другите не бидат уништени.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.444
Поени од реакции
11.365

Неможе да кажеш дека добро се држи а притоа добива оружје од сите и секаква логистика без ова они одамна ке капитулираа

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Послабо нешто видеа од запленета руска техника, уништени конвои или руски војници кои ги заробиле. Русиве сменија целосно тактика за разлика од нападите кои ги направија горе на север кај Киев, Чернихив и Суми.

Инаку исто имаат нова тактика и за урбани средини која им се покажа многу успешна во Мариупол. Напаѓаат во урбани средини во мали групи од неколку души вооружени со RPO-A Shmel термобаричен ракетен фрлач и многу брзо ги разбиваат Украинците во урбана борба така.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Najbrzo ke zavrsi ako vo Germanija se zgolemi radijacijata, naglo :sneaky:.
Kolku sto znam germancite niti se sloveni, niti pravoslavni brakja taka da Ti ne bi se cuvstvuval nesto posebno zasegnat za nekoj si tamu katolici, luteranci ili sto i da se tie germancite.
I site srekni i veseli :toe:

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Си вртите како и да ви одговара. Поентата е да се договорат на маса што побрзо и да престане, веќе целта им е цела јужна Украина да им ја земат и да немаат пристап на море. Се држат и те како добро Украинците ама ти и тенеке не разбирате дека за секое такво видео другата страна има 3-4 видеа веќе направено. Еве ги денес и Британците објавија дека Русите ја зазеле Кремина иако Русите објавиле пред 2 дена. Инаку Украинците го киднапираа и ликвидираа градоначалникот на Кремина на стартот на војната . Прават опколување во Донбас и секој ден напредуваат. Таму се стационирани главнината на Украинските сили и овие одат претпазливо и секојдневно напредуваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom