- Член од
- 4 март 2017
- Мислења
- 2.224
- Поени од реакции
- 6.303
Лазаревски во Тримо, Либанец во Металург
Долгогодишниот пивот на Металург се пресели во Словенија
www.g-sport.mk
До крајот на сезоната само. Од Јули веќе договориле некој германец за тренер.Врањеш веднаш си најде нов клуб и тоа каков...
Врањеш неофицијално има нов клуб - ќе води Бундслигашка екипаwww.g-sport.mk
Ради нив ќе има голема промена во трансфер политиката и ќе биде слично како во фудбалот. Слободен агент да може да се контактира во последните 6 месеци а не унапред за 2 год слободен трансфер да се прави.Киелце веќе со години ја имаат најдобрата трансфер политика во Европа
Нешто што требаше да се воведе уште пред многу години.Ради нив ќе има голема промена во трансфер политиката и ќе биде слично како во фудбалот. Слободен агент да може да се контактира во последните 6 месеци а не унапред за 2 год слободен трансфер да се прави.
Мене никогаш не ми стана јасно, зошто нашиве појаки екипи никогаш не го користат концептот на позајмици. Со години, чуваат таленти на клупа наместо да ги пуштат да играат по послаби суперлигаши, па зошто да не и прволигаши, и првата (зошто се вика прва?!#@$@#$@?) лига е ок место за развој на играчи моментално, не е како на времето.Види, они ги користат моменталните правила и играат најпаметно од сите. Се согласувам со @orthodoxMK во моментов имаат најдобра трансфер политика. Купија еден куп таленти, кои ги праќаат во јаки екипи на позајмица. Ете случајов со Скубе, без минута изиграна за Кјелце ќарија 200 илјади евра.
И мене тоа секогаш ме мачело, но ако гледаме и пошироко се провлекува истата ситуација. Позајмиците се нешто кое што ретко се користи во ракометот, Келце е единствената екипа која ја размрда таа работа во последниве неколку години. Не се само нашите појаки екипи.Мене никогаш не ми стана јасно, зошто нашиве појаки екипи никогаш не го користат концептот на позајмици. Со години, чуваат таленти на клупа наместо да ги пуштат да играат по послаби суперлигаши, па зошто да не и прволигаши, и првата (зошто се вика прва?!#@$@#$@?) лига е ок место за развој на играчи моментално, не е како на времето.
Веспрем цел ростер праќаат по позајмици.И мене тоа секогаш ме мачело, но ако гледаме и пошироко се провлекува истата ситуација. Позајмиците се нешто кое што ретко се користи во ракометот, Келце е единствената екипа која ја размрда таа работа во последниве неколку години. Не се само нашите појаки екипи.