Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Што побрзо цркне,подобро за сите.
Наивно размислување.
Дали навистина мислиш дека целата таа машинерија позади него зависи од еден човек?
Па во факин јаки фирми не се оставаат да зависат само од еден директор, не пак империи како Русија, САД, Кина и сл.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.184
Не бил ништо во Штази, туку шеф на КБГ одделот во Руската амбасада во Источна Германија.
Ne se znae mnogu za negovoto vreme vo DDR ama daleku bese da bide nesto kako sev.
Автоматски споено мислење:

Наивно размислување.
Дали навистина мислиш дека целата таа машинерија позади него зависи од еден човек?
Па во факин јаки фирми не се оставаат да зависат само од еден директор, не пак империи како Русија, САД, Кина и сл.
Normalno deka ima krug ama cisto se somnevam deka ima nekoj plan sto ke se desi vo slucaj da umre. Dali ima definirano koj ke dojde na negovo mesto i dali drugite vo toj krug toa taka ke go prifatat.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Се сомневаат дека во масовна гробница во Мариупол се поребани до 9.000 цивили. Денафикација на Руски начин.

Иначе околу Путин. Не изгледа арен уште пред недели кажав. Ај што се држи за маса да не падне, туку отечен е на лице? Кортизон?
Масовни гробници сигурно ќе има, во најмала рака од починати луѓе од природни причини кои не можеле да бидат закопани. Имаше уште на почетокот на опсадата видеа од комуналните служби кои мораа да ги фрлаат труповите на починати граѓани во ровови зашто погребалното не функционирало во градот. Се разбира сега овие починати conveniently ќе станат жртви на масовни егзекуции.

Вистината најверојатно никогаш нема да ја дознаеме зашто градот е под руска контрола па ќе мора западните медиуми сами да си ги смислуваат приказните.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.444
Поени од реакции
11.365
Ne se znae mnogu za negovoto vreme vo DDR ama daleku bese da bide nesto kako sev.

Normalno deka ima krug ama cisto se somnevam deka ima nekoj plan sto ke se desi vo slucaj da umre. Dali ima definirano koj ke dojde na negovo mesto i dali drugite vo toj krug toa taka ke go prifatat.
Многу наувно од твоја страна ако мислиш дека не им е испланирано и дека туку така ке остават, ке наместат човек од кругот околу него кој ке продолжи исто, сигурно нема да остават некој прозападен да дојде

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.184
Масовни гробници сигурно ќе има, во најмала рака од починати луѓе од природни причини кои не можеле да бидат закопани. Имаше уште на почетокот на опсадата видеа од комуналните служби кои мораа да ги фрлаат труповите на починати граѓани во ровови зашто погребалното не функционирало во градот. Се разбира сега овие починати conveniently ќе станат жртви на масовни егзекуции.

Вистината најверојатно никогаш нема да ја дознаеме зашто градот е под руска контрола па ќе мора западните медиуми сами да си ги смислуваат приказните.
Moze da se uvide dali pocinale od prirodna smrt ili ne. Ne e toa problem. Mozno e deka Rusite resile deka e podobro lesovite da bidat pod zemja nego na ulica. Ne znam.

1650611038361.png

Многу наувно од твоја страна ако мислиш дека не им е испланирано и дека туку така ке остават, ке наместат човек од кругот околу него кој ке продолжи исто, сигурно нема да остават некој прозападен да дојде
Ti si naiven ako mislis deka nema lugje so ambicija da go nasledat Putin. Ne veruvam deka ke se dogovorat na izbori da bide izbran naslednikot taka da sepak ostanuva privremen vakuum.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Небитно е дали ќе го замени целосно, или дали другите ќе го прифатат, битно е политиката и стратегијата.
Ако оваа стратегија им ги задоволува потребите на олигарсите, небитен е водачот.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Нека цркне,па ќе видиме.
Според тоа што имам читано алтернативите се порадикални и не толку разумни. Така да ако мислиш дека Путин сам одлучил и дека е негов каприц ова во грешка си.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.733
Кинезите ја одбиле Сбербанк за имплементација на платниот систем UnionPay за кредитни картички, од страв од санкции од САД.

Од она што го гледам Кинезите повеќе зборуваат, но воопшто не ја помагаат Русија, за разлика од Индијците кои помалце зборуваат, но повеќе ја поддржуваат Русија.

Ќе и ги земаат сите признанија и заслуги заради ова што го кажала.

Прегледај го приврзокот 329514
prestani da veruvas na ona sto kina "javno" go kazuva gledaj sto pravat u pozadina... ruski firmi i gragani bez problem moze da otvorat kineski smetki vo banka a ako pritoa vnesat odredena suma pari, smetkite nemaat ni ime, samo brojche.... ko svicarska

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.184
prestani da veruvas na ona sto kina "javno" go kazuva gledaj sto pravat u pozadina... ruski firmi i gragani bez problem moze da otvorat kineski smetki vo banka a ako pritoa vnesat odredena suma pari, smetkite nemaat ni ime, samo brojche.... ko svicarska
Sepak kreditnite karti izdadeni vo Rusija preku Kina ne rabotat na zapad. Tuku Kina kje si izvlece najgolem korist prema Rusija. Ako ne prodava na zapad, ostanuva samo uste Kina. Golemi popusti sledat. Ama da, toa ke se pokaze kako pomos. Tuku Kina 30% pomalce jaglen kupi od Rusija vo sporedba so mesecot pred vojnata. Neka stoi kako informacija.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.055
Поени од реакции
9.434
Sepak kreditnite karti izdadeni vo Rusija preku Kina ne rabotat na zapad. Tuku Kina kje si izvlece najgolem korist prema Rusija. Ako ne prodava na zapad, ostanuva samo uste Kina. Golemi popusti sledat. Ama da, toa ke se pokaze kako pomos. Tuku Kina 30% pomalce jaglen kupi od Rusija vo sporedba so mesecot pred vojnata. Neka stoi kako informacija.
Од кај тие радости за пропаѓањето на руската економија кај тебе бе баце?
Што попросперитетна Русија тоа помалку екстремистички погледи на светов и тоа помалку закана од MAD. Вака ја тераат у ќош додека не му прдне на курот на некој да земе да лупа нуклеарки на земји што немаат. Веруј САД нема да мрдне со прст се додека не е нивната држава нападната директно. Ќе го јадат курот држави како Германија, Романија, Полска и т.н. И на крај пак ќе мора да попуштат американците.
Ова што го направија со Украина а и претходно со Србија води само кон војна у која губитници ќе бидат европјаните. САД ги жртвуваат за да се спасат и да купат колку толку некое време.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.184
Na stranata Readovka imase za kratko vreme vest kade sto pisuvaa za 13.414 pocinati Ruski vojnici i okolu 7.000 koi se izcesznati. 116 pocinata bea od brodot Moskwa. Pisuvase deka izvorot im e ministerstvoto za odbrana, odnosno imale meeting kade brojkite bea kazani. Kratko posle objavata vesta bese trgnata. Tesko da se kaze kolku e tocno. Ali sepak bese objaveno na pro-vladina strana.

1650614228890.png

Од кај тие радости за пропаѓањето на руската економија кај тебе бе баце?
Што попросперитетна Русија тоа помалку екстремистички погледи на светов и тоа помалку закана од MAD. Вака ја тераат у ќош додека не му прдне на курот на некој да земе да лупа нуклеарки на земји што немаат. Веруј САД нема да мрдне со прст се додека не е нивната држава нападната директно. Ќе го јадат курот држави како Германија, Романија, Полска и т.н. И на крај пак ќе мора да попуштат американците.
Ова што го направија со Украина а и претходно со Србија води само кон војна у која губитници ќе бидат европјаните. САД ги жртвуваат за да се спасат и да купат колку толку некое време.
Prenesuvanje fakti ne e radost.

Член од
23 јуни 2015
Мислења
200
Поени од реакции
362
Germany will pay a record € 33.9 billion in 2022 for energy resources from Russia, - DWN‎

‎Reports that the cost of Russian oil may increase from € 11.4 billion to € 14.3 billion, and the cost of gas imports for Germany may become twice as much - from € 8.8 billion to € 17.6 billion.‎

Нека стои како информација за сега

Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
Moze da se uvide dali pocinale od prirodna smrt ili ne. Ne e toa problem. Mozno e deka Rusite resile deka e podobro lesovite da bidat pod zemja nego na ulica. Ne znam.
Кој кого убил не знам ама од блиска историја со америте и европејците со гробниците на "цивили" во Косово, има големи шанси сето тоа да се намести да изгледа како што ббц и цнн ни го прикажуваа. Така да не е така едноставно дека може да се увиди.
Не значи дека и другата страна не е способна за такво нешто ама засега т.н. запад е познат по такви местенки.

Kajgana Shop

На врв Bottom