Пинтус лани заврши феноменална работа, ама не дека е единствен у светов кондиционен тренер.
Патем цела сезона го ругаш Инзаги ама одоколу, да не биде ептен директно у случај да освои титула.
Човекот си врши феноменална работа сезонава со унаказен тим, сакал ти да прифатиш или не.
И да не освои титула не треба да се замени туку да му се доведат засилувања, со 11 играчи тера цела сезона за разлика од миленикот твој Конте кој патем нели не "изгоре" он со испаѓање групи ЛШ и дебакл финале ЛЕ. Родениот победник.
Ради вакви наметнати и измислени мислења и одбегнувам веќе да пишувам у темата за Интер, премногу сте осетливи на одредени теми и не смее некој да ви посочи дека ситуацијата во клубот беше и сеуште е одвратна.
Од кај тоа дека го ругам, ругање е тоа што ти константно го правиш на сметка на Лаутаро, или одредени фаци контра Ханданович, секој втор ден истото, кон Инзаги увек сум имал реално и необјективно гледање и размислување, односно, ненавивачко, зашто после Спалети кренав раце од таа навивачка необјективност која е типична за секој еден од нас.
Ругање е да кажам дека е неискусен тренер? Не, тоа е факт.
Ругање е кога ќе кажам дека никогаш не бил во прилика да се соочи со ваков товар и притисок? Не, и тоа е факт.
Ругање е да кажам дека ако се земе све у предвид, он сеуште нема статус во фудбалов што ти гарантира успех? Не, и тоа е уште еден факт.
Ругање е да кажам дека не верувам у овој катастрофално менаџиран Интер од горе? Не, зашто секогаш кога сме освојувале титули условите на функционирање во тимот биле скоро и беспрекорни.
Сеа со неискусен тренер кој за моја и твоја жал е далеку послаб од ''мојот'' Конте, со тим дупло накај тродупло послаб од лани, огромен скептицизам имаше у мене развиено дека сезонава можеме пак до скудето и моите ставовиве сум ги базирал на све она што ни се издеси летото. Зашто начинот на кој функционира Интер после Конте ги исполнува скоро сите услови да не освои голема титула, немаат клупа, нападот им е несинхронизиран а уште малце ќе дојде Март, изгубија пребитни играчи а замените се далеку послаби, дааалеку послаби, и све тоа му сервираа на млад и неискусен стратег. Кажи ми еден голем клуб што уз еден ваков хаос освоил голем трофеј?
Плус вакви какви што се некомплентни, играат на три фронта со кои ти сеа се маваш у гради јер '' мојот '' Конте не ти ги доставил, али истото на крај може да ти/ни го достави само од трите подолгото па после и да не го глорифицираш толку тоа фамозно поминување на групи во ЛШ, зашто со евентуално изгубено скудето на крај тој пласман воопшто нема да те утеши, веруј ми. А за замена на Инзаги никад не сум ни зборел, не знам од кај тоа, вакви газди со ваква политика и да сакаат нешто подобро од ова не можат да земат и да си дозволат, никој нема да им се нафати. Инзаги ако освои титула во вакви услови ке си заслужи посебно место у историјата на клубот, така да со ова во глобала све треба да ти биде јасно каде го лоцирам главниот проблем за ова што се случува, или потенцијално може да се случи, све остало е секундарен проблем.