Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.178
Поени од реакции
14.387
Да си освоиме место во ЛШ и да скокаме од радост. ;) Немој тоа да искомплицираме, другото е...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Многу направи Ребич, на крај два напади уништи.

Непрецизни додавања, Диаз на секое додавање доцнеше, Леао непотребно со дриблинзи.
Од страна на Пиоли нема план Б за вакви екипи од кои очекува да дозволат да играат по оној единствен план.

Некорисни измени, никаква разлика не направија.
Меси требаше да остане до крај и по којзнае кој пат играч со жолт го вади на полувреме.
Шансите да добие втор жолт му се 50-50 и после да го пцуеме зошто не го извади, ама во случајот па и ништо не доби со замената.
Со Бенасер мислам дека подобро ќе почнеа во второ и мораше да игра барем уште 15-20 минути.

Не се свесни какви шанси пропуштаат, само поради ова не ги рачунам за титула, зошто кога најмногу треба губат бодови на многу глупав начин, а на натпревари каде се отпишани лесно победуваат.
Има треба тој чекор напред лесно да победуваат против вакви екипи.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.903
Поени од реакции
23.297
7 бодови изгубија од Салернитана, Специја и Сасуоло. Екипи на кои Сампдорија им даде по 4 гола.

Не треба друго да се глеа, само овие три текми, и таа е математиката

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.178
Поени од реакции
14.387
Само Кеси и Меси вечерва, другово е се за тепање.

Член од
20 ноември 2021
Мислења
26
Поени од реакции
118
1. Sekoja utakmica od koja sto odnapred ke si gi zapisat 3te boda, ke ja izgubat.
2. Sekoja utakmica na koja sto nema da izlezat so 100%, ke ja izgubat.

Koga ke gi sfatat ovie dve raboti i koga ke sfatat deka vo evropski ramki se cist prosek, ke mozat da se borat za nesto poveke od 2-4 mesto. Ako ne im e jasno zosto e toa taka, neka se potsetat na ovogodinesniot nastap vo LS. Kupot so Genoa na San Siro im bese zolt karton za osvestuvanje deka nemaat ‘‘klasa vo sebe‘‘. Lekcijata ne ja naucija po sto Spezia im dade vtor zolt karton, bez razlika na nacinot na koj sto ja ebaa taa utakmica, i sega doaga Salernitana i im dava klasicen nokaut. Za da izlezes na teren labavo i da si siguren odnapred deka ke zemes lesni 3 boda, treba da ja imas klasata sto ja imaat igracite na Baern, Siti, Liverpool, a ako si igrac na momentalniov MIlan, ili ke igras so 100% na sekoja utakmica za da na krajot zemes 3 boda, ili ke se blamiras so timovi koi sto se odamna prezaleni i spremni za Serie B.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.178
Поени од реакции
14.387
Мене уште не ми е јасно како можеше такви глупави потези да прават, буквално како пред тоа да немале контакт со овој спорт.

Колку и да не се во некој европски врв, пак е недозволиво да правиш такви работи

Брахим не можеше да се состави со топка, Мањан како да имаше мозочен удар, Тонали како прв пат да има контакт со фудбалска топка, Анте еден шут, другото исто како Тонали, Леао како да е програмиран да земе топка и да се удри во ѕид, Томори како никогаш да не играл одбрана.

Убедливо најлош натпревар.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Не е до тренерот,не може со Месиас,Салемакерс,Диаз и со полузрели играчи како Леао,Тео,Тонали и со сезонски центарфор како Жиру да очекуваш шампионски тим.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.525
Поени од реакции
4.698
Milan so vaa ekipa imaat tocno 0 sansi za skudeto, jas poveke se iznervirav so so pobeda ke begavme 11 boda na 5tiot, taka so sigurica ke ni bese LS i so toa se nadevam na solidni transferi letoto.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Со малку среќа со повредите и колку толку знаење може. Изгубија бодови со екипи кои требаше да ги добијат.
Пиоли потфрла на вакви натпревари во кои очекува противникот да дозволи нашите да ја играат онаа препознатлива игра и кога ќе ги изненадат со притисок не знаат каде тераат и не знаат да сврзат две додавања.

Оваа сеозна и конкуренцијата има лоши резултати, Аталанта е во криза победа немаат којзнае од когa.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Полека без трескања од земја повторно. Нити Милан има екипа да тепа се до крај нити некој дргу во лигата. Плус иако нема некое оправдување и требаше 3 бода лесни да бидат сепак игравме против екипа која се бори за опстанок со нов тренер. Па играа ко надрогирани а нашиве се понашаа ко прв пат да виделе фудбал во животот. Леао издишан беше место него го смени , Ребич на крило. Па Раде место Брахим ќе имаше друг исход. Ама тоа е среќа и другите губат бодови па пак има некоја минимална шанса за нешто повеќе. Само ова не смеат пак си го дозволат.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.178
Поени од реакции
14.387
Битно е против кого губиш бодови и на каков начин.

Ова вчера беше срамно, неспоредливо полошо од натпреварите со Специја или Удине. Убедливо најлош натпревар од став до изведба, можеби само тој со Сасуло може да им конкурира и тој ми има останато во памет како лош натпревар.

Но тогаш имаа повеќе проблеми со повреди и во полоша форма беа, башка што се и Сасуло се мина за сите фаворити. Сега ти се враќаат повредените, во налет си, почнуваш да играш добро и вака се посетуваш против Салернитана. :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom