Не дека до вчера не знаевме дека постои биолошко оружје и тајни лабаратории за истото.
Ова со Сарс-от е мачкина кашлица во споредба со се што има. Но ете јас лично а и многу други небањати рамноземјаши веруваме дека ова ѓубре излегло од лабараторија. Никој не може да ме убеди во спротивното, тоест дека лилјакот од прашумите е виновен за тој вирус.
А какви ли се не други вируси одгледуваат? Само Господ знае, но дека има, има.
Сега гледам СЗО бара да се уништат патогените во лабараториите ширум Украина. Жими мајка ќе се уништат. Само во Украина има такви лабаратории? НЕ! Можеме само да нагаѓаме и претпоставуваме за многу други локации ширум светот.
Но тоа е.
Него војнава. Многумина ме прашуваат дали имам изградено свој став, односно завземено страна во целава ситуација. Па секако дека имам, постои некој што нема? Не верувам.
Но која би била причината јавно да го искажам мојот став на тоа прашање?
Доволно беа поделби помеѓу луѓето на тема вакцинирани и невакцинирани. Па зарем и на тема Русија-Украина треба да се делиме? Сметам дека е доволно од било какви понатамошни поделби помеѓу народот.
За војнава можам само едно да кажам. Медиумски пренабилдано, пренапумпано! Нешто како за Ковид-от целата работа што беше изминативе две години.
Премногу фејк-њуз, особено од страната на Украина, секако во организација со нивните пријатели (читај ЕУ и САД).
Населението од Западот и САД уживаат да ги гледаат тие сервирани сцени на вести, додека "забораваат" што се они имаат направено ширум светот. Тие гадотии во нивните испрани мозоци не постојат.
Започнувајќи од тука кај нас, односно западен Балкан, па према Блискиот и Средниот Исток па и пошироко. За тоа осуда нема? Не, таман работа.
Толку на таа тема.