- Член од
- 28 декември 2015
- Мислења
- 4.010
- Поени од реакции
- 6.493
Многу малку или компир нула пратеници? јас мислам дека е второво, баш некои по темава ми препорачуваа видеа околу тие азофци, далеку се од навлегување во некакви сфери, ама тешко се објаснува на луѓе кои никогаш не стапнале во Украјина, јас сум бил неколку пати во Лвив па не забележав никаде нацисти.Sekako deka celta e osvojuvanje shto povekje teritorii, ama ne treba da se zapostavi faktot deka Azov e mokjna organizacija navlezena u site sferi na politickiot zivot i na nacionalna ama i u opshtinite i oblastite. Realno, i jas mislev deka Azov e gola voda i izgovor za napadov i deka nemaat dovolno glasovi.
Ama ispadna deka iako nivnata politicka granka ima mnogu malku pratenici (znachi narodot ne gi podrzuva), Azov bukvalno ja vodi drzavata preku policijata i nacionalnata garda. Imash mnogu videa kaj sho Azov gi tepaat policajcite, upagjaat na sostanoci i teraat sovetnici i pratenici da glasaat, bukvalno kako SS vo predvoena Germanija.
Najsilni se na lokalno nivo, mnogu od guvernerite i gradocalnicite se nivni lugje i ne mi bilo cudno da pravat reketiranje i posebno napadi na ruskojazichnite lugje, znachi kriminalci teshki se.
Но тоа е пролемот со инфо стриктно од нет, без лични искуства, без познавање на реални луѓе кои живеат таму, јас имам другар (Серго) кој непосредно пред да почне инвазијата ми кажуваше за тие азофци за кои немав слушнато дотогаш и немаше некои пофални зборови за нив.
Значи нит водат држава ни ништо, не се залетувајте со москаљски пропаганди.
Дали некој навистина смета дека една земја комплетно се ангажира, троши човечки и материјални ресурси до даска, врши инвазија со цел да "denacificira", ок мислам дека возрасни луѓе не би требало да голтаат такви помии, слично како помијата за WMD во Ирак.
При секоја инвазија страната која напаѓа треба пред својата јавност да има спремна прича зошто врши напад, па така сега имаме тоа што имаме, ловеле луѓето нацисти со МРЛ кои срамнуваат со земја цели квартови.
Инаку во Русија има дааалеку повеќе нацисти него во Украјина, имаа и пратеници и беа интегрирани многу повеќе во секојдневие него во Украјина, не следам многу последни години па не знам каква е денес ситуација.
Зошто руските нео-нацисти не се прогонети од власта кога маршираат на сред Москва, Питер или било каде? Зарем е можно во мајчица Россија која дала милиони жртви во борба вс. нацизам пред 3-4 генерации денес да има стотици илјади нео-нацисти и фашизоиди, па куд плови овај брод, зожто?
Руски наци и фашизоиди, секакви скинери секој ден млатат кавкасци и емигранти, тоа веќе не се ни регистрира од полиција.
Дури срам ме фаќа што треба да објаснувам за вакви работи