Политичкиот активист Петар Богојески добил одлука за деградирање од својата работна позиција во Министерството за одбрана, откако против него беше покрената дисциплинска постапка поради објава на социјалната мрежа Фејсбук.
Одлуката за деградирање од работното место е поради однесување спротивно на одредбите на Кодексот од Законот за административни службеници, а спорниот Фејсбук статус е статусот што Богојески го објави минатата година во однос на Израел и Палестина.
Богојески за „Фокус“ вели дека ја добил одлуката од второстепената комисија, но нема да се откаже и ќе оди на Суд.
„Фокус“ во петокот побара став и информација од Министерството за одбрана до каде е дисциплинската постапка против Богојески, но до објавување на текстот не добивме одговори.Сега за сега сум деградиран во професионалната кариера, клеветен кај политички фактори, но најавени ми се поголеми последици по мене. Јас сум тука да издржам и да продолжам во борбата со политички неранимајковци, во борбата за полна демократизација и европеизација на Македонија, вели Богојески.
Богојески пак, вели дека тој е под перманентно политичко насилство уште од времето на Груевски, но СДСМ ги преминале сите граници. Од ширење на лажни вести и дезинформации, до злоупотреба на негови јавно искажани статус, смета Богојески.
Во однос на процесот и целата дисциплинска постапка, Богојески тврди дека се е диригирано и спроведено по партиски директиви.Она што беа „добронамерни предупредувања” од страна на функционери на СДСМ кон мене, за време на парламентарната кампања 2020 година, за време локални избори 2021 се претворија во закани и уцени.
ФБ статуси се само оправдување за реваншизмот на власта кон неистомислениците како мене, а вистинската приказна е што јас не подлегнувам на нивните уцени и закани и не престанувам да се спротиставувам на погрешните политики. Политичкиот реваншизам за време на оваа влада на СДСМ ја надмина и онаа на МВРО и на Груевски, смета тој.
Во декември 2021 година Министерството покренало уште една дисциплинска постапка против Богојески, повторно поради однесување на социјалните мрежи. Таа постапка е во тек.Реализацијата на заканите оди многу лесно. Шеќеринска наоѓа четворица вработени во министерството од СДСМ и започнува постапка поради некоја твоја изјава за Израел и Палестина, која нема врска со МО или службата. Тие четворица гласаат тајно дека си голем престапник и носат одлука да бидеш деградиран. Следно се жалиш кај комисија во Агенција за администрација, исто формирана од СДСМ и таму викаат дека овие првите биле во право. Така се договориле во штабот на СДСМ првите и вторите, зашто сите се активисти на таа партија. Следно веќе си деградиран, па ти жали се на суд, каде исто кадија те тужи, кадија те суди, односно повторно власта притиска за одлука, тврди Богојески.
Некој изгледа не си ја платил ратата за рекетБолно!
Во ПОЛИЦИСКА АКЦИЈА со кучиња се пуштиле во ЛОВ на лица со лажни сертификати низ Битола.
Вредната северна полиција лови невакцинирани против Ковид како да се најголеми криминалци барани со потерница. Urime!
Мрш во Грчец кај Џељо во чајџилница, банда криминална.ВИДЕО: Пронајдена дрога, лажен сертификат, лица без сертификати, четири објекти запечатени - акциска контрола на угостителски објекти во Битола
Денеска по полноќ, во периодот од 01.30 до 04.30 часот полициски службеници од Бирото за јавна безбедност при МВР во координација со Државниот пазарен инспекторат, Управата за јавни приходи и Државниот инспекторат за труд спроведоа акциска контрола во четири ноќни клубови и кабареа во Битола...a1on.mk
Како викаат: "свињата пред колење, ја турка кочината", така и овие, во слободен пад се и нема падобран што ќе ги застане, па ќе грабаат се што можат, и ќе прават штета што со години нема да може да се поправи.Некој изгледа не си ја платил ратата за рекет
ФОТО: Македонскиот пејач Александар Тарабунов доцна синоќа уапсен во Битола
Македонскиот поп пејач Александар Тарабунов преку својот инстаграм-профил соопшти дека вчера бил уапсен.kurir.mk
И...толку од Договорот за добрососедство, туку работа‘а од Петков пак се навраќа на „...Един народ у две држави...„....и томе слично...а и шире...Петков не сака да го види северниот премиер ниту на слика:
(ФОТО) Петков го „исече“ Ковачевски од средбата со Блинкен
Премиерот на Бугарија, Кирил Петков денеска објави неколку фотографиии од неговите средби на маргините на Минхенската безбедносна конференција. Меѓу фотографиите беше и онаа од средбата со државниот секретар на Соединетите Американски Држави, Ентони Блинкен, на која учествуваше и македонскиот премиеfokus.mk
Eве текст и од 24 часа, да не мисли некој дека е наместено:
Кирил Петков изряза македонския премиер от снимка с Антъни Блинкен
Македонскијат премиер Димит'р Ковачевски разпространи снимка "от срешта с д'ржавнија секретар на САшт Ант'ни Блинкен и б'лгарскија премиер Кирил Петков". Снимката е направена по време на обр'штението на вицепрезидента на САшт Камала Харис на Мјунхенската конференција по сигурността. Нјаколко часа след...www.24chasa.bg
...придружена со бесконечното (мудро!) молчење од дипломатијата од „северната„ држава кон секоја провокација и понижување, сторени од страна на волгарите...нејќам ни да ја замислам хистеријата доколку беше обратно
Овој во 2018 се упика како заменик генерален секретар на ВМРО кај Мицкоски.Во последно време почна да изразува незадоволство од одредени политики на власта, па сега плаче дека го деградирале од работно место (за статус на Facebook) и му се заканувале од СДСМ. А до скоро се маваше во гради како срушиле режим и донеле демократија и слобода.
Одлука за разрешување на Богојески од државен советник: Ми се закануваат и со поголеми последици