Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
^
Такво срање можеш да најдеш во Германија, многу доброоооооо:drk:

Треба да се собереме од форумов на неколку ТАТКОВЦИ.:vozbud:

Не само во Германија на многу места, сум заборавил кога последен пат сум пушел без да ме боли глава и да бидам мамурен утре дента. Јебеш хемии...

Не сум пробал,а не ни планирам

Ма и тревата веќе добри 6-7 години е тешка хемија (прсканица) тако завана :) ретко да начекаш домача, чест на исклучоците. Поминаа времињата кога за 300 денари даваа по 3 туфки од 2 грама! (Тимац од К1) Ехх олд из голд!
времето беше, ама помина. сега децава не знаат шо е чиста мара. и никад нема да пробат

Едно прашање.Зошто цигарите не ги сметаат како дрога,за разлика од марихуаната која ја сметаат како дрога?За разлика од марихуаната цигарите предизвикуваат зависност,оставаат долготрајни ефекти и со минимално користење,влијаат лошо на мозокот,срцето,белите дробови,крвта и др.Додека марихуаната не предизвикува зависност,не остава долготрајни ефекти,може да влијае лошо на мозокот само после редовно и доолго користење.

Едно прашање.Зошто цигарите не ги сметаат како дрога,за разлика од марихуаната која ја сметаат како дрога?За разлика од марихуаната цигарите предизвикуваат зависност,оставаат долготрајни ефекти и со минимално користење,влијаат лошо на мозокот,срцето,белите дробови,крвта и др.Додека марихуаната не предизвикува зависност,не остава долготрајни ефекти,може да влијае лошо на мозокот само после редовно и доолго користење.
аман бе, толку не знаеше дека разликата помеѓу цигарите и марата е друга?
цигарите се од навика, не зависност/
марата е халуциногена, по малку де. затоа е забранета со закон (освен медицината)

марата е халуциногена, по малку де. затоа е забранета со закон (освен медицината)

Како бе од навика цигарите, знаеш како мењам расположение и како се препотувам кога нема да запалам цигара? Се мразам, сите ми пречат а последен пат кога не запалив повеќе од 4 саат почна да ми се врти и мутно пред очите ми беше, не можев 2 муабета да вкрстам ко зомби ебате хахахха. Башка никотинот спаѓа во тешки дроги за разлика од марата и нејзината унутрашњост :)

Како бе од навика цигарите, знаеш како мењам расположение и како се препотувам кога нема да запалам цигара? Се мразам, сите ми пречат а последен пат кога не запалив повеќе од 4 саат почна да ми се врти и мутно пред очите ми беше, не можев 2 муабета да вкрстам ко зомби ебате хахахха. Башка никотинот спаѓа во тешки дроги за разлика од марата и нејзината унутрашњост :)
јас лично ја немам таа потреба, пушам веќе 12 години активно. оваа година намалив од 2 кутии дневно, на само 1 кутија за 3 дена.

Дај пробај 3-4 дена не запали цигара.Ако издржиш повеќе од 5-6 саати да не запалиш ќе бидеш еден од ретките кој пушат цигари а не се зависни.Ти сметаш дека не си зависен но организмот смета поинаку.

И јас пушев 5 години редовно и еве веќе 4 месеци како ги имам оставено, може во 4 дена да запалам една и толку.

јас лично ја немам таа потреба, пушам веќе 12 години активно. оваа година намалив од 2 кутии дневно, на само 1 кутија за 3 дена.

И јас еве пушам 14 години ама по 1 - 1.5 кутија дневно, добро некад 2, пред еден месец почнав по една цигара на секој саат ама пак се вратив по старо...тоа изгледа зависи од волјата од човек до човек...вистински предизвик ми се ама ќе ги победам на крај...се надевам:kesa:. Битно абе зависност е како не, а се што е зависност е пораз, НО ние сме поголеми и посилни, срамота е да зависиме од безвредни супстанции...тие треба да ни служат нас а не ние нив!!!! :)

Се согласувам со Металхамер, јас на пример во мојот живот од ништо не сум станал зависен а сум конзумирал доста работи од љубопитност. Цигари пушев од 7 оделение до 4 година. После тоа еден ден ми текна и едноставно ги откажав, никаква криза нити потреба немав за нив.

Знам тешко за верување но чиста вистина, дали е до склопот на карактерот или подсвеста незнам. Сега знам да испушам по некоја цигара само кога пијам алхохол и тоа по 2/3 најмногу :)

Дрога.
По толку лекции и предавања за истата. Не верувам дека би ми паднало на памет да пробам.
И сум за легализирање на марихуаната. Барем некаква корист да има од дрогава...
Но од кај да знам дали нема да ми падне на памет тоа. Никогаш не се вели никогаш...Иако не верувам.
А кога имам таков став, знам дека е тешко да го променам истиот.

Луѓе не се палете немало добра трава ова-она , има добра ганџа секогаш .Само треба правите луѓе да ги знаеш =))))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom