Болесно е веќе оваа ниво на чувство на ниско вредност на русофиливе,жал и туѓ срам ме фаќа.100% сум сигурен дека Путин ќе застане после Украина, ама се би дал да почне да слегува накај Балканот. Не заради Македонија, ние што и да се случи сме ебана странка, ама какво смеење ќе биде со Бугарите и Косоварите, епски би било.
Прво не лажи како буљаш: Никаде не реков дека „целата воена техника од западот не била добра“....сеа и воена техника од западот не била добра...
An F-22 Stealth Fighter Flew Under an Iranian F-4 Phantom (Undetected)
The incident demonstrates the impressive stealth characteristics of the Raptor, which was able to approach the two Iranian fighters undetected and scout out their arsenals, before scaring them off.nationalinterest.org
https://www.airforcemag.com/f-35-production-set-156-per-year-until-completion/ 121 авион произведен во 2020
Коментирај ми ги постовите: Не ме коментирај мене - следен пат ќе пријавувам. Преку фалусов ми е од замарање со пациенти:Хахахахаахах
Друже 24 саата ја гориш темава, па сеа и воена техника од западот не била добра..
Ти, јамајка , птица селица и лидерот Бачето сте како Ленин на ноќни волци он јавно вие на форуми битка терате….
Не знам колку ги имаш читано другите мои постови, но воопшто не сум русофил. Ама мораш да признаеш дека после две децении газолижење на Американците, давање имиња на улици по Клинтон, би било ултракомично да дојдат Русите и да ги истуркаат овие на Косово што си играат држава во Јадранско Море.Болесно е веќе оваа ниво на чувство на ниско вредност на русофиливе,жал и туѓ срам ме фаќа.
Бугарите експресно ќе си ја применат старата стратегија „секогаш со посилниот“ и ќе станат фанатични про-Руси.100% сум сигурен дека Путин ќе застане после Украина, ама се би дал да почне да слегува накај Балканот. Не заради Македонија, ние што и да се случи сме ебана странка, ама какво смеење ќе биде со Бугарите и Косоварите, епски би било.
Ние секако сме ебана странка, напишав веќе, ама и на Русите може да им дојде превртливоста на Бугарите преку глава.Бугарите експресно ќе си ја применат старата стратегија „секогаш со посилниот“ и ќе станат фанатични про-Руси.
За малата цена Санстефанска Бугарија.
Ние ќе наебеме највише.
Поверни се Србите кон РФ, значи јужна бановина е поверојатно.Бугарите експресно ќе си ја применат старата стратегија „секогаш со посилниот“ и ќе станат фанатични про-Руси.
За малата цена Санстефанска Бугарија.
Ние ќе наебеме највише.
Големината на државата нема врска. Русија е поголема од Италија 50 пати, а економијата му е иста.Kano, kako da ti kazam. Germanija nema ambicija da bide svetska sila. Em sto nema ambicija nema ni objektivni faktori koi pridonele za toa pocnuvakji so goleminata (teritorialno i broj na naselenie). Zatoa e projektot EU kako zaednica da moze da parira. Od druga strana Germanija a i EU (osven porano UK i sega Francija) ne stava fokus na vojska poradi iskustvata na kontinentot ama i do vcera SAD im go branese grbot. E sega ke vidime ovaa situacija kako ke gi smeni rabotite. Germanija najavi 100Mrd ad hoc za modernizacija plus 2% sekoja godina od budzetot. Toa se ogromni pari za niv. Najavija deka ke kupat novi F35ki. Evropejcite bea vo iluzija deka ne treba povekje vojska i voena mokj ama se vratija vo realnosta.
Атомски бомби да пренесуваат со ловци бомбардери?Ne deka nema i slabosti ama so ogled na toa sega sto imaat definitivno e napredok plus tie se sposobni da prenesat atomski bombi vo slucaj da potreba. Inace planirat 35 da kupat. A toa deka e prevara e dobro da se znae, fala na clenot za informacijata. Kako gi ubedija Svajcarcite da kupat 36 ne bi komentiral. Valjda i niv gi izlazale.
Кико, кико, пак ти со икономијата. Кога Русија или Северна Кореа ќе ти фрлат нуклеарка што ќе стопи се околу тебе, икономијата нема на ум да ти падне.Големината на државата нема врска. Русија е поголема од Италија 50 пати, а економијата му е иста.
Индија пример беше Холандска колонија, а колкава е Холандија колкава е Британија. Многу е битно парите кај се, таму е и моќта. Реалноста е таа.
Економијата само на Германија споредена со таа на Русија, беше едно трипати поголема пред инвазијата на Русија, а неспоредливо со цела ЕУ, да не зборуваме за УСА итн.
Atomsko oruzje de.Атомски бомби да пренесуваат со ловци бомбардери?