Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Kaj da e ke bide, samo neka stavat nekoj pojaki zvucnici.
Ќе треба Берик да се сели. Така и ќе паднат цените на становите во таа околина. Ако претпоставиме дека се точни гласините(иако се сомневам дека се точни) тогаш морам да им признаам на автохтоните. Зградите таму благодарение на СДС и ДПМНЕ ги градеа албански фирми и ги продаваа на каурите по солидни цени и сеуште ги продаваат. Ако се тупне џамија со јаки звучници тогаш добар дел од каурите ќе фатат патот и ќе ги продаваат поефтино и се знае кој ќе купи таму станови. Сепак некако ми е ептен таму хомогена околината за да има џамија, но благодарение на комуњарите и продадените души ништо нема да ме изненади. Мала цена е тоа за сдс за да се на власт.

Интересно е да се види како нашиот крадоначалник се занимава со битни работe у врска со општинава, на пример повикуaње на синот на терористот Адам Јашари у просториете на ОПШТИНА Тетово (значи не приватно на кафе), човек кој што нема никаква врска со Тетово.

Дали можда Биљал Касами ќе ги повика децата и роднините на загинатите БРАНИТЕЛИ на Тетово у 2001, да им се извини што великоалбанскиот шовинизам им ги зеде роднините и родителите?

Screenshot_10.jpg

Се надевам ќе има ваква дебата кај чичо Стево набрзо.

Реалноста во нашата држава е оваа, мнозинството сме робови на едно заштитено со закон малцинство кое си прави што сака.

Најголемиот албански шљам у МВР е. Не е никаква тајна тоа.

Само треба еден скок во иднината, од едно две-три години и ќе ја видите успешноста на овој проект, за кој рука у огин може да се стави дека ќе биде успешен како сите проекти за канализација у Арачиново, у изминативе 20 години.
Они ти се дупка без дно. Верувам дека на Швајцарците им е скроз јасно каде ќе идат овие пари.

@puno @Dardan-ia

Нели мислите дека е харам што ги апселе у сред рамазански пост?
Нели ќе беше уљудно да почека МВР Рамазан да помине?

пак злите направиле пакост, не скарале нас македонците со хрватите.

Која снегулка е овој миле киро, да не ти се верува . Да не случајно е тој педерот битолски Лет3 од форумов?

Педер сум, ама не битолски. А за снегулка, не ми се верува дека ако ти „паднам во раце“ ќе се стопам туку така. ;)

Соживотот со Македонија реално го знаат Тетовчани Скопјани од северозападна страна,Гостиварчани и слични околини,додека Берово Пехчево.Звегор и останаа источна страна немаат баш некоја јасна престава како стојат работите во мешани околини.
Единствено нешто кое е минимум важно да функционира за добар соживот е правна држава и институции еднакви за сите или она што се вика одговорност кон општеството али за жал ни тој минимум го нема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom