Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
mislenjava ti se hmmm neku da te vregam ama apla ne na mesto... teraj si magareto kako ti odgovara i ostaj drugi da ziveat kako niv im e fino. ne e vo red da vlecis nekakvi zaklucoci ili pretpostavki za luge sto ne gi znaes. ne ti e prv pat. priberi se malku...

a za mesta za ebenje ne se sekiraj znam ubavo kaj se ama u vakov film edino u uvo ili nos bi te ebel so kinesko stapce za jadenje ili igla za pletenje. ne mi e do seks so simple minded doktorki kolku i da si seksi u uniformata. :gjavol:
...значи ти можеш да комнетираш и да пишеш твое мислење, а јас не смеам оти не ги оставам другите да живеат? а бе ова е форум човече, секој си пишува тоа што мисли, ако ти пишуваш дека ти се мерак тајландките или тајванките тоа значи дека јас носам претпоставки или самиот си пишуваш за себе, па уште да се приберам, аууууу седи бе на сонце да созрееш уште малку!:D

...значи ти можеш да комнетираш и да пишеш твое мислење, а јас не смеам оти не ги оставам другите да живеат? а бе ова е форум човече, секој си пишува тоа што мисли, ако ти пишуваш дека ти се мерак тајландките или тајванките тоа значи дека јас носам претпоставки или самиот си пишуваш за себе, па уште да се приберам, аууууу седи бе на сонце да созрееш уште малку!:D

a koj pobara tvoe mislenje? clenkata dade prilicno dobar odgovor na ona sto se diskutirase. nitu pobara od tebe sovet nitu ona treba da e tema na diskusija. ako ti nemozes da premostis preku razlika u godinite toa e tvoj problem ne e nejzin. za invitro ona sto go napisa apla ne e vo red. i da zatrudnela taka ne e be toa za kritika ili diskusija toa si e na kraj krajeva neizina rabota.

ps. ne postojat taivanki. postojat kineskinji prebegani od kina posle vtora svetska - haka i domordni kineskinji - fujian.. ne sum po "taivanki" nitu kineskinji, dosaden seks se. si ebel edna si ebel miljon isto ti e, ko od ucebnik da ucele.

Последно уредено:
a koj pobara tvoe mislenje? clenkata dade prilicno dobar odgovor na ona sto se diskutirase. nitu pobara od tebe sovet nitu ona treba da e tema na diskusija. ako ti nemozes da premostis preku razlika u godinite toa e tvoj problem ne e nejzin. za invitro ona sto go napisa apla ne e vo red. i da zatrudnela taka ne e be toa za kritika ili diskusija toa si e na kraj krajeva neizina rabota.
... а тебе пак кој ти побара мислење да дадеш мислење на мое пишување? нешто модератор да не си на темава? а пак нејзе на пример кои побара мислење па дала прилично добар одговор, оти ТИ така мислиш, а јас сум несоодветната со мое пишано мислење? и друго, ако е нејзина работа или било која работа нека не пишува на форум нека си ја чува интимата, јас не и отидов дома, Бог да чува, ај сега ќе правиме список кој смее да пишува, што смее да пишува, оти кано членот од Остралија така му свирнало, човек да се прекрсти!

... а тебе пак кој ти побара мислење да дадеш мислење на мое пишување? нешто модератор да не си на темава? а пак нејзе на пример кои побара мислење па дала прилично добар одговор, оти ТИ така мислиш, а јас сум несоодветната со мое пишано мислење? и друго, ако е нејзина работа или било која работа нека не пишува на форум нека си ја чува интимата, јас не и отидов дома, Бог да чува, ај сега ќе правиме список кој смее да пишува, што смее да пишува, оти кано членот од Остралија така му свирнало, човек да се прекрсти!

ti vregas i vadis zaklucoci bez da go znaes clenot. eve i za mene mi pisuvas za nekakvi "tajvanki"...

da zemam jas da pisuvam sega za bivsiot tvoj nekoj sipak ili so znam jas pa da vidis kako e? da izmesam i jas ko tebe i eve da si izvadam nekoj zaklucok ko ti so invitroto...

...така мислиш ТИ, годините ќе си го направат своето, не сакам да те прашувам оти ти не бараш помош ниту пак не е коректно да те прашам иако самата на форумов си пишала многу твои интимни моменти, но ако во претходниот брак не си имала дете, можеби тоа била причина истиот да не се одржи, односно како така во овој брак три наеднаш, сигурно си била ин витро со хормонска терапија веќе искуство од претходниот брак што ете свекрвати најчесто ти го замеруваше тој факт, но како да е не мора да одговориш, но не е баш така како мислиш!

Остави ја членката нараат со твоите квази заклучоци, не е она тема на муабет, нити праша за некаков нејзин проблем.

Jас имам 2 дадилки, жена што доаѓа на 3 дена за чистење и група што доаѓа за генералки. Дадилките се тука од кај 9 до 15, за да можам тој хаотичниот период да го поминам, а откако ќе тргнат во градинка сега уште малку ќе ги викам по потреба да се оди некаде. Од 15ч до сабајле сме сами на себе, често скроз сами на себе јас и ќерката на маж ми со 3 бебиња под 1г, го немам тој комфорт да оставам други да ми чуваат деца, не од финансиски аспект, од морален, емотивен, не знам како да се изразам. Другар ми немаат дадилки, се има десено да мора да викнат бидејќи и двајцата беа зафатени еден период, ама воглавно он ги чува од школо/градинка зимање до кај 5, после разнесува по термини или шетаат. Работи по неколку часа на ден, колку да не му е досадно и малтене она што му е ќеф, продукт дизајнер е. Можам да си приуштам и јас и они да имам помошнички и дадилки 24/7 ама тоа за мене не е живот, да живеам со други луѓе по дома, да ми се мотаат цело време, не фала.

Мојот маж? Разлика во години помеѓу мене и сопругот е 15г, апсолутно небитна стафка, другар ми е 3г помлад од партнерката. Претходниот сопруг беше 2 години поголем од мене, да не гледаше од страна некој на скриена камера ќе речевте дека сум 15г постара јас од него. Се е до мајндсетот.

Непобитен факт, кај што тропа криза финансиска на врата пукаат сите спојки, ако не во бракот онда во главата, не знам дали ќе беше полесно јас да седам дома со 3 деца под 1г а маж да работеше од јутра до сутра и да не го гледав дома, да беше цел терет дома на мене а цел финансиски терет на него, ќе пукневме јер во такви ситуации никој не гледа со бистра слика на ситуацијата. Немам искуство по тоа прашање искрено. Ние двајцата сме кариеристи, ама додека се мали бебињата ќе мора мојата кариера да стагнира, ама и неговата малку поднамали јер сака да си ги гледа децата како растат а не на Вибер како што си ја гледал ќерката голема.
Значи прогнозата не ми била далеку од реалноста :)
Како што реков и претходно, ваквите примери се исклучоци, како што се исклучоци и семејствата кои можат да си приуштат дадилки, или имаат лабава работа. Поголемиот дел нема да издржат ни 1 година без да се фатат за гуша.

da zemam jas da pisuvam sega za bivsiot tvoj nekoj sipak ili so znam jas pa da vidis kako e? da izmesam i jas ko tebe i eve da si izvadam nekoj zaklucok ko ti so invitroto...
...ако сум напишала тука јавно за некој си мој бивш, нема тука љутиш ако пишеш нешто, ако напишам тука нешто интимно а чита цел форум треба да се лутам ако некој ми искоментира? заклучок како претпоставка за ин витро е според медицинска логика на тројка родени, нека и се живи и здрави!
Остави ја членката нараат со твоите квази заклучоци, не е она тема на муабет, нити праша за некаков нејзин проблем.
...и ти имаш проблем со мене, ај изи девојко, гледај за себе!

...ако сум напишала тука јавно за некој си мој бивш, нема тука љутиш ако пишеш нешто, ако напишам тука нешто интимно а чита цел форум треба да се лутам ако некој ми искоментира? заклучок како претпоставка за ин витро е според медицинска логика на тројка родени, нека и се живи и здрави!

a kaj imam jas spomnato "taivanki"? ili toa se isto e za tebe?

zosto uopste ides so nekakva medicinska logika? si napravi film tamu za nejzin predhoden brak, i za ovoj segasniot a ne bese toa temata. devojkava e ocigledno srekna, postovite nejzini si se bas pozitivni godini unazad. neznam zosto moras da i burickas u intimata pa i da vadis nekakvi pretpostavki za nejziniot zivot i deca. ona si e srekna, ti gledaj si za sebe. ponudi sosema fer mislenje na temata bas od perspektiva na nekoj sto ete go pominal toa sto go komentiravme.

poleka malku ne sekoj saka da zivee ko tebe i ne sekoj deli tvoe mislenje.

a kaj imam jas spomnato "taivanki"? ili toa se isto e za tebe?

zosto uopste ides so nekakva medicinska logika? si napravi film tamu za nejzin predhoden brak, i za ovoj segasniot a ne bese toa temata. devojkava e ocigledno srekna, postovite nejzini si se bas pozitivni godini unazad. neznam zosto moras da i burickas u intimata pa i da vadis nekakvi pretpostavki za nejziniot zivot i deca. ona si e srekna, ti gledaj si za sebe. ponudi sosema fer mislenje na temata bas od perspektiva na nekoj sto ete go pominal toa sto go komentiravme.

poleka malku ne sekoj saka da zivee ko tebe i ne sekoj deli tvoe mislenje.
...немате логика во ваше пишување, јас сум се мешала и буричкала во нејзина интимност? па нејзините постови се со нејзина интимност поставени на форумов ние другите членови да ги читаме, што има ти да се мешаш за туѓи постови кој што пушува, нејзин адвокат вежбаш нешто?

...немате логика во ваше пишување, јас сум се мешала и буричкала во нејзина интимност? па нејзините постови се со нејзина интимност поставени на форумов ние другите членови да ги читаме, што има ти да се мешаш за туѓи постови кој што пушува, нејзин адвокат вежбаш нешто?

ne, samo mi e preku glava da gi citam tvojte gluposti... posle 5 posta nisto ne si sfatila, ko so malo dete da diskutiram.

ако ти пишуваш дека ти се мерак тајландките или тајванките
...реков или - или...тајванките не ги спомнуваш?:toe: така нешто те читав што пишуваш, ајде завршив со муабетот!
ne, samo mi e preku glava da gi citam tvojte gluposti... posle 5 posta nisto ne si sfatila, ko so malo dete da diskutiram.
...кликни игнор, нема да читаш веќе мои глупости!

Dobro kako vo deneshno vreme se naogja devojka: normalna, nematerijalistka, i da e open minded...Vie mashkite kade zapoznavate devojki?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom