Енергетска криза во Европа

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Значи све по старо. Плаќаат како досега и Русите после со парите праат што сакаат.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.920
Поени од реакции
37.000
Клиентот плаќа на Газпром банка, Газпром прави трансакција на Руска берза во име на клиентот евра за рубљи, и ги пренесува парите на клиентска сметка во рубљи и од таму се плаќа.

Ова е прекршување на санкциите. Сеа може западниве земји ќе го продаваат како “ништо посебно” за да си продолжи гасот да тече, ама ако руските инструкции се точни, сите ќе имаат сметки во рубљи и од таму ќе се плаќа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Ама во рубљи не плаќаат?

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.133
Поени од реакции
9.573
Ама во рубљи не плаќаат?

Ако добро разбрав плаќаат на посредник кој им ги врши работите натака.

“Мамо не не купив јас марихуаната, м дадов на Кире пари и он ја купи па ми ја даде'

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Ако добро разбрав плаќаат на посредник кој им ги врши работите натака.

“Мамо не не купив јас марихуаната, м дадов на Кире пари и он ја купи па ми ја даде'
Шоу е тоа за внатрешна употреба. Иста банка исто плаќање само што демек оди кај посредувач (од иста банка). И пред тоа банката беше обврзана 80% да смени во рубљи сега се 100%.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.888
Поени од реакции
25.368
Гледам не си запознаен со случајов.

sto e toa so sto ne sum zapoznat? gazprom prodal akcii na druga ruska kompanija, svabite go zaplenile gazprom. tipicna krazba/nacionalizacija
Автоматски споено мислење:

epa? krazba e toa igor.

jasno mi e zosto e napravena, zborevme za ova pred nekoja nedela deka gi im nacionalizirate magacinite a oni vas fabrikite.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
sto e toa so sto ne sum zapoznat? gazprom prodal akcii na druga ruska kompanija, svabite go zaplenile gazprom. tipicna krazba/nacionalizacija
Автоматски споено мислење:

epa? krazba e toa igor.

jasno mi e zosto e napravena, zborevme za ova pred nekoja nedela deka gi im nacionalizirate magacinite a oni vas fabrikite.
Не е запленета. Продажбата не е поред закон ни одобрена.

Kajgana Shop

На врв Bottom