Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Интересно е како топ екипи во исто коло забораваат како се игра фудбал. Ко прв пат да се споиле со топка.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.665
Поени од реакции
7.309
И ај сега после вакво коло, истрпи го мојот комшија, кој не излегува од кладилница, а цело време тврди дека е се наместено.

Во исто коло без победа се Јуве, Интер, Милан, Аталанта, за него кога нема да победат првиот и вториот во исто коло, секогаш е наместено, а камоли сега со вакво коло.

И врти муабет дека ме се игра прв натпревар од коло, него го ставаат да навлече будали, сега и тоа му се погоди со Јуве. :D
Aj jabutre kolegata na rabota kje treba da go trpam 7 saati koga kje mi objasnuva deka e namesteno, a pocna od sabotata so Psg i Milan, utre kje ima krunisuvanje. :pos:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.135
Поени од реакции
46.152
После смешно ќе е кога ќе кажам дека дури и јуве има право да жали за пропуштените бодови задњи 2 кола, со меѓусебна дома против Интер и те како на 14 кола до крај можеа да се вмешаат у битка за титула.

Се дешава она што го пишував у темата на Интер на старт од сезона, немање квалитетен кадар, типичен неискусен тренер кој многу лесно може да изгори под ваков притисиок, и да, она за кое пар луѓе тука ми се смееа ... неприсуството на Пинтус ко главен кондиционен тренер. У последни месец дена ппосле 70та минута глеам фудбал каде играчите одат и едвај дишат, Барела кој не играше со Ливерпул денес умре од смрт после 80 мин на терен, ова е веќе видено од Интер и во ерата на Спалети кога во овој дел од сезоната беа непрепознатливи и издишани а ние бевме со милион прашалници зашто како што.

Све што важи за Милан зашо демек не се екипа за титула, у глобала дел од тие муабети сеа важат и за Интер кои летово изгубија 4 главни карики кои беа од големо значење за ланската шампионска сезона. Од тренер до играчи, а на тоа се надоврзаа 2 ужасни трансфер периоди.

Пак доаѓаме на уште една смешна работа што ја реков на старт од сезона, Наполи комотно може да освои титула у една ваква сезона и вакви прилики, колку што е лузер Спалети, од кај тоа дека не важи истово и за Инзаги на пример, или Пиоли, ако гледаме од една ненавивачка перспектива, драми од сезона ќе е ова, ќе освои оној што е најмалце лош, така му доаѓа, зашто за секој тим ќе најдеш огромни маани, дали тренер дали играчи и игра сеедно. јуве со квалитет и искуство делуваат можда најсредено, јер Алегри плус пар индивидуалци што ги имаат у тим, ама многу изгубија до сеа они, плус Киеза цела сезона е аут а Душан им дојде тек на полусезона, и те како треба да жалат што у задњи 2 изгубија 4 поени против умрена Аталанта и Торино кои им беа редовна пациентела.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
Цел свет знаеше дека Интер ќе киксне денес, да му ебам колото наместено.
Реално требаше да ги потопат.

Срамота е ваква шанса што не искористија, можни +4 на Милан да им направиш.

Тибам мртвацине, се повампирија...

П.с само оваа ме избуши

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.916
Поени од реакции
23.639
и те како треба да жалат што у задњи 2 изгубија 4 поени против умрена Аталанта и Торино кои им беа редовна пациентела.

А од друга страна треба да се многу среќни што избегнаа пораз од Интер, Рома и Аталанта знаејќи дека во сите овие натпревари среќата им се насмевна. Аталанта беше каде-каде бољи екипа од Јуве таа текма. Они може да се задоволни што Аталанта не им бега осум и останатите по 18, а не да жалат што не тепале со Торино дома.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.369
Поени од реакции
14.784
Додека да напише @loophole дека треба да излеземе од плакар и да признаеме дека очекуваме скудето, да искоментирам нешто. :D

Милан е поголем губитник од колово!

За Интер се очекуваше да изгуби некој бод од Сасуоло или Торино после ЛШ, како и уште некој од натпреварите со Јуве, Фиорентина и Верона.

Главен проблем им е што почнуваат да се распаѓаат физички, а нивната игра бара висок интензитет, дуел игра, пресинг, постојани уфрлувања во простор, ризично почнување на напад, но за сега и неверојатно успешно, дури и против екипа како Луверпул, а знаеме каков пресинг играат тие.

Добро е за нив што имаат добар распоред пред и по куп натпреварите со Милан.

Не сум го гледал многу распоредот на Наполи, но можеби веќе е време посериозно да им се обрне внимание, иако и тие играат во Европа.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.916
Поени од реакции
23.639
Не сум го гледал многу распоредот на Наполи, но можеби веќе е време посериозно да им се обрне внимание, иако и тие играат во Европа.
Наполи ми се чини до крај дали ќе имаат една-две лесни утакмици. Ете ѕирни го распоредот нивни, ептен тешки натпревари им преостануваат.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.135
Поени од реакции
46.152
А од друга страна треба да се многу среќни што избегнаа пораз од Интер, Рома и Аталанта знаејќи дека во сите овие натпревари среќата им се насмевна. Аталанта беше каде-каде бољи екипа од Јуве таа текма. Они може да се задоволни што Аталанта не им бега осум и останатите по 18, а не да жалат што не тепале со Торино дома.
Да али после земањето на Душан имаат дупло посилен напад отколку што имаа пред него со мртвиот Мората и оној измисленион играч Кин, реално тандемот Дибала и Влахович за нашиот моментален тандем напред е бог и батина

Муабетот ми е ради катастрофалниов Интер овој период, и Милан кој игра топло ладно и резултатски а и со игра, им се создаде мал простор перидов да се вклучат некако и они у битка за титула, имаат меѓусебна со Интер дома, Наполи и Милан играат меѓу себе, небитно, али они после славењето со Аталанта на крај наместо да враќаат топка на средина очигледно си имаат увртено у глава дека само ЛШ битка водат годинава, тоа баш го коментирав тогаш на крајот.

Иначе според форма у задњи 5 утакмици, Интер се најлоши, изгубени 10 бодови од можни 15, Милан имаат изгубено 7, Јуве имаат изгубено 6, а Наполи само 2, и утре и те како може да профитираат после последниве случувања.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
После смешно ќе е кога ќе кажам дека дури и јуве има право да жали за пропуштените бодови задњи 2 кола, со меѓусебна дома против Интер и те како на 14 кола до крај можеа да се вмешаат у битка за титула.

Се дешава она што го пишував у темата на Интер на старт од сезона, немање квалитетен кадар, типичен неискусен тренер кој многу лесно може да изгори под ваков притисиок, и да, она за кое пар луѓе тука ми се смееа ... неприсуството на Пинтус ко главен кондиционен тренер. У последни месец дена ппосле 70та минута глеам фудбал каде играчите одат и едвај дишат, Барела кој не играше со Ливерпул денес умре од смрт после 80 мин на терен, ова е веќе видено од Интер и во ерата на Спалети кога во овој дел од сезоната беа непрепознатливи и издишани а ние бевме со милион прашалници зашто како што.
Пинтус лани заврши феноменална работа, ама не дека е единствен у светов кондиционен тренер.

Патем цела сезона го ругаш Инзаги ама одоколу, да не биде ептен директно у случај да освои титула.
Човекот си врши феноменална работа сезонава со унаказен тим, сакал ти да прифатиш или не.

И да не освои титула не треба да се замени туку да му се доведат засилувања, со 11 играчи тера цела сезона за разлика од миленикот твој Конте кој патем нели не "изгоре" он со испаѓање групи ЛШ и дебакл финале ЛЕ. Родениот победник.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.135
Поени од реакции
46.152
Пинтус лани заврши феноменална работа, ама не дека е единствен у светов кондиционен тренер.

Патем цела сезона го ругаш Инзаги ама одоколу, да не биде ептен директно у случај да освои титула.
Човекот си врши феноменална работа сезонава со унаказен тим, сакал ти да прифатиш или не.

И да не освои титула не треба да се замени туку да му се доведат засилувања, со 11 играчи тера цела сезона за разлика од миленикот твој Конте кој патем нели не "изгоре" он со испаѓање групи ЛШ и дебакл финале ЛЕ. Родениот победник.
Ради вакви наметнати и измислени мислења и одбегнувам веќе да пишувам у темата за Интер, премногу сте осетливи на одредени теми и не смее некој да ви посочи дека ситуацијата во клубот беше и сеуште е одвратна.

Од кај тоа дека го ругам, ругање е тоа што ти константно го правиш на сметка на Лаутаро, или одредени фаци контра Ханданович, секој втор ден истото, кон Инзаги увек сум имал реално и необјективно гледање и размислување, односно, ненавивачко, зашто после Спалети кренав раце од таа навивачка необјективност која е типична за секој еден од нас.

Ругање е да кажам дека е неискусен тренер? Не, тоа е факт.
Ругање е кога ќе кажам дека никогаш не бил во прилика да се соочи со ваков товар и притисок? Не, и тоа е факт.
Ругање е да кажам дека ако се земе све у предвид, он сеуште нема статус во фудбалов што ти гарантира успех? Не, и тоа е уште еден факт.
Ругање е да кажам дека не верувам у овој катастрофално менаџиран Интер од горе? Не, зашто секогаш кога сме освојувале титули условите на функционирање во тимот биле скоро и беспрекорни.

Сеа со неискусен тренер кој за моја и твоја жал е далеку послаб од ''мојот'' Конте, со тим дупло накај тродупло послаб од лани, огромен скептицизам имаше у мене развиено дека сезонава можеме пак до скудето и моите ставовиве сум ги базирал на све она што ни се издеси летото. Зашто начинот на кој функционира Интер после Конте ги исполнува скоро сите услови да не освои голема титула, немаат клупа, нападот им е несинхронизиран а уште малце ќе дојде Март, изгубија пребитни играчи а замените се далеку послаби, дааалеку послаби, и све тоа му сервираа на млад и неискусен стратег. Кажи ми еден голем клуб што уз еден ваков хаос освоил голем трофеј?

Плус вакви какви што се некомплентни, играат на три фронта со кои ти сеа се маваш у гради јер '' мојот '' Конте не ти ги доставил, али истото на крај може да ти/ни го достави само од трите подолгото па после и да не го глорифицираш толку тоа фамозно поминување на групи во ЛШ, зашто со евентуално изгубено скудето на крај тој пласман воопшто нема да те утеши, веруј ми. А за замена на Инзаги никад не сум ни зборел, не знам од кај тоа, вакви газди со ваква политика и да сакаат нешто подобро од ова не можат да земат и да си дозволат, никој нема да им се нафати. Инзаги ако освои титула во вакви услови ке си заслужи посебно место у историјата на клубот, така да со ова во глобала све треба да ти биде јасно каде го лоцирам главниот проблем за ова што се случува, или потенцијално може да се случи, све остало е секундарен проблем.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Додека да напише @loophole дека треба да излеземе од плакар и да признаеме дека очекуваме скудето, да искоментирам нешто. :D

Милан е поголем губитник од колово!

За Интер се очекуваше да изгуби некој бод од Сасуоло или Торино после ЛШ, како и уште некој од натпреварите со Јуве, Фиорентина и Верона.

Главен проблем им е што почнуваат да се распаѓаат физички, а нивната игра бара висок интензитет, дуел игра, пресинг, постојани уфрлувања во простор, ризично почнување на напад, но за сега и неверојатно успешно, дури и против екипа како Луверпул, а знаеме каков пресинг играат тие.

Добро е за нив што имаат добар распоред пред и по куп натпреварите со Милан.

Ако бе, и coming out забава ќе ви организирам, вие само осмелете се. :D
Иначе, јадам гомна ама и ја истото го правев на почеток на сезона и викав дека Интер ќе игра за топ 4.
Е после Џонтра и Кобе ми ветија дека ќе освоиме титула и се договоривме дека ќе бидат тепани од цел фан-клуб ако испадне нешто друго. Ја така памтам и се држам до тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom