UEFA Champions League - Season 2021/22

Кој ќе биде шампион на Европа за 2021/2022?

• Вкупно гласачи
    208
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 мај 2019
Мислења
2.185
Поени од реакции
4.023
Океј противник е Бенфика, иако ја не би ги потценил со оглед дека го елиминираа Ајакс. Сакав Јувентус да пројде и да му падне на Ливерпул па со 5-0 да ги прегазиме напумпаниве од Италија, ама ништо од тоа годинава. :D
Ако пројдеме со Бенфика ни следи или Баерн или Виљареал. Виљареал е незгоден тим и не знаеш што да очекуваш од нив, а Баерн е добра екипа за во полуфинале и би било тоа добар фудбал за око. Во финале би биле тежок противник, па вака е подобро дома-гости и кој ќе пројде нека ја освои ЛШ!

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
748
Поени од реакции
1.619
Champions league e natprevaruvanje kade sekogas nekoja ekipa iznenaduva i eliminira nekoj favorit.
Najneizvesen duel e Chelsea-Real. So ogled na fudbalot sto go igraat I dvete ekipi ke bide dosta neizvesen mec.
City-Atletico ke bide ednosmeren mec. Kako i sekoj napagacki protivnik protiv Atletico, ke bide macenje za gol. Atletico znae da iznenadi (so raspolozen Oblak i iskrici od onoj Atletico so tvrda odbrana I brza tranzicija moze sekogo da go eliminira, pogotovo timovi kako City).
Istoto mu go napravija na Liverpul pred 2-godini, koga Pul imase miljarda sansi a Oblak bukvalno go magepsa golot.
Benfika-Liverpul, ovde Liverpul mislam ke gi dobie rutinirano. Benfika od site nabrojani mi izgleda onaka najslab protivnik.
Villarreal-Baern, I ova ke bide dobar mec. Ako Baern eksperimentira kako vo Bundes so cudni formacii i povremeni Black outi moze se da im se sluci.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.064
Поени од реакции
19.448
Се слагам со членот над мене, во ЛШ изминатите години сме сведоци на еден куп изненадувања, затоа и натпреварувањето е толку интересно.
Сите сакаат јаки полуфинални дуели а и гледајќи го ждребот можно е да имаме 4 гиганти во полуфинале, Ливерпул, Баерн, Сити и Челзи/Реал

амааа ... Тука е Диего Падре Симеоне да му уквари просек секогаш.
5c8b6b52360000ba1a6d08a5.jpeg
Нема поубо чувство на свет од тоа да ти напаѓа противникот 90 минути со посед 95 % и да победиш со мртов гол 0:1. Па после со ќеф да ги читаш тука жалопојките од пола форум како тепале со антифудбал и со мавање, прајслес :love:

Член од
14 април 2012
Мислења
32.861
Поени од реакции
67.385
Сити мислам дека ке се намачи повеќе од очекувано со Атлетико, зашто некако анемични станаа во последно време.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.064
Поени од реакции
19.448
А за разлика од нив Атлетико фати форма :) Подобрена им е одбраната, и неколку клучни играчи се враќаат во форма. Феликс е инволвиран во скоро сите постигнати голови на Атлетико, одлично комбинираат со Гризман, исто и тој игра добро последниве натпревари.
Ама ќе видиме, добро е што реваншот ќе се игра во Мадрид, ако успеат да извадат добар резултат во Манчестер, на Метрополитано сигурна сум дека добива Атлетико.
Да не брчам многу пред време сепак Сити е Сити :)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.064
Поени од реакции
19.448
Сити е Сити, и лани требаше Сити да го распарчи Челси во финале, ама го изеде 0-1.
Па реално на Чоло му лежат ваквите екипи повеќе, ќе вртат околу гол Сити како киша око Крагујевац, а видовме како се мачат против екипи кои играат цврста одбрана.
Автоматски споено мислење:

Прееска Симеоне го заврши натпреварот на терен со Реинилдо, Савич, Хермосо, Фелипе и Хименез, ништо чудно со овие да започни од прва минута на Итихад :D
Фрустрирачки е да играш против Атлетико реални да сме, гарант и Феликс и Гризман ќе ги напика некаде назад помеѓу бековските позиции, Пеп има да се чуди што го снашло :ROFLMAO:

Последно уредено:
O

ob1

Гостин
Голем минус за Реал ќе биде тоа што нема да биде Анчелоти со екипата во Лондон.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.064
Поени од реакции
19.448
Инвазија во Манчестер, едниот дел освоен остана уште другата половина :D
Се надевам само да не не усрамат вечер, барем надеж за реваншот да имам. :)
Пеп смилуј се, жити ќелавицата :pipi:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.064
Поени од реакции
19.448
Уште кога ја прочитав изјавата на Симеоне дека Сити имаат мега јак тим ама се играат два натпревари јасно ми беше како ќе се одвива натпреварот.
Атлетико е дојден по бод или минимален пораз, па ако залута некоја топка на контра бонус.
Сити засега прочитани како селски буквар, кружат околу 16 како и шо прогнозирав пред натпреварот.

Се надевам во второ ќе се размрда играта, Кореа, Лемар и Суарез се на клупа па не би било лошо Чоло да проба да изигра фудбал во второ, вака само Феликс се труди.

Реинилдо е играчиште !!!

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Сега за сега изгледа како и до утре да се игра Сити не дава гол. Типична Чоло утакмица. :cool:

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
748
Поени од реакции
1.619
Ве поздрави Гвардиола за антифудбалот :backa: Прегледај го приврзокот 327692
Za kogo kako, prasanje na vkus e. Atletiko so ekstra pasiven, nedinamicen, sahovski pristap i cekanjeto vistinski moment da griznes mi e mnogu dosaden. Zatoa e I LS najubavo natprevaruvanje, bez vakvi "underdog" timovi koj znaat da igraat na rezultat ne bi bilo toa/toa.

Inaku, City vecerva e katastrofa ili blago receno nemaat protiv igra na igrata na Atletiko. Neizvesen duel...

Kajgana Shop

На врв Bottom