Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам за Мацари, али осеќам Мурџо дека ќе им го земе скалпот и ќе има некоја бравурозна изјава на пресконференцијата после натпреварот. :D
Јас па сигурен сум дека Мурџо ќе го сопне Наполи за 2 недели..

Нема лесен распоред за издишани екипи. Лом ќе биде до крај, секакви глупости ќе се случуваат, ништо не треба да не изненади.

Како може ова да е игра со рака при поништениов гол на Пелегрини? Буквално свртен со грб беше Рабио и раката му беше уз тело...
Ako, Anjeli neka se zanimava uste malce so super liga...celi utakmici ke ponistuvat ne golovi :pos:

Како може ова да е игра со рака при поништениов гол на Пелегрини? Буквално свртен со грб беше Рабио и раката му беше уз тело...
Па рака е, ги свират овие, а обратно за пенал не, колку и да ти звучи ова апсурдно. Чиста рака, со грб свртен и под лакт го закачи, јасно се виде. Да не звучам ко Мондо ама проверете си ги правилата, коментаторов од арена прв пат да убоде нешто точно, терминот што го спомнa, attacking handball. Истово да го направеше Рабио во свој шеснаестерец, немаше да биде свирнат пенал. И главниов виде, не ни отиде да провери, и тие од ВАР собата тоа му го сугерираа, буквално сите у пакет донесоа иста одлука, играња со рака на напаѓачи какви и да се, се свират, нема везе тоа природна неприрордна положба, прилепена или па одбиена од друг дел на тело.

Па рака е, ги свират овие, а обратно за пенал не, колку и да ти звучи ова апсурдно. Чиста рака, со грб свртен и под лакт го закачи, јасно се виде. Да не звучам ко Мондо ама проверете си ги правилата, коментаторов од арена прв пат да убоде нешто точно, терминот што го спомнa, attacking handball. Истово да го направеше Рабио во свој шеснаестерец, немаше да биде свирнат пенал. И главниов виде, не ни отиде да провери, и тие од ВАР собата тоа му го сугерираа, буквално сите у пакет донесоа иста одлука, играња со рака на напаѓачи какви и да се, се свират, нема везе тоа природна неприрордна положба, прилепена или па одбиена од друг дел на тело.
Za ova e ponistuvat golovi? Daj Syn ti se molam..

Za ova e ponistuvat golovi? Daj Syn ti se molam..

Дали го удри во рака, само тоа одговори ми, еве на ова видео дали топката го закачи играчот на Јуве во рака?

Дали го удри во рака, само тоа одговори ми, еве на ова видео дали топката го закачи играчот на Јуве во рака?
Ne, ti citiraj me koga naredno ke bide ponisten vakov gol, slobodno. Tolku ke kazam samo.

Слепена ли е раката до тело? Само тоа одговори.

Ne, ti citiraj me koga naredno ke bide ponisten vakov gol, slobodno. Tolku ke kazam samo.
Handballs in attacking scenarios
Even if accidental, no goals can be scored with the use of the arm or hand. Therefore the handball rules in football are more strict in attacking scenarios.

It is usually a handball if:

- a goal is scored by the arm/hand of an attacking player; or if the ball touches an attacking player’s hand/arm in the immediate goal-scoring build-up play. If the arm/hand gives the player an unfair advantage a handball can be called. Even if the attacker's arms were close to the body in a “natural position”.

Па смејте се вие колку сакате. :))
Ако не сте навикнати основни фудбалски правила да се почитуваат на утакмици на јуве, тоа најмалце е наш проблем тука, еве препрочитај го ова едно 120 пати за да ти биде појасно тоа што го зборам. А ако ваков следно коло биде признаен, тој ќе е нерегуларен, и судиите ја усрале. Срамота е што основни правила уште не знаете и мислите дека истите правила за пенал важат и на спротивната страна во фудбалот, најсирекно, срамота е.
Автоматски споено мислење:

Слепена ли е раката до тело? Само тоа одговори.
Читај го правилото за рака у напад.

Па смејте се вие колку сакате. :))
Ако не сте навикнати основни фудбалски правила да се почитуваат на утакмици на јуве, тоа најмалце е наш проблем тука, еве препрочитај го ова едно 120 пати за да ти биде појасно тоа што го зборам. А ако ваков следно коло биде признаен, тој ќе е нерегуларен, и судиите ја усрале. Срамота е што основни правила уште не знаете и мислите дека истите правила за пенал важат и на спротивната страна во фудбалот, најсирекно, срамота е.
Ah be Syn be :pos:

Ti kazav naredno koke ponistat vakov gol, citiraj me. Do togas djabe prajme muabet :)

Ah be Syn be :pos:

Ti kazav naredno koke ponistat vakov gol, citiraj me. Do togas djabe prajme muabet :)
Е све си кажал сега со ова и само потврди дека Јуве сега се оштетени.
Не, сериозно, која ти е поентава со муабетов, ете ти поставив текст каде е нацртано какви се правилата за игра со рака во напад. Сеа ти тоа го игнорираш и ми викаш наредно коке поништат ваков гол, и што со муабетов еве?

Значи ВАР судија, главен судија се водат според постоечко правило во фудбал, и тоа вас ви е смешно, чудно, нетипично? Зашто, зашо јуве ли се во прашање? Не ми е јасно, еве глеам и другиве мислат дека пенал правилата за рака важат и за игра од напад. Еве 1-1 е, прекинете да квичите за чисти ситуации, ова веќе втор викенд у низа ви е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom