- Член од
- 19 ноември 2020
- Мислења
- 2.524
- Поени од реакции
- 9.405
Види мене најмногу ме нервират лицемери ко тебе и вашите брача Чкипе етник ко демек се грижите за субдината на Украина и Украинците. Тепсија да стане земјата и да личи на марс се додека не е во рацете на Русија вас ви одговара. Дали сите Украинци ќе загинат тоа ви е најмала грижа. Украинците не ги обвинувам, Зелински и западот ги обвинувам што ги доведоа во оваа ситуација. Обичниот украинец не е крив, си ја брани земјата од агресори. Како дојде до тоа и да се обвинуваат само русите без подмолните игри на западот е тогаш незнам што да ти кажам и едноставно си пристрасен и тоа е, си одбрал страна и само напред. Јас мислам дека треба да одите доброволци со брачата Чкипе етник, дури би рекол да ви се плати од буџетот превоз до Донбас. Или еве нека се откаже Бугарија од гас да плаќа на Русија, директно ги финансирате убијците на Украинците.Хаха, ти навистина си толку наивен да мислиш оти Минск2 беше решението?
Се знае кое беше решението, како ќе кажат Русите така. А на Русите им одговара Украина сателит како Белорусија и целосно свртена кон Русија.
Бај да веј, Путин беше тој го прогласи Минск 2 за непостоечки и ја започна инвазијата врз Украина.
Интересно како се правиш на неутралњн во целава оваа војна ама за се ги обвинуваш Украинците. Интересна неутралност оваа твојава
Јас добро ве разбирам и вас и чкипе етник, мора да бидете фул САД затоа што ќе мора да мењате страна ако тргне на лошо војната. Затоа ти пишав нема да ви е прв пат и нема потреба толку да глумите лицемери и загриженост.
Иначе еве повеќето ИТ компании од САД им дадоа насоки на нивните вработени од Русија како да ги заобиколат санкциите и си тераат исплата во Русија. Буквално мочање на санкциите ама битно им наложуваат на Европа санкции да прави. Ама само вие бугарите, чкипе етник и уште неколку не сфаќате дека западот ја изигра Украина и ја намести и натера да биде нападната од Русија со нивното срање советско оружје затоа што друг начин нема РУсија зашто никој не ја удараше од таквото.
Потсетиме колку години Минск 2 не беше имплементиран и за тоа време што се случуваше во Донбас? Имаш видео каде Порошенко си изјавува дека додека нивните деца одат на училиште овие од Донетцк ќе се кријат во подруми зашто цело време ќе ги бомбардират и ги бомбардираа.