Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    759
Ај ќе ја поделат Укриана значи еден дел под Русија а другиот во НАТО?
Da ne si ja pejat ukraincite ova pesnata za skoro, dodusa barem nema za tekstot da se macat, ete gotov spremen imame. Ni avtorski prava nema da im barame posto sojuznici jbg, da pomozime kolku se mozi.

У нас одна думка,
живемо одним життјам,
Україна в цілому,
нехај усі знајуть.

јакби хтось сказав:
«Україна маленька»
є ште дві-три частини
бути цілісним.

Туку што се случи со НАТО? Ги нема нешто, Столтенберг земја го изеде, а на почеток некако многу усилен ми се виде.

Видиш не беше тешко. Кога си свесен дека ЕУ плаќа висока цена, зашто ги поддржуваш глупостите и ги иритираш Русите? Секој кој живее на Европскиот континент и сака да живее понормално, треба да е против мерките кои државите и ги воведуваат на Русија. Значи според твојата математика и ЕУ ќе настрада, па ќе си купам долари(y)

Кога некој е многу посилен од тебе, безцелно е да му се спротивставуваш на намерите. Ем ќе си ги оствари намерите, ем ќе те осакати.

ЕУ без УК и нејзината воена моќ е послаба дури и од Украина. Зависи од Руските природни ресурси, па како мислиш ќе успеат да се спротивстават...
Од каде сега ова ЕУ немале избор и во однос на што немаат избор? Русија сигурно нема да продолжи до Берлин, ниту има намера, ниту има потреба. Ситуацијава е конфликт меѓу Русија и Украина. Украина не испочитува договори, за неутралност и Минск, па цената ќе си ја плати за тоа. Кој и дал право на ЕУ да се меша, или тебе или мене да им кажуваме на Русите што треба и како треба? Самиот Руски и Украински народ треба да си одлучи. Украинците го одбраа Зелениот за да ја оправи државата, он ја сјеба. Русите се навикнати Цар да имаат, па ете Путин си го држат, јбг нивен избор.
Ако ЕУ државите продолжат со долевање бензин, тогаш значи самите намерно бараат да има војна од поголеми размери, а целта која е за такво нешто, за последиците на сите ни е јасно.

Супер, Украинците ќе се топовско месо. Кое ќесе ЕУ да го одврзе кога се во долгови до гуша? Кој ќе го плати оружјето што го праќаат за Украина, произведено од парите на даночниците?
Ај за изолација ок, може да се употреби, не ми се свиѓа како се однесуваш со комшиите, па ќе те изолираме, ама што ќе постигнеш? Повторно самите ќе страдаат, а зашто, кога нема опасност дека Русите ќе продолжат до Брисел... Со децении саделе тикви со Путин, сега наеднаш Путин е лошиот, а со ништо не им наштетил, напротив си добиваа евтини природни ресурси, на товар на самите Руси. Истата фора ко со Гадафи.

Не е проблем да си навијач, ама кога знаеш дека многу висока цена ќе платиш, за кој К си спремен да ја платиш таа цена, кога никаква корист нема да имаш :toe:. Твоево однесување е исто како да не почитуваш некаков договор што си го потпишал со Урко или некој друг троа посилен од тебе, да му се чаталиш, тој ти влепува шамар, ти продолжуваш да го провоцираш, во смисла, само толку ли, таа ли ти е силата, итн итн се додека не те нокаутира. Знам дека не си до толку ненормален, ама во темава така делуваш.

За научниците, како и во секоја област, си има чесни и морални професионалци, само треба да знаеш да ги разликуваш од нечесните, алчните, непрофесионалните и неморалните.

Имаш грешка во твоето поимање за Украинците дека некој ги заебал, па сега водат туѓа војна.

Од 1945 до 1955 година, во Украина има силен партизански отпор, кој ниту милионската руска армија под водство на Сталин, мака мачи да го сузбие.

Само многу сте слаби со историја, па затоа вака размислувате ...

Имам масло туку видов имаше во Нетто за 1,99. Купи масло од репа, поздраво е. Кај тебе снема стек? Ај што не коментираш дека месото по маркетите е ефтино и путер имаше секаде 1,49 на понуда. Или само ако одговара во аргументацијата? Ако си Германија знаеш дека стекови сегде има.

Prijatele tebe gravitacijata slavo ti raboti.

Attachments

• IMG_20220418_152327.jpg
    IMG_20220418_152327.jpg
    357,7 KB · Прегледи: 38
Имаш грешка во твоето поимање за Украинците дека некој ги заебал, па сега водат туѓа војна.

Од 1945 до 1955 година, во Украина има силен партизански отпор, кој ниту милионската руска армија под водство на Сталин, мака мачи да го сузбие.

Само многу сте слаби со историја, па затоа вака размислувате ...

И што има врска твојов муабет со ситуацијата и твоето навивање? Ако им се умира на Украинците нека умираат, кој курац ти поддржуваш ЕУ да се меша, кога само штета имаме?

Ти бидејќи си многу добар по историја, што не идеш да војуваш со Бугарија, со Турција, со Грција итн итн. Или врати се назад едно 2300 години, па сите што ебавале низ Балканов врати им мило за драго.

Украинците никој не ги заеба, на супер пат се, ем територијата ќе си ја задржат, ем економијат ќе им цвета, ем народ среќен, а и ние покрај нив, има да цветаме. Истиве глупости ги пишуваше во корона темата, дека сме неписмени, дека не мислиме, теории на заговор, за после оп трт милојко да станеш најголем поборник во тој ист табор. :P

Ти му кажуваш многу висока инфлација доаѓа, недостаток на производи, он историја пишува. Сконцентрирај се на конкретниот муабет, не скокај од кол на кол.

Имаше за 5ЕУР никој не купи. Во Нетто беше 1,99 лично го видов. Верувај бе ако ти кажувам или појди сам види.
Автоматски споено мислење:

Лошо.

Outcome of Russian energy embargo for Germans predicted

Consumer prices in Germany will see a 7-8% increase in 2022, Karl von Rohr, the vice president of Deutsche Bank, told the Frankfurter Allgemeine newspaper. However, if the government restricts Russian energy imports, prices could spike 10% or more in the coming months.

“If energy imports are more limited, we may even see 10% or more. We must brace ourselves for inflation rates not seen since the 1970s,” von Rohr stated.
Русија 18% инфлација кажале сега? Туку во Москва 200.000 можат да останат без работа. Сакам да кажам, двете страни осеќаваат ќе видиме кој подобро ќе помине.

Имаше за 5ЕУР никој не купи. Во Нетто беше 1,99 лично го видов. Верувај бе ако ти кажувам или појди сам види.
Автоматски споено мислење:

Русија 18% инфлација кажале сега? Туку во Москва 200.000 можат да останат без работа. Сакам да кажам, двете страни осеќаваат ќе видиме кој подобро ќе помине.
Abe uste ednas ce ti pisam

UMRE TOA VREME.
Ako ne si zel si se zaebal!!
Nema povejce!!!!

Sega 5€ litar.

Pojdi utre i uveri se.
I prati slika da vidime kolku si platil

Abe uste ednas ce ti pisam

UMRE TOA VREME.
Ako ne si zel si se zaebal!!
Nema povejce!!!!

Sega 5€ litar.

Абе пред два дена беше. Ако не го пиеш земи од репа и онака е подобро. И помалце манџи прави. Што да ти кажам, масло е. Имаш други сорти.

Ne koristam od Repa 3,79€ i NEMA i ne od Soncogled 4,99 IMA.

Samo svinska mast, i Maslinovi maslo.
Samo ne e toa poentata.

Se si eba majkata.
Kunjska hartija pred 1 Mesec 1,99 do nekni 2,49 od Sabotata 2,99.
I sti se uste ne.

Kratko receno toa sto do pred mesec go kupuvav za 100€ sega e 150€

Pa ti sega praj se pameten sto kako.
O

Ne koristam od Repa 3,79€ i NEMA i ne od Soncogled 4,99 IMA.

Samo svinska mast, i Maslinovi maslo.
Samo ne e toa poentata.

Se si eba majkata.
Kunjska hartija pred 1 Mesec 1,99 do nekni 2,49 od Sabotata 2,99.
I sti se uste ne.

Kratko receno zoa sto do pred mesec go kupuvav za 100€ sega e 150€

Pa ti seaptaj se pameten sto kako.
O
Што пазариш толку?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom