Loso me citas a vo citiranoto ubo ti pisav. Inace ne znam za koi malcinski stavovi zboruvas i kade ja su pisuval? Od ljubopitnost prasuvam.
Te citam Igorce, mnogu ubavo te citam, ne se sekiraj.
Za malcinski stavovi zboruvam koga jas, jamajka, punter i uste edna raka ljuge tuka ukazuvaja sto ni sleduva, sto ke se sluci dodeka site drugi, komplet so se moderatori od denesna gledna tocka imaa samo najdobri nameri. Ova ovde sega ne e nisto vo sporedba so togas. Cekaj da ti zalepat eden kup kazneni a so toa i ban na nekoj mesec oti moderatorot bil saren kurton i koga negovite kurtoncinja pajtasi navreduvaa na golemo, mizese so dve oci ali nie edna zapirka pogresno da imavme staveno tolku ke bese.
Mozi i da te pomesav so nekoj drug, se si mislev i ti bese od tie nekolku pa manje vise poznato ti e kako odi taa rabota.
Okolu navivanjeto, nekoj navivaat ne velam ne, jas licno imam sosem drugi pricini za moite stavovi, a vervaj tie nemaat apsolutno nikakva vrska ni so panslavizam, ni so pravoslavie.
Iako licno smetam deka Rusija ima pravo da go pravi ova sto go pravi, no i da nemase pak stavot ke mi bese bezmalku identicen. Nekoja civilna ili voena zrtva e mala cena da se plati, bi rekol kolateralna steta, posebno ako taa zrtva ne e nasa. Znaci oko nema da mi trepni za ukrainskite civili kolku saka neka se, bezmalku isto kako vas ( a i jas tuka se stavam) za civilnite zrtvi na site mesta kade zapadnite sili instaliraa demokratija vo poslednite tamu 20 godini. Nisto pobitni ne mi se ni tie, ni ovie, i ne se pravam licemer ko vas, ovie bile vakvi, tie bile onakvi. Deca se deca, civili se civili. Duri ginea bliskoistocni civili i deca za vie da mozite da si ziveete lagiden zivot, togas ne se zagrizivte kojznae kolku. Sega koga bukvalno vi dojde jajceto na gazot, e greota bile, brakja ni bile, kur se tresi. Ne mi se brakja, ni ednite, ni drugite, ni tretite, a ako treba nekoj ukrainec da odi qurban za toa sto jas mislam deka e najdobro za svetot, it's fine with me, podobro eden kup ukrainci, rusi, amerikanci, kinezi otkolku eden nas. Ako toa spored vas me pravi rusofil, putinist ili neznam sto mi e totalno nebitno. Jas licno se nadevam deka i Kina ke iskoristi prilika i ke go poebi Tajvan, pa makar i eden kup nevini Tajvanci i Kinezi zaginat vo procesot. A veruvaj pet pari nedavam za Tajvan i sto tamu si se imaat zamereno. I sega sto, jas ke bidam kinezofil spored vas? Togas ako jas sum se toa, togas sto ste vie od druga strana?