Дрога ( Наркотични дроги )

T

Tetro

Гостин
Марихуаната е декриминализирана во Македонија? (точка 9)

Larger amount? Колку мал е малиот amount?
"for personal use"
Тоа значи дека и ако носиш еден ролан џоинт, ќе го папаш (ќе те гњават).

Ако не те вати, сите среќно си живеетме.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
"for personal use"
Тоа значи дека и ако носиш еден ролан џоинт, ќе го папаш (ќе те гњават).

Ако не те вати, сите среќно си живеетме.
Па сроланиот џоинт е мала количина, и е фор персонал јуз, зашо да ме гњават коа е декриминализирана? о_о

--- надополнето ---

Ако е.. о_о

T

Tetro

Гостин
Па сроланиот џоинт е мала количина, и е фор персонал јуз, зашо да ме гњават коа е декриминализирана? о_о
Ќе те гњават, од кај ти е? :vozbud:
Ќе ти прат филм како придонесуваш за доброто на општеството ако кажеш, дрн-дрн јагнијна и остали творови.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ќе те гњават, од кај ти е? :vozbud:
Ќе ти прат филм како придонесуваш за доброто на општеството ако кажеш, дрн-дрн јагнијна и остали творови.
Абе нек ме замараат со такви муабет и 3 дена ако саакат, само неќам ректален да ми праат за да ми најдат..
Да си знам евентуално ако носам фиљанче со мене и тргнат претрес да ми праат, да го извадам и да кажам ЕБЕ ТЕ СЕ МАМАТА ВАША ПАНДУРСКА! не, да им кажам дека е декриминализирана ил што ти ја знам... ? о_о

T

Tetro

Гостин
Абе се` то океј, ама лошо е да ако еднаш те фатат, после ќе те проверуваат постојано. Посебно ако си од мало место, одма сите ќе се научат, па со прст накај тебе...
Знаеш дека патиме од еден синдром неизлечив на Балканот, што сите се замараат и се радуваат на туѓата несреќа... Епа, ова е слично со тоа, ако ме свати.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Абе нек ме замараат со такви муабет и 3 дена ако саакат, само неќам ректален да ми праат за да ми најдат..
Да си знам евентуално ако носам фиљанче со мене и тргнат претрес да ми праат, да го извадам и да кажам ЕБЕ ТЕ СЕ МАМАТА ВАША ПАНДУРСКА! не, да им кажам дека е декриминализирана ил што ти ја знам... ? о_о
остај ти википедија
кога ќе ти ја удри тaа големата светилка у глава ќе видиш дали е декриминализирана

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
остај ти википедија
кога ќе ти ја удри тоа големата светилка у глава ќе видиш дали е декриминализирана
Знам пеер :) Бош муабети :)
Декриминализирана... куроф ми.. :)
Алфа ќе ти дое и ќе те раскости, ќе ти се одмили и ганџа и све..

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.829
Поени од реакции
11.467
Затоа кажи им дека имаш рак и ќе те пуштат да си духаш :icon_mrgr

Д Малиот

Нинџа лепотан!
Член од
25 јануари 2009
Мислења
296
Поени од реакции
43

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
Illegal a ne Legal така да не е легализирана И НЕМА ДА СЕ ЛЕГАЛИЗИРА
ке се легализира.Ама џабе тогаш нема да се радува Год.хатеусал бидејки тогаш ке се возе на нешто појако.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
ке се легализира.Ама џабе тогаш нема да се радува Год.хатеусал бидејки тогаш ке се возе на нешто појако.
Тука си голема грешка. Паметните ќе си пушат марихуана и ќе си уживаат, а глупите без разлика дали е легална или не секогаш ќе идат на опција да се префлат на дрога.

Д Малиот

Нинџа лепотан!
Член од
25 јануари 2009
Мислења
296
Поени од реакции
43
Тука си голема грешка. Паметните ќе си пушат марихуана и ќе си уживаат, а глупите без разлика дали е легална или не секогаш ќе идат на опција да се префлат на дрога.
Паметните ќе ги е**т наркоманите а наркоманите ко по обичај ќе се смеат

T

Tetro

Гостин
3. Кокаин и крек

Кокаинот и крек можат да се земат орално, преку нос (шмркање), преку инхалација на загреан чад и др. Зборот кокаин се однесува на дрога во прав (кокаин) и во форма на кристали (крек). Се прави од растението кока, и по метамфетамините создава најголема физиолошка зависност од дрогата.

Краткорочни ефекти

Кокаинот предизвикува моќни краткотрајни чувства за набрзо да следат спротивни чувства на депресија и вознемиреност со страшна желба за повеќе дрога. Луѓето кои употребуват кокаин често не јадат и спијат редовно. Може да почувствуваат забрзано чукање на срцето и грчење на мускулите. Дрогата може да направи луѓето да се чувствуваат параноични, лути, вознемирени и непријателски настроени.

Долгорочни ефекти

Како додаток на ефектите што веќе ги спомнавме, кокаинот може да предизвика раздразливост,промени во расположението, параноја, гласови, халуцинации. Толеранцијата кон дрогата ја зголемува желбата за повеќе дрога. Употребата на дрогата предизвикува силна депресија која станува длабока и подлабока со секоја употреба. Состојбата станува толку сериозна што корисникот би направил се за да добие дрога, па дури би извршил и убиство. Доколку не пронајде начин да добие дрога би можел да изврши и самоубиство.

Kajgana Shop

На врв Bottom