A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
12 ноември 2021
Мислења
120
Поени од реакции
23
Да мора да ја прошират мрежата има многу места каде се недостапни, во Скопје и поголемите градови се добри. Мислам дека секако ќе прејдат на Експлор ТВ, преку мрежата на Телеком, нема да се замараат со двб т.
Малце касно одговарам :)
Ако се откажат од двбт сигналот пак некој оператор мора да го земе. Ако се случи тоа најверојатно мтел ќе го земат и тоа би било подобро како што гледам каналите во пакетите за сателитска им се добри и ако го земат двбт сигналот сигурно ќе понудат подобри канали од сегашните.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.795
Поени од реакции
1.704
Браво за А1 ги даваат бесплатно Арена Премиум каналите, додека Телекомци гледаат од секој канал да направат пакет со претплата.

Член од
27 октомври 2020
Мислења
123
Поени од реакции
117
Браво за А1 ги даваат бесплатно Арена Премиум каналите, додека Телекомци гледаат од секој канал да направат пакет со претплата.
Дали Арена Премиум каналите се бесплатни за сите корисници на А1 Lite, бидејќи се вклучени во дополнителни тв пакети на веб страната.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.795
Поени од реакции
1.704
Дали Арена Премиум каналите се бесплатни за сите корисници на А1 Lite, бидејќи се вклучени во дополнителни тв пакети на веб страната.
Кога ќе склучеш договор те прашуваат кој пакет сакаш дополнителен вклучен во претплатата, во зависност од интернетот, доколку ти е 50Мбит интернетот во М тарифа имаш право на 2 пакета (пример ХБО и Арена Премиум), доколку ти е 30Мбит имаш право на еден плус пакет, кај оптиката мислам дека се 3 пакета Л.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.795
Поени од реакции
1.704
Телеком:
Прегледај го приврзокот 327535

Кај ви се Sport Klub на А1? :cool:
Не треба друже, не ме интересира Словачка или Естонска лига, а уште помалку ценетата Азиска ЛШ. Се што вреди од фудбал е на Арена, единствено за НФЛ ми е малку криво и Ивкович и Булич, но небитно пошто НФЛ е фри то еир. А и сликата е погрешна, тоа е за Магента 1, а не Интернет и ТВ пакетот.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.950
Поени од реакции
37.196
Не треба друже, не ме интересира Словачка или Естонска лига, а уште помалку ценетата Азиска ЛШ. Се што вреди од фудбал е на Арена, единствено за НФЛ ми е малку криво и Ивкович и Булич, но небитно пошто НФЛ е фри то еир. А и сликата е погрешна, тоа е за Магента 1, а не Интернет и ТВ пакетот.
Па треба да си луд да имаш посебни претплати за мобилен телефон, а посебно Интернет и ТВ пакет. Ако веќе имаш мобилна претплата, Магентата е најисплатлива: јас имам 2 мобилни линии со неограничен мобилен интернет, една фиксна линија, неограничен интернет (добро сеа, јас сум на бакар, ама не можам да бирам, само тоа е достапно, ама сепак задоволен од брзината), и L телевизија со вклучени Cinemax, HBO, Extreme и уште еден пакет по избор, за 2700 денари претплата. Интернет и ТВ пакетот без двете мобилни линии, мобилниот интернет и фиксната линија чини 1800 денари (таа комбинација која ја имам јас). Па не знам кој луд би го одбрал тоа? Само HBO-то да го доплатиш и 300-400 денари кредит да ставиш ако имаш при-пејд број и тоа само на еден телефон, и ќе платиш исто колку јас. Нормално дека Магентата треба да е прв избор.

За SK заборави: Формула 1? Натпреварите на македонската фудбалска репрезентација од квалификациите за Светско? Викаш не треба?

Член од
7 април 2015
Мислења
2.795
Поени од реакции
1.704
Па треба да си луд да имаш посебни претплати за мобилен телефон, а посебно Интернет и ТВ пакет. Ако веќе имаш мобилна претплата, Магентата е најисплатлива: јас имам 2 мобилни линии со неограничен мобилен интернет, една фиксна линија, неограничен интернет (добро сеа, јас сум на бакар, ама не можам да бирам, само тоа е достапно, ама сепак задоволен од брзината), и L телевизија со вклучени Cinemax, HBO, Extreme и уште еден пакет по избор, за 2700 денари претплата. Интернет и ТВ пакетот без двете мобилни линии, мобилниот интернет и фиксната линија чини 1800 денари (таа комбинација која ја имам јас). Па не знам кој луд би го одбрал тоа? Само HBO-то да го доплатиш и 300-400 денари кредит да ставиш ако имаш при-пејд број и тоа само на еден телефон, и ќе платиш исто колку јас. Нормално дека Магентата треба да е прв избор.

За SK заборави: Формула 1? Натпреварите на македонската фудбалска репрезентација од квалификациите за Светско? Викаш не треба?
Завршија натпреварите, новата сезона најверојатно ќе ја земе Арена и таму ќе оди репрезентацијата, а можеби и на МТВ, РТС поради добриот однос на Телеком Србија со националните телевизии, Ф1 не ме интересира толку, а за мобилна линија имам Неон+ со договор на неопределено за 800 денари, имам 150ГБ вклучен интернет и плус неограничен од 00до 6 наутро, доколку добијам Интернет и ТВ за 1000-1200 со вклучени ХБО и Арена Премиум тоа ќе биде топ.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.846
Поени од реакции
8.244
Може тебе не те интересира тоа што сега има Sport klub ама можеби има некој кој сака да гледа тенис АТP, WTA, ете имаше фудбал квалификации за Катар Светско, за Европско имаше квалофикации фудбал, Англиска Премиер Лига фудбал до август годинава ќе има..

Али јас се мислам дека А1 ќе ги вратат еден ден каналите на United Media па и Eurosport и Discovery ќе вратат.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.795
Поени од реакции
1.704
Може тебе не те интересира тоа што сега има Sport klub ама можеби има некој кој сака да гледа тенис АТP, WTA, ете имаше фудбал квалификации за Катар Светско, за Европско имаше квалофикации фудбал, Англиска Премиер Лига фудбал до август годинава ќе има..

Али јас се мислам дека А1 ќе ги вратат еден ден каналите на United Media па и Eurosport и Discovery ќе вратат.
Да точно е тоа, еве има и доста што гледаат Германска лига која оди на СК, еве има и ПЛ до 22 Мај, Тенисот можно е да заврши и на Еуроспорт кој ги има правата за Атп 1000 во поголемиот дел од Европа, а не верувам дека ќе ги вратат, бар не по таа цена која ја бараат, мора да се спуштат на земја и да не бараат иста цена како Арена каналите. Но факт е дека само А1 ги нуди Премиум каналите во својата основна понуда, на Неотел се во посебен пакет, кај Телеком се во Л и Магента 1 (достапни преку пакетот Спорт), Телекабел ги нема воопшто.

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185
Да точно е тоа, еве има и доста што гледаат Германска лига која оди на СК, еве има и ПЛ до 22 Мај, Тенисот можно е да заврши и на Еуроспорт кој ги има правата за Атп 1000 во поголемиот дел од Европа, а не верувам дека ќе ги вратат, бар не по таа цена која ја бараат, мора да се спуштат на земја и да не бараат иста цена како Арена каналите. Но факт е дека само А1 ги нуди Премиум каналите во својата основна понуда, на Неотел се во посебен пакет, кај Телеком се во Л и Магента 1 (достапни преку пакетот Спорт), Телекабел ги нема воопшто.
Телекабел не ми ги спомнувај,лузери невидени,ако не превземат нешто летово отидоа претплатниците,туку проблемот кај А1 е тоа што сликата е многу лоша,за разлика од Телеком или Неотел,имам пробано и преку ресивер и директ на ТВ со картица многу лоша слика вади,а и тоа е важно кога гледаш утакмица....Еве што ако Телекабрл ги има Ск,кога СК 1 им е во СД,или малку полош формат па сега кога играше Македонија без ќеф гледав,замачкано,со коцки абе за никаде....

Член од
24 септември 2016
Мислења
555
Поени од реакции
744
Ako zborubame za DVB-T, togas mislam deka toa e slikata, neka me ispravi nekoj ako grešam. Drugite balkanski državi skoro site osven nas se na DVB-T2 standard so kristalno cista slika.

Kajgana Shop

На врв Bottom