Маџарите заспале, цела држава им ја прелетал, никој ништо не видел, сите у подрум биле.Како поминал дронот толкава дестинација не детктерин над НАТО земји?
Ќути не одмина нас кажале.Маџарите заспале, цела држава им ја прелетал, никој ништо не видел, сите у подрум биле.
Да.ДК
Можеби единствена позитивна работа е што барем во западниов свет се постави преседан дека треба да се спротиставиме на било кој и да е агресор. Ова не значи дека од утре војните магично ќе исчезнат, но мислам дека ќе биде потешко и потешко било која велесила да направи медиумски спин и да ја оправда воената агресија.
Збори прво лице еднина за ова или смени го исказот за Северна за да биде вистинит.Леле човече, ако ние како Македонци сме решени при војна сите да избегаме и одма да се предадеме - очигледно има некои што не размислуваат така.
Попут Хитлер...Да, ове и на децата ќе им дадат оружје.
NBC news
Истите оние кои ги плаќаа во Сирија да сечат глави во светата борба за демократијата.Da, Ukraina plakja dobrovolci da im pomogat da se samozastitat.
Тоа што им ги откриле без да успеат да ги евакуираат е најсимптоматично... Затоа и призна Нуланд, до пред 2 дена 100 деманти имаше за тоа дека е Руска „пропаганда“.Њуланд заеба малку работа со изјавата. Но, на страна од тоа, најверојатно има добри докази за лабораториите и нивната работа. Не е небитна ствар ова, ќе има влијание врз постапките на Русија и ќе иде ова пред Советот за безбедност.
Milanović: Letjelica je došla iz Ukrajine, ima šest tona.
"Ovo je ozbiljan incident"
"Znamo kakav je objekt doletio. Dojavu nismo nikakvu dobili. Objekt je letio iznad Mađarske preko 40 minuta, u hrvatskom prostoru letio je manje od sedam minuta i srušio se na područje Jarun, srećom bez žrtava. Ovo je ozbiljan incident i tako ga tretiramo.
Određene proceduralne stvari moramo preispitati i utvrditi kako je moguće da je do ovog došlo a da letjelica veličine aviona nije srušena na putu od Ukrajine do Zagreba", rekao je.
Kako je moguće da jedna nesofisticirana letjelica provede više od sat vremena iznad članice NATO-a i da nitko to ne primjećuje? Uključene su vojne službe u istragu.
Автоматски споено мислење:
Летачки објект од 6 тона им лета 1 саат во НАТО воздушен простор....
Али затоа ќе им веруваме за медиумите западни што све Руско исклучија од етер, дозволуваат наратив со кој се повикува на насилство против Русите, канселираа цела една нација, и доколку пишеш нешто за Русија, те банираат и го бришат...Abe ne znam kolku moze da im se veruva na anketive Ruski so ogled sto ako kazes javno deka ima vojna ili ako te precenat deka siris fejk njus do 15 godini mozes da lezis vo zatvor.