Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Забранување книги, цензурирање медиуми, дехуманизација на противникот, економска војна, итн, итн. Очигледно дека старите навики тешко умираат за поранешните фашистички држави.

Живееме во Clown World. Светските лидери се обични дворски шутови, циркузанти кои врска немаат од водење држава. Живееме во свет каде што емоциите се побитни од фактите, па затоа и вакви идиотски работи се дешаваат.

Оној вицон со забрана за јадење на руска салата кај нас, очекувам да стане реалност кај и да е, со оглед на тоа какви кловнови ја водат нашава држава, на чело со Зоки, Таче, Стево и Славјанка.

Ако русиве го затворат небото за амерички авиони, овие од источен брег не знам како ќе летаат до Азија освен ако картата не поскапи три пати.

Ако русиве го затворат небото за амерички авиони, овие од источен брег не знам како ќе летаат до Азија освен ако картата не поскапи три пати.
Првиот чекор ќе им е субвенционирање на превозниците. А може и монополизација на Малезиските превозници кои ќе немаат проблем да летаат преку Русија. А тоа би било затварање на уште една гранка…

Првиот чекор ќе им е субвенционирање на превозниците. А може и монополизација на Малезиските превозници кои ќе немаат проблем да летаат преку Русија. А тоа би било затварање на уште една гранка…

Азијциве партал ќе направат со фаќање на тие рути. Моментално ниту една европска компанија не лета рути до Далечен исток.

Азијциве партал ќе направат со фаќање на тие рути. Моментално ниту една европска компанија не лета рути до Далечен исток.
Па имајќи во предвид која ќе е алтернативата и Русите можат убаво да го искешираат тоа ..
Автоматски споено мислење:

Еве мене до сега ништо не ме убеди дека санкциите ќе имаат некоја ударна моќ против Русија, повеќе сами си ги сечат нозете западот.

Татко ми се јави прееска, целиот во паника, вика зимај колата и стави нафта за сите пари што ги имаш во тебе, од утре ќе немало нафта...Знаете вие нешто?

Татко ми се јави прееска, целиот во паника, вика зимај колата и стави нафта за сите пари што ги имаш во тебе, од утре ќе немало нафта...Знаете вие нешто?
Де бе па ти, точак ќе возиш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom