Вчера имав гости од Украина, односно на другар ми сопруга и нејзина другарка... кога фативмее муаабет за ситуацијава ги прашувам има ли Руси во Киев, еднаата со омраза ми одговара има ама мртви, кога навлеговме во темата може да се утврди дека Русите и Путин им се најголемо зло, а бидејќи сопругата на другар ми ја знам подолго време пред срањево немаше никаков проблем со Русиве, ниту со Путин или било што поврзано со Русија, односно ми кажуваше дека се исти братски народ, при што може да се утврди дека истите се плод на страшна пропаганда, до некаде ги и разбирам бидејќи сепак е војна и гинат луѓе, но од прикажаното од нив можее да се утврди дека ниту рационално, ниту логички се спремни да размислуваат... кога им спомнав 2014 Мајдан, редовно гранатирање од Украина во Донбас и гинење на цивили, фашистичките паравоени стрктури истите дури не се ниту запознаени со тоа, ме гледаат бледо и онака сее прашуваат дали сум нормален бидејќи моментално Путин им ја уништува земјата... тука другар ми пресече и ми кажа батали не можеш да се разбереш боље смени тема, и така се пребацивме на временска прогноза.
И да, убедени се дека Руси нема во градовите, односно дека Украинците успешно ги одбиваат, што е уште еден доказ дека се страшно подложни на пропаганда што ја прават медиумите.