Eurovision Song Contest (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Togas toa ke bide politicka pobeda, pesnata e sranje.
Па поинаку со ова и неможат од жири ќе е лоша со бодови. Немаат врска моменталните квоти како шо реков пред и после полуфиналињата е клучното нивно поместување. Обединето кралство е 5-6 фаворит тие може пак на 0 да завршат. Прерано е за било какво фаворизирање од сега само дното поприлично се знае кој ќе го допрат.

Tie shto ja rugaat srpskata pesna i pretstavnicka tolku si ja razbiraat.

Gi moca bukvalno site sranja i trivijalnosti u denesno opstestvo.
Originalna e.
I kechi i e pesnata.

Nie tuka use 100 god nema da napraime nes inteligentno so poraka, zatoa ke se cudime oti ne vlevame u finale ili ne pobeduvame. Tamara bese blisku ali temata i e izlitena.

E ova umetnicko delo nosi jaka poraka sho ne oti nekoj i ke ja razbere od prosecniot ESC gledac i sledac. Malce treba da se ukluci bojlerot za da se sfati pesnata.

Nema da me cudi i da tepa.

Српската песна е dark horse типичен иначе е потенцијално меме,тикток материјал,имаат добра порака,она движење со рацете потенцијален заштитен знак,специфичен ритам,едноставно многу добри работи освен тоа на трендингот скоро насекаде стојат одлично. Извадија и спот денес https://youtu.be/3S1jrYq87Zw

Српската песна е dark horse типичен иначе е потенцијално меме,тикток материјал,имаат добра порака,она движење со рацете потенцијален заштитен знак,специфичен ритам,едноставно многу добри работи освен тоа на трендингот скоро насекаде стојат одлично. Извадија и спот денес https://youtu.be/3S1jrYq87Zw
Спотот е од пред 10 дена изваден. Ова е само скратено едната песна.

Неколку песни се во еден спот

Нашата е толку досадна. Текст ужас. Мислам дека ќе флопне полошо од Кајмакоски кога никој не знаеше кој не претставува таа година.
Јас жими се прв пат сега читам, дека не претставувал тој некогаш на Евровизија :ROFLMAO:

Јас жими се прв пат сега читам, дека не претставувал тој некогаш на Евровизија :ROFLMAO:

Да де и Blackstreet групава црнците беа со него пратечки вокали. Blackstreet ако ги знаете оние што ја имаат хит песната No Diggity e тие црнци беа со него.

После изгледаниов recap на сите 40 песни, освен мојот апсолутен фаворит Финска би ги спомнал и Албанија и Кипар.

Ронела ја знам од Балканика ТВ, симпа ми е одамна. Има она и подобри песни напраено ал јбг сеа. Битно имаат многу добра продукција.

Кипарската ми е сосема пристојна композиција. Ми влезе у глава и сеа не излегуе.

Австриската ми е исто океј, онака, прелазна оцена.

Шпанската е интересна, ама не е баш мој стил.

Вака на прв поглед има доста интересни песни оваа година. Ќе ги преслушам поубаво наредниот период па ќе пишам фаворити.

Забележав еден тренд сличен на оној од 2007. Кога во 2006 победија Лорди следната година еден куп земји испратија рок песни. Сега гледам и Манескин направија ист ефект. Одамна немало толку песни со дисторзија.

Пишав дека нашата е досадна, али во споредба со другиве сега кога ги преслушав, надпросечна е.

Мислам дека нема нешто ептен што се издвојува. Албанија и Кипар - такви типични тралалајки, Србија и Украина нешто понесекојдневно и интересно, и зачудувачки Словенија, скроз ми се симпатични, дечкото има многу пријатен глас.

зачудувачки Словенија, скроз ми се симпатични, дечкото има многу пријатен глас.
+1. Кога ги избраа, пошто беа тотални аутсајдери на изборот, мислев: со кој памет! И многу ми беше глупава песната. Ама едни од најоригиналните се, почнаа да ми се допаѓаат и мене. И да, дечкото има навистина пријатен глас.

За мене најпријатно изненадување сепак се Ерменија. Ерменија е една од државите кои никогаш не сум ги сакал на Евровизија, зашто обично праќаа ко што викаш - тралалајки со етно мелос и ептен глупави песни. Ова годинава е ем пријатно за слушање, ем поинакво од останатите, ем видеото им е право бонбонче (ме потсеќа на Up :P )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom