A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата bballfan
  • Време на започнување Време на започнување
Во последно недела дена многу често се губи сигналот на мак.тв во рок од 1-2 сек. Гледам преку DVB-T2 ресивер од Сони тв( значи не од оние кутивчина од Boom). Се случува ли и кај вас?

Arena Sport каналите освен што се слободни за сите А1 претплатници, слободни се и со обична антена на тв приемник, исто како претходно што беа детските и Cinestar Premiere каналите. Ова значи дека наредните 3 месеци Арените ќе може да се гледаат и со обична антена. Колку е ова законски не знам, бидејќи нашите терестријални телевизии плаќаат голема сума пари за нивниот сигнал.

Arena Sport каналите освен што се слободни за сите А1 претплатници, слободни се и со обична антена на тв приемник, исто како претходно што беа детските и Cinestar Premiere каналите. Ова значи дека наредните 3 месеци Арените ќе може да се гледаат и со обична антена. Колку е ова законски не знам, бидејќи нашите терестријални телевизии плаќаат голема сума пари за нивниот сигнал.
Сигурно уште ги немаат средено како треба, не верувам дека ќе дадат нешто бесплатно,
имам БООМ-ТВ ресивер, сега ги пребарав на антена 3 и 5 има програма, оние другите вика нема сигнал, а за сите други канали вика дека немам права (освен националните), исто е и на телевизор со само антена.

Ресиверот го купив 990 денари од тогашен УАН и требаше да ми дадат 1 месец бесплатно, они ми беа пуштиле 2 месеци гратис, сугурно сакале да ме навлечат, уште тогаш можеше да си земеш 30 дневен припејт пакет, со порака од мобилен, па се сеќавам имаше основен паќет 249, па со спортските мислам над 500 идеше, сега сигурно имаат нешто слично само не сум се замарал да гледам.

Пробав, и секоја им чест што успеале да ги додадат на таа стара технологија, но резолуцијата е очобол, ова ми изгледа како 360 пиксели, не е дури ни СД.

Не би требало да е пречка зашто тоа е политика на операторот. Дали ќе дава без доплата канали

Одете и кажете им. Чудни луѓе. Ем гага ви пуштаат, ем се жалите. Трајте си и гледајте.

Дали ги има арените со собна антена и дали се блокирани или не ако ги има?

Може ли во А1 да направам пакет само од 3 мобилни линии и да добијам бонус за уред? Или мора да е целосен комбо пакет?

Може ли во А1 да направам пакет само од 3 мобилни линии и да добијам бонус за уред? Или мора да е целосен комбо пакет?

А, зошто не се јавиш во А1, туку на ваков тип прашање бараш одговор на форум!

Имаат ли А1 агенти за договори како Телеком?

Здраво сакам да прашам дали кога мењаваш боом тв ресивер за каон дали ви бараат договор или ви го мењаваат така и дали ќе работи старата картица со каонот

Од денес на ДВБ-Т технологијата се достапни 4 нови тв канали.
M1 Film
M1 Gold
Cinemax
Cinemax 2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom