UEFA Champions League - Season 2021/22

• Креатор на темата Креатор на темата LostParadise
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Европа за 2021/2022?

• Вкупно гласачи
    208
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Океј противник е Бенфика, иако ја не би ги потценил со оглед дека го елиминираа Ајакс. Сакав Јувентус да пројде и да му падне на Ливерпул па со 5-0 да ги прегазиме напумпаниве од Италија, ама ништо од тоа годинава. :D
Ако пројдеме со Бенфика ни следи или Баерн или Виљареал. Виљареал е незгоден тим и не знаеш што да очекуваш од нив, а Баерн е добра екипа за во полуфинале и би било тоа добар фудбал за око. Во финале би биле тежок противник, па вака е подобро дома-гости и кој ќе пројде нека ја освои ЛШ!

Champions league e natprevaruvanje kade sekogas nekoja ekipa iznenaduva i eliminira nekoj favorit.
Najneizvesen duel e Chelsea-Real. So ogled na fudbalot sto go igraat I dvete ekipi ke bide dosta neizvesen mec.
City-Atletico ke bide ednosmeren mec. Kako i sekoj napagacki protivnik protiv Atletico, ke bide macenje za gol. Atletico znae da iznenadi (so raspolozen Oblak i iskrici od onoj Atletico so tvrda odbrana I brza tranzicija moze sekogo da go eliminira, pogotovo timovi kako City).
Istoto mu go napravija na Liverpul pred 2-godini, koga Pul imase miljarda sansi a Oblak bukvalno go magepsa golot.
Benfika-Liverpul, ovde Liverpul mislam ke gi dobie rutinirano. Benfika od site nabrojani mi izgleda onaka najslab protivnik.
Villarreal-Baern, I ova ke bide dobar mec. Ako Baern eksperimentira kako vo Bundes so cudni formacii i povremeni Black outi moze se da im se sluci.

Се слагам со членот над мене, во ЛШ изминатите години сме сведоци на еден куп изненадувања, затоа и натпреварувањето е толку интересно.
Сите сакаат јаки полуфинални дуели а и гледајќи го ждребот можно е да имаме 4 гиганти во полуфинале, Ливерпул, Баерн, Сити и Челзи/Реал

амааа ... Тука е Диего Падре Симеоне да му уквари просек секогаш.
5c8b6b52360000ba1a6d08a5.jpeg
Нема поубо чувство на свет од тоа да ти напаѓа противникот 90 минути со посед 95 % и да победиш со мртов гол 0:1. Па после со ќеф да ги читаш тука жалопојките од пола форум како тепале со антифудбал и со мавање, прајслес :love:

Сити мислам дека ке се намачи повеќе од очекувано со Атлетико, зашто некако анемични станаа во последно време.

А за разлика од нив Атлетико фати форма :) Подобрена им е одбраната, и неколку клучни играчи се враќаат во форма. Феликс е инволвиран во скоро сите постигнати голови на Атлетико, одлично комбинираат со Гризман, исто и тој игра добро последниве натпревари.
Ама ќе видиме, добро е што реваншот ќе се игра во Мадрид, ако успеат да извадат добар резултат во Манчестер, на Метрополитано сигурна сум дека добива Атлетико.
Да не брчам многу пред време сепак Сити е Сити :)

Сити е Сити, и лани требаше Сити да го распарчи Челси во финале, ама го изеде 0-1.
Па реално на Чоло му лежат ваквите екипи повеќе, ќе вртат околу гол Сити како киша око Крагујевац, а видовме како се мачат против екипи кои играат цврста одбрана.
Автоматски споено мислење:

Прееска Симеоне го заврши натпреварот на терен со Реинилдо, Савич, Хермосо, Фелипе и Хименез, ништо чудно со овие да започни од прва минута на Итихад :D
Фрустрирачки е да играш против Атлетико реални да сме, гарант и Феликс и Гризман ќе ги напика некаде назад помеѓу бековските позиции, Пеп има да се чуди што го снашло :ROFLMAO:

Последно уредено:
Голем минус за Реал ќе биде тоа што нема да биде Анчелоти со екипата во Лондон.

Инвазија во Манчестер, едниот дел освоен остана уште другата половина :D
Се надевам само да не не усрамат вечер, барем надеж за реваншот да имам. :)
Пеп смилуј се, жити ќелавицата :pipi:

Уште кога ја прочитав изјавата на Симеоне дека Сити имаат мега јак тим ама се играат два натпревари јасно ми беше како ќе се одвива натпреварот.
Атлетико е дојден по бод или минимален пораз, па ако залута некоја топка на контра бонус.
Сити засега прочитани како селски буквар, кружат околу 16 како и шо прогнозирав пред натпреварот.

Се надевам во второ ќе се размрда играта, Кореа, Лемар и Суарез се на клупа па не би било лошо Чоло да проба да изигра фудбал во второ, вака само Феликс се труди.

Реинилдо е играчиште !!!

Сега за сега изгледа како и до утре да се игра Сити не дава гол. Типична Чоло утакмица. :cool:

Ве поздрави Гвардиола за антифудбалот :backa: Прегледај го приврзокот 327692

Za kogo kako, prasanje na vkus e. Atletiko so ekstra pasiven, nedinamicen, sahovski pristap i cekanjeto vistinski moment da griznes mi e mnogu dosaden. Zatoa e I LS najubavo natprevaruvanje, bez vakvi "underdog" timovi koj znaat da igraat na rezultat ne bi bilo toa/toa.

Inaku, City vecerva e katastrofa ili blago receno nemaat protiv igra na igrata na Atletiko. Neizvesen duel...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom