Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    681
J

joli1

Гостин
Raka na srce forumov e retko mesto kaj sto malku pobjektivno i poracionalno se posmatra situacijava, so nekolku isklucoci. Mislam deka libtardive se krijat zatoa sto znaat nemaat argumenti. Drugo e ti od Amerika da ja branis Ukraina vo slucajov kaj sto im e skroz ispran pametot, nie ovde od blisku znaeme kakvi sranja pravea NATO i Amerikacite. I tie znaat ama pak ja goltaat zapadnata propaganda ili mili im se evrata i dolarite od raznirazni "nevladini organizacii". Ne za dzabe Putin gi zabrani niv vo Rusija.
Секој си зборува од лично искуство, затоа и не замерам на одредени форумаши за нивните видувања. Одамна сум свесен дека одредени луѓе секоја информација ја прифаќаат како вистинита, што во ова време е многу опасно.

Од секогаш, уште како дете во основно и во средно школо обожавав да дебатирам со професори и соученици, но поради тоа што мојата желба за дискусија, дебата и љубопитност никогаш школото не ја задоволуваше, по повик на одредени инструктори од невладини бев повикан да членувам во добро позната пералница за мозоци (според мене), финансирана од Сорос (на почеток не знаев). Не беше случајот ова само со мене, туку и со други деца кои што својата љубопитност, желба за дебата и знаење ја задоволуваа на други места.

При првото појавување веќе ми беше јасно за што станува збор, верувам во тоа дека не постои бесплатен ручек, а уште помалку бесплатно знаење во ова време. При првата лекција за ЕУ и НАТО, константно беа ставани во spotlight само добрите страни на ЕУ и НАТО, додека за лошите страни не се ни зборуваше. Зборуваа како влезот во НАТО ќе донесе инвестиции и некојаси сигурност, но не зборуваа за тоа како НАТО е воен сојуз и дека ако утре треба да се војува дека ќе бидат праќани наши војници во разни држави со кои што немаме никаква врска. Истотака и со ЕУ, ЛГБТ и слично. Низ Македонија има купишта вакви пералници на мозоци во кои што членувањето почнува во средно училиште (која коинциденција), каде што најпаметните деца ги врбуваат и ги прават по калап, како што нив им одговара за утре да ги инсталираат на јаки државни позиции за да им служат. Доволно е да кажам дека на пола предавање станав и заминав.

Отвори сега Фејзбук или пак Инстаграм и ќе видиш дека 99% од истите деца кои што членуваат или пак имаат членувано или пак се инструктори во такви НГО излегоја со подршка за Украина, со моабети како Путин бил фашист и слично. Одамна е почната таа американизација на младината тука, како и правење на ненормалното нормално (ЛГБТ пропаганда, итн).

Забрана за квази невладини организации кои што само ја дестабилизираат државата и ја врбуваат младината мора да има.

Либералите во Македонија, но и во светот, си го покажаа сопственото вистинско анти-руско лице со тражење на забрана за руски медиуми во Македонија и во светот, како и со нивно константно цензурирање.
 
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.288
Поени од реакции
1.786
Русите уништија телевизиска кула во Киев

Малку и Кадировци

 
Член од
28 септември 2014
Мислења
1.086
Поени од реакции
1.640
Дали му беше пресметано дека ќе ја уништи руската економија за напад кон Украина? Не верувам. Путин е глупак. Најверојатно си мислеше дека немаше шанси да го исклучат од СФИВТ. И јас се изненадив што сите се договорија за тоа, а камоли Путлер.
се читаш ли што пишуваш, се им е пресметано до најситен детал, без свифт си функционираат најнормално затоа што имаат национална(нивна) платформа која е активна и целосно го заменува свифт, и интернетот да им го исклучат не им треба имаат национален интернет , од 2014 до сега се имаат трансформирано максимално за да не бидат зависни од апсолутно ништо, се ова што се дешава е антиципирано и уште многу полоши работи/санкции
 

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
После падот на претседателот Јанукович односно откако Русите потполно во целост политички ги изгубија Украина и Украинскиот народ т.е. оваа држава излезе надвор од онаа Руска орбита/сфера на влијание, веднаш уште пред осум години експресно од страна на Москва на Украинците им се сервираше прво анексијата на полуостровот Крим како и започнувањето на борби на крајниот југо-исток од државата во регионот Донбас (областите Донетск и Луганск) доминантно населени со етнички Руси. Откако Путин укапира дека Украина од година во година се повеќе и повеќе дополнително станува анти-руска држава и се пумпа со модерно оружје од страна на западните сили (НАТО) се случи ова што се случи, овојпат Русите ќе одат до крај, работите веќе и сега се многу искомплицирани и се отидени предалеку така што едноставно кажано повеќе нема назад, нема ни стоп, туку ќе се оди до крај !
 

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.357
Поени од реакции
21.873
Мислам дека на крај ова ќе се претвори во лудило, поготово во Киев. Рерадираниов Зеленски на крај ќе почне да си го убива населението, не би ме чудело и сами да гранатират цивилни згради, како би ги окривиле русите. Доста често во историјава бојни завршувале така што на крај некој почнал да си го убива населението. Да боже да не сум во право и да не дојде до никаков напад и гранатирање ама ова може многу лошо да заврши. Нека му ги пуштат видеана од децата, крв му ебам, а не неговите да ги тргне на страна.
Ruskata vojska so kilometarska kolona se dvizi kon Kiev ama tebe griza ti e deka i dali Zelenski ke pocne da ubiva svoe naselenie. Kako ti dojda taa zaduma stvarno e edna golema enigma.
 

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
3.932
Поени од реакции
8.884

За некому да му сe залепи таква етикета, доволно е тој да потсети дека ширењето на НАТО на исток Русите го доживуваат како закана.

Ако е така, тогаш Бајден одбрал предавник да ја води ЦИА. Еве на што Вилијамс Брнс во 2008 година го предупредува тогашниот американски претседател Џорџ Буш.

„Украинското влегување во НАТО е најсветла од сите црвени линии на руската елита (не само на Путин). Во овие две ипол години како комуницирам со клучни руски играчи, од примати од најтемните ќошиња на Кремљ па до најострите либерални критичари на Путин, сè уште немам сретнато таков кој мисли дека Украина во НАТО е нешто друго освен директна провокација за руските интереси“.
 
Член од
31 јануари 2022
Мислења
377
Поени од реакции
995
Јас разбирам дека заради словенството Македонците природно навиваат за Русија, само што е големо прашање колку всушност ние сме слични со Русите како народ. Јужните словени прилично се разликуваат во менталитетот од источните и западните словени. Ние сме бликси по менталитет со Бугарите, Србите, Хрватите, па и со Турците, но мислам дека со Русите не многу. На пример, Русите имаат една црта на фатализам која ги прави добри војници, црта која балкансите народи ја немаат. Исто и западните словени, тие не сакаат да ги навидат Русите. Полјаците никој на светот не го мразат повеќе од Русите.

Муабетот ми е дека целата приказна за панславизмот ми е малку натегната.
Јас бев тотално неутрален, најбитното беше и сеуште е да нема војна да не гинат и страдаат невини луѓе.
Моментот што ме напизди и збесна беше избликот на неверојатно лицемерие од страна на про-западните земји кое без трошка срам од ден на ден е се поголемо.
 

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Во Босна и Херцеговина армијата на Алија Изетбеговиќ на крајот од војната почнаа сами да си пукаат со артилерија по пазари и по цивили, по припадници на својот народ, а потоа пред цел свет тоа мошне успешно го претставија како геноцид врз Босанските Муслимани (Бошњаци) направен од страната на армијата на Република Српска (генерал Ратко Младиќ) ви текнуе !
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.510
Поени од реакции
22.990
Само добар план, брат. Ништо друго.
sve drugo imaat. populacija sto e spremna da gine, lesno moze da infiltriraat komandosi pred napadot, oruzje na toni plus lesno moze da se dostavi.

ja imaat i Chinese Unification Promotion Party vo koja clenuvaat nad 10 000 mafijashi, bash ona trajads sto se idealni za voen udar i zazemanje malo gradce od kade ke zapocne invazijata.
 
Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.485
Поени од реакции
2.545
Украина 100 години била во сферата на Русија, aко до сега не успеале, дали ти сериозно мислиш дека после војнава ќе успеат??? Оди направи муабет со Украинец да видиш какво мислење има за Путин и Русија.

Од друга страна, Чеченциве што ги спомнуваш први ќе бидат што ќе се отцепат од Русија кога ќе го снема Путин.
Споредбата што ја прават со Чеченците и Украинците е иста како да споредиш Македонци и Шќиптари
 
Член од
19 март 2011
Мислења
12.843
Поени од реакции
14.222
Ботот ставро фали. Сигурен сум дека покрај крипто валути, кладилници и женски тенис, е експерт и за геополитика и воена стратегија.
Ова со женскиот тенис случајно го спомна, или? :icon_lol:


 

Kajgana Shop

На врв Bottom