Kaj mene za premestuvanje proletoska mi naplatija 2000den za vadenje od starata lokacija komplet so bakarni cevki ,kabel i drzaci i premestuvanje na nova lokacija na prizemje kade ni skala nemase potreba za nadvoresnata edinica se na se 2sati rabota vadenje premontiranje vakumiranje .Дечки едно прашање за монтажа. Ќе се селам па климата што ја имам во стан моментално (3.5kw) треба да се демонтира и да се монтира на друга адреса. Локацијата за монтажа на другата адреса е попристаплива од моменталната локација каде што е монтирана сега.
Монтерот тогаш ми зеде 5к за монтажа, па кога го прашав колку ќе кошта монтажа на другата локација, истата цена ми ја кажа. Па се закаравме малце дека нема да има потрошен материјал више. Цревата се истите, држачите за надворешна се истите, али тој упорен таа е цената и тоа е.
Па реков да прашам дали обично во ваква ситуација се наплаќа иста цена за втора монтажа или пониска треба да е? (П.С. цената ми беше кажана пред 4 месеци, значи пред се ова со поскапувањево да почне)
Sent from my SM-N975F using Tapatalk