Ja imam gree fairy 3.5 vekje treta godina. Nikogas ne padnala pod 480 w potrosuvacka na greenje, pa duri i sega koga nadvor e poprilicno toplo. Za koga e vo minus i da ne zboruvame. Vo prosek koga odrzava e okolu 580w pa nagore vo zavisnost kolku e ladno nadvor, ali nikogas pod 480 w. Nikogas.
Dali e sranje klimata vo pogled na tamu nekoj japonski, finski, norveski itn itn. Pa sprema cenata i ne bi rekol. Zavisi sto ocekuvas od edna klima pred se. Jas licno ocekuvav da ne se zamaram so dopolnitelno greenje barem do kaj - 10 nadvor, realno ispadna do kaj - 7, kade vekje potrosuvackata se dvizi okolu 1 kw/h sto pretoceno vo pari i komfort poisplatlivo i pokomfortno mi e da go zapalam kaminot vo toj period, a klimata da ja pustam samo na cirkulacija, da go mesa vozduhot. Zborot mi e deka ni na kraj na pamet mi padna da se prefrlam samo na klima iako e deklarirana za - 30 tuku sekogas vo plan mi bese kombinirano greenje. Ete malce ja preceniv sto ocekuvav deka granicata ke bidi - 10 namesto - 7, no sto e tuka e. Ni vaka ne e loso, posebno za temperaturi kako sega koga e bezvezno da se grees na drva.