Македонците се најнесреќни луѓе на Балканот

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Што мислиш..ако живееш во друга држава ќе бидеш посреќен!?
Незнам кој ја правел анкетата за среќни и несреќни луѓе, но мислам дека многу работи се измешани и погрешно поставени.....ние сакаме преку леб погача, некој друг да не направи среќни, богати...а ние со прст не мрдаме за ништо да промениме..повторно ке кажам, имаме чуден менталитет..но, нејќам некој да ме вика дека сум несреќна, ич не ме бендисува тој израз..
Веројатно не си дел од репрезентативен примерок :)
Трагично е што тука народов не бара многу.. Пристоен живот и достоинствено живеење. Голем дел го нема ова...

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.404
Поени од реакции
10.337

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Дали сме навистина најнесреќни луѓе?
Ај да не ставеа во категорија на најизлажани луѓе, лесно што им веруваат на политичарите, најгазолизачи, најкодоши, предавници, мрзливи, неработници....ама како дојдоа до заклучок дека сме најнесреќни луѓе, е воопшто не ми е јасно. Па повесел народ и погостопримлив од нас нема :toe:
А како очекуваш да е среќен кога просечна кошница за семејство е 35 илјади, а минимална плата 20 илјади? Дури и 2 минимални плати не се доволни за да платиш храна + сметки, а да не правиме муабет за кирија ако немаш кров над глава?
Дури и повисоките плати се мизерија ако споредиш со цената на храната и сметките.

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.628
Познавам тројца среќни овде, ако анализирам зошто се, сите тројца имаат нешто заедничко - заработуваат доволно за своите потреби кои се скромни, не лудуваат по bmw или слично, работата не им зависи од кој е на власт па не се замараат со политика ниту одат на избори, работата не им е тимска, фамилијарни се, ведри и вицкасти. Сите околу нив мислат дека нешто не е во ред со нив.

Babushka Boi

trojku za pobedu pogаđam uz faul
Член од
28 март 2022
Мислења
17
Поени од реакции
24
Македонците не само што се несреќни (најнесреќни), тие се и најглупите луѓе на Балканот и Европа. Не постои поглупа работа од македонче.
Катиљ народ со други зборови. Затоа и навивам да се распадне и да се подели Македонија. Западен дел Албанија, источниот Бугарија и носете се у пизду матер.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.458
Незнам кој ја правел анкетата за среќни и несреќни луѓе, но мислам дека многу работи се измешани и погрешно поставени.....ние сакаме преку леб погача, некој друг да не направи среќни, богати...а ние со прст не мрдаме за ништо да промениме..повторно ке кажам, имаме чуден менталитет..но, нејќам некој да ме вика дека сум несреќна, ич не ме бендисува тој израз..
Јас сум многу посреќна откако се преселив од таму, квалитетот на животот ми е далеку подобар. Кога доаѓам на посета, а доаѓам само поради фамилијата, ако останам повеќе од една недела, ме јаде депресија.
Македонците не се среќни ако знаат да се веселат додека пијат со друштво. Едноставно, ги дават проблемите во алкохол.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.404
Поени од реакции
10.337
А како очекуваш да е среќен кога просечна кошница за семејство е 35 илјади, а минимална плата 20 илјади? Дури и 2 минимални плати не се доволни за да платиш храна + сметки, а да не правиме муабет за кирија ако немаш кров над глава?
Дури и повисоките плати се мизерија ако споредиш со цената на храната и сметките.
Финансиите и материјалното не го прават животот среќен, тоа ми е поентата...значи можеле да направат анкета за во која држава се живее најубаво а во која е потешко, но сето тоа нема врска со среќа..има семејства кои се среќни со многу малку што имаат во животот...украинците среќни ли се сега?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Финансиите и материјалното не го прават животот среќен, тоа ми е поентата...значи можеле да направат анкета за во која држава се живее најубаво а во која е потешко, но сето тоа нема врска со среќа..има семејства кои се среќни со многу малку што имаат во животот...украинците среќни ли се сега?
Не само што ги прави понесреќни, туку е и причина за огромен број растурени семејства (кавги и разводи за неможност да се покријат основни потреби).
Украинците никогаш не ни беа среќни, поотепани се и од нас, а уште помалку може да е некој среќен за време на војна.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.836
Поени од реакции
6.442
Во Германија блескаме од среќа, ко сонца светиме во лицето. Кој кур и глупост од Анализа, ќе ги мериме кој бил среќен, божем ова е некоја колективно мерлива варијабла. Во ова веруваат само тој тип на амеби шо мислат дека и Камала Харис е пратена од бога, иако нема капацитет да сврзи ни една сложена реченица.

Финец е најсреќен човек, иако не знај ни една гримаса да напрај на лице, бланк. Мајндфак.

Италија живеј најдобро, тука негде е и Грција. Ние имаме потенцијал за уба живеачка, економијата ни е дупка.

Германците им се болно љубоморни на Грците. Од среќа.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
финансиите и материјалното не ги прават луѓето среќни но немање на финансии ги прави несреќни...

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.175
Поени од реакции
9.670
У глобала никој никаде не е среќен, а посебно не оние извештерени фаци кои отишле од тука нагоре у потрага у бољи живот а завршиле на места каде снег има и у среде лето, само што нема никад да си признаат затоа што колку толку имаат некоја пара под јастук и мирно спијат од таа гледна точка барем.
Среќата не е нешто надвор од нас, среќата е внатре во нас и што би рекол Исус у едно забрането евангелие:
"If those who lead you say to you, 'See, the kingdom is in the sky,' then the
birds of the sky will precede you. If they say to you, 'It is in the sea,' then the fish will precede you. Rather, the kingdom is inside of you, and it is outside of you. When you come to know yourselves, then you will become known, and you will realize that it is you who are the sons of the living father. But if you will not know yourselves, you dwell in poverty and it is you who are that poverty."

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.225
Поени од реакции
953
Поише сме незадоволни него несреќни

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.836
Поени од реакции
6.442
Има еден куп гастербајтери и ауслендери шо со сила се продаваат ко среќни (или пробуваат да се продат ко среќни). Ама после само еден одмор во Грција или овде - вријат во себе. Се осеќа и бајди гочина во пишувањето. Мене можи ми е криво што сум си заминал, ама својте да ги мразам заради тоа? не, премногу сум реален за таков хорс-шит.
Ако мене животот во Аусланд ми е совршен, ако е цело време исполнет, ако цело време ги мерам Швајцарските езера напрчен на бели јахти - нема да киснам на Кајгана. Ама киснам на Кајгана. Ги молам ауслендерите во темава - без хипокризија.

Имам една колешка Романка. Мажена за Италијанец. Двајцата живеат и работат Германија. Ќерката уште живее Милано. Не иди овде им велам? Не, животот е поубав таму. Толку.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.099
Поени од реакции
42.805
многу сум несреќен што не сум како Византиецот, денес на некое езеро у Швајцарија утре на Палма де Мајорка, задутре играм голф на терените од Трамп во Флорида. Многу ми е мака искрено. Али тоа е, се помирувам со фактот дека не сме сите исти.

Kajgana Shop

На врв Bottom