Брука во КАМ маркетите

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.337
Поени од реакции
10.208
Никој не те тера да потрошиш 800ден... Колку имаш пари, толку. Нема ништо погрешно во ситуации кога се е твој избор. Ако даваа на каса мафини, немаше да им пречи да луѓево?

Да повторам..Не постои законска можност на трговците да ограничат колку количини на потрошувач може да продадат.
Ова не беше акција, туку користење на ситуација со кревање на лажна паника да добијат брзо поголем профит.

Член од
16 март 2022
Мислења
18
Поени од реакции
33
Јас бев тој што се степа во Кам Маркет. Ми рече маска да ставам и се степавме на каса. Он мене ќе ми кажувал маска да ставам, носете се бе у пизду матер.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.547
Поени од реакции
22.239
Јас бев тој што се степа во Кам Маркет. Ми рече маска да ставам и се степавме на каса. Он мене ќе ми кажувал маска да ставам, носете се бе у пизду матер.
Maslo ti dade?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.499
Поени од реакции
11.461

Да повторам..Не постои законска можност на трговците да ограничат колку количини на потрошувач може да продадат.
Ова не беше акција, туку користење на ситуација со кревање на лажна паника да добијат брзо поголем профит.
Џабе везеш…
Тоа што во моментот бил зејтинот распродаден не значи дека требале да ти дадат да си купиш од тој што е на акција, едноставно тргнале палета две зејтин за да даваат кој направи сметка над 800 и тоа е тоа, замисли пто ке беше ако во истоот ден попладне беа потрошени залихите од тој зејтин а некој специјално правел толкава сметка и на крај му викаат нема

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034

Можеби не постои законска можност ама тоа не значи дека не треба да се заштитат од препродавци... Јас колку што знам во КАМ секогаш има натпис дека не е дозволено купување над не знам која количина.. Дека секогаш имале проблем со препродавци. Не само зејтин.
Како и да е, пооригинално ќе беше да имаше ограничување за тоалет хартија... И да не има на CNN...

Член од
16 март 2022
Мислења
18
Поени од реакции
33
. Јас колку што знам во КАМ секогаш има натпис дека не е дозволено купување над не знам која количина.. Дека секогаш имале проблем со препродавци. Не само зејтин.
Како и да е, пооригинално ќе беше да имаше ограничување за тоалет хартија... И да не има на CNN...
Јас секогаш кога ќе одам во кам зимам колку што е можно повеќе. НА пример ако на рафтот има 5 пакувања останато крембанани, сите 5 ги зимам.И кур не ме боли. И кур ме боли за СиЕнЕн искрен да бидам.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.578
Каква хистерија дигна теткава на темава, ко некоја кокошка пред скубење, мислиш пиштол им впериле за да прават сметки над 800 денари. А сè што требало е да појде во КАМ кога ќе добиеле нова залиха на зејтин, бидејќи такви теткици и чичиња ги испразниле рафтовите припремајќи се за апокалипсата која доаѓа.

Тие палета-две зејтин што биле тргнати на страна, биле наменети за акцијата "гратис зејтин за сметка над 800 денари", бидејќи во случај и нив да ги нема, пак хистерични теткици ќе отвораат теми на форум дека направиле сметка над 800 денари, а преварантите КАМ не им дале гратис зејтин.

Член од
5 март 2022
Мислења
103
Поени од реакции
175
Последно уредено:
Член од
15 август 2021
Мислења
115
Поени од реакции
384
Тие палета-две зејтин што биле тргнати на страна, биле наменети за акцијата "гратис зејтин за сметка над 800 денари", бидејќи во случај и нив да ги нема, пак хистерични теткици ќе отвораат теми на форум дека направиле сметка над 800 денари, а преварантите КАМ не им дале гратис зејтин.
Не ја бранам членкава но постојат луѓе што едвај сврзуваат крај со крај и не можат да си дозволат сметка над 800 денари бидејќи секој денар им е испланиран, што со нив?
Во некои маркети нема ќор зејтин една недела а да не зборуваме за акции.
Некој праша кој користи денес зејтин?
Во градинки, во угостителски места, пензионери, школи и слично.
А секој не може да си дозволи маслинов зејтин кој чини 300 - 400 денари.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
А секој не може да си дозволи маслинов зејтин кој чини 300 - 400 денари.

Член од
15 август 2021
Мислења
115
Поени од реакции
384
Го нема секаде, барем не го видов во Жито или Рептил маркети. :)
Последно што видов на рафтовите беше Монини и уште некој маслинов зејтин.:)
Рафтовите се празни.

Kajgana Shop

На врв Bottom