Македонците се најнесреќни луѓе на Балканот

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.403
Поени од реакции
10.337
Дали сме навистина најнесреќни луѓе?
Ај да не ставеа во категорија на најизлажани луѓе, лесно што им веруваат на политичарите, најгазолизачи, најкодоши, предавници, мрзливи, неработници....ама како дојдоа до заклучок дека сме најнесреќни луѓе, е воопшто не ми е јасно. Па повесел народ и погостопримлив од нас нема :toe:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Кој тоа дал таков заклучок?

Кај се графиконите и оските?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.403
Поени од реакции
10.337
Обично ако си среќен во сопствена држава не вадиш бугарски пасош и не бараш каде да се преселиш...
Па нели среќата не е во парите,ниту во стандарот? Незадоволни требале да не окарактеризираат а не за најнесреќни.
Познавам луѓе кои стојат супер финансиски, ама си земале бугарски пасош за да купат кола и од, како они велат, да си го имаат ако им затребал...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Па нели среќата не е во парите,ниту во стандарот? Незадоволни требале да не окарактеризираат а не за најнесреќни.
Познавам луѓе кои стојат супер финансиски, ама си земале бугарски пасош за да купат кола и од, како они велат, да си го имаат ако им затребал...
Па не е баш хармонично да се мачиш за основна егзистенција... Сигурно нема да се теши со природни убавини и љубов кон блиските. Не зборам за тие што зимаат пасош да купат BMW од 2015...

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Член од
28 март 2006
Мислења
17.817
Поени од реакции
12.307
Хмм, тоа дека сме весели и гостопримливи испадна тежок мит.
Не знам какви се другите ама не да сме себични, гневни на све што лета и плива, расипани, тоа е чудо едно. перверзија.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.403
Поени од реакции
10.337
Хмм, тоа дека сме весели и гостопримливи испадна тежок мит.
Не знам какви се другите ама не да сме себични, гневни на све што лета и плива, расипани, тоа е чудо едно. перверзија.
Не е мит, напротив, ние сме баш дружељубиви, први за славење, играње, веселење...само многу сме чурук у други работи и затоа вака ни отиде државава и ние со нејзе низ вода.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.941
Поени од реакции
19.294
Дали сме навистина најнесреќни луѓе?
Ај да не ставеа во категорија на најизлажани луѓе, лесно што им веруваат на политичарите, најгазолизачи, најкодоши, предавници, мрзливи, неработници....ама како дојдоа до заклучок дека сме најнесреќни луѓе, е воопшто не ми е јасно. Па повесел народ и погостопримлив од нас нема :toe:
Си го лажиме умот по кафани, као демек еве весели сме, удри бригу на весеље.
Не можи човек да биди среќен во оваа држава, кај шо владее сиромаштија, беда и ништо не е функционално.
Пола држава не се исели од убајни, тоа кажува доволно дали сме среќни тука или не.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.225
Поени од реакции
953
Нема среќен човек во оваа држава.
А ако сметаме дека парите те прават среќен, и оној што има најмногу пари пак се јаде дека некој друг има поише од него.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.403
Поени од реакции
10.337
Нема среќен човек во оваа држава.
А ако сметаме дека парите те прават среќен, и оној што има најмногу пари пак се јаде дека некој друг има поише од него.
Што мислиш..ако живееш во друга држава ќе бидеш посреќен!?
Незнам кој ја правел анкетата за среќни и несреќни луѓе, но мислам дека многу работи се измешани и погрешно поставени.....ние сакаме преку леб погача, некој друг да не направи среќни, богати...а ние со прст не мрдаме за ништо да промениме..повторно ке кажам, имаме чуден менталитет..но, нејќам некој да ме вика дека сум несреќна, ич не ме бендисува тој израз..

Kajgana Shop

На врв Bottom