Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Која и да мислиш дека им е иднината, види прво која ти е иднината тебе у овие 30 години. Како ти се резолвираше иднината, у овие три децении, што ти ја проектираа ВМРО и СДСМ?
Ако Левица е различна од сдсмврмо не ја прави подобра по автоматизам. Тоа што го сакаат и се залагаат е полошо од сдсмвмро.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Која и да мислиш дека им е иднината, види прво која ти е иднината тебе у овие 30 години. Како ти се резолвираше иднината, у овие три децении, што ти ја проектираа ВМРО и СДСМ?
Јас не прашав какви биле СДС и ВМРО и што направиле они. Ја само едноставно прашав која е иднината на Левица, нели? Али јасен ми е наративот на помало зло, кое у пракса никогаш и не се испоставило дека е помало. Као не ме прашувај што ќе ти понудам, види овие до сеа што ти понудиле. Место да искочи Левица и да каже знаеш шо, батали ова говнава до сега, еве ние како гледаме, оној куртонон велешки искача да скока ко зајак на говорница со 0 (нула) моќ на реализација на тоа што се заканува. Неговата искомплексирана инфериорност која доаѓа до израз секогаш кога отвара уста, апсолутно нема никаква врска со владеењето на СДС и ВМРО, во поглед на политички смер. Тоа што е он напатен од 30 годишното владеење, е негов личен проблем, сите сме. Тоа што он не нуди ништо за иднина него само хејт, е тоа е богами наш заеднички проблем.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.270
Поени од реакции
18.244
Epa sto da nudi koa nema mokj? Ili treba da kjuti, i po difolt nikad da ne dobie. So dva pratenici hejt i po nekoja blokada, tolku e moznosta. Bar gleame vo koja nasoka deluvaat, primer eve sea apanazata.

Imas dve svetli tocki so Levica,momentalnite glavni faci ne vlecat prakticno nikakvi crni damki, i drugo samata treta opcija mozhe da privlece kvaliteten kadar koj ne bil vklucen do sea vo politika.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.500
Аспасиев ќе не однесе во сиромаштија и лоши односи со соседите и заедниците. Така да и сдсм и вмро се подобри опции лоши но подобри од него.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Epa sto da nudi koa nema mokj? Ili treba da kjuti, i po difolt nikad da ne dobie. So dva pratenici hejt i po nekoja blokada, tolku e moznosta. Bar gleame vo koja nasoka deluvaat, primer eve sea apanazata.

Imas dve svetli tocki so Levica,momentalnite glavni faci ne vlecat prakticno nikakvi crni damki, i drugo samata treta opcija mozhe da privlece kvaliteten kadar koj ne bil vklucen do sea vo politika.
Јасно ми е се. Левица е тука да ги дупи вмро и сдс. Пардон, да мисли дека ги дупи. Знаеш што ми е прашањето, еве утре на парламентарни по некоја луда комбинација Левица победи на избори и добие мнозинство и влада и се. Што понатака? Тоа не го знам. Блокадите и обидот за скопски сленг е онака cute, ама тоа е детска опозициска игра. Што ако победи? Тоа сакам да знам, а да не е одговорот - а што направија СДС и ВМРО. Ме сфаќаш?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Јасно ми е се. Левица е тука да ги дупи вмро и сдс. Пардон, да мисли дека ги дупи. Знаеш што ми е прашањето, еве утре на парламентарни по некоја луда комбинација Левица победи на избори и добие мнозинство и влада и се. Што понатака? Тоа не го знам. Блокадите и обидот за скопски сленг е онака cute, ама тоа е детска опозициска игра. Што ако победи? Тоа сакам да знам, а да не е одговорот - а што направија СДС и ВМРО. Ме сфаќаш?
Левица е социјалистичкокомунистичка партија тоа значи дека ќе ја уништи економијата и донесе голема сиромаштија и економско назадување за многу години ако не и децении. Нивиот национализам ќе донесе безбедносни проблеми и конфликти. А најверојатно ќе бидат и доста авторитарни и нетолерантни и политички и демократски ќе назадување. Колку и да се лоши сдсмвтмро пак ова не би го направиле или барам не до толкава мера како бушавиот.
Автоматски споено мислење:

Само кажи дека си паметен и сериозен не ти требаат сликички.

Последно уредено:
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Јас не прашав какви биле СДС и ВМРО и што направиле они. Ја само едноставно прашав која е иднината на Левица, нели? Али јасен ми е наративот на помало зло, кое у пракса никогаш и не се испоставило дека е помало. Као не ме прашувај што ќе ти понудам, види овие до сеа што ти понудиле. Место да искочи Левица и да каже знаеш шо, батали ова говнава до сега, еве ние како гледаме, оној куртонон велешки искача да скока ко зајак на говорница со 0 (нула) моќ на реализација на тоа што се заканува. Неговата искомплексирана инфериорност која доаѓа до израз секогаш кога отвара уста, апсолутно нема никаква врска со владеењето на СДС и ВМРО, во поглед на политички смер. Тоа што е он напатен од 30 годишното владеење, е негов личен проблем, сите сме. Тоа што он не нуди ништо за иднина него само хејт, е тоа е богами наш заеднички проблем.
Сакаш да кажеш,појма немаш што

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Опструкција од шиповците и неможност за формирање влада. Нивната улога би била најдобра доколку имаат 20 пратеника и они да одлучуваат кој ќе биде на власт. Со сдс не планираат да одат во власт по никоја цена така да останува дпмне. Овие сдс да има опција коалиција со сите албански партии при што само премиер ќе имаат и да бидат опозиција знаеме што ќе изберат.

Но еве за твојата луда комбинација што очекувам: престанување со сервилност кон сите соседни земји со кои имаме спорови, да престанеме да бидеме протекторат на Косово, не се глупи и знаат кој е шефот во светот за да тераат Куба стил и лудилото од признавање на Баскија или Палестина.
Највеорјатно ќе пробаат доближување со кинезите пошто тоа и го најавуваат, но исто така да бидат и со УСА и Русија блиски. Остварливост на ова е минимална, никој и ништо сме во светот.

Се надевам дека нема да водат економија и финанси. Очекувам забрана за продавање на природните ресурси и на земјоделско земјиште на странци и форсирање на сопствено производство. Укинување на извршителите или некое нивно лимитирање, поголемо оданочување на богатите кои ќе фатат пат од овде(најверојатно).
Обид да се зауздаат автохтоните нарко банди, уништување или маргинализирање на разни сорос невладини ко што сега почнаа да се бунат општините да не им даваат пари. Приемни на факултет, обид за да се прекине со непотизмот во правосудството и здравството. Обид затоа што тоа е толку раширено што нема шанси да се случи.

Не очекувам некој економски раст од нив, да ме прашува некој МНР, Економија и Финансии никогаш не им би ги дал.

Има уште, но ме мрзи да пишувам.
Ти што очекуваш да направат?

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
1. Левица ќе не споила со Кина? Искрено како мислите дека тоа се прави у пракса? Као ете имам желба со кинезите да се приклонам, доаѓам на власт, и така ја сум приклонет? Ова е многу многу наивно размислување дека така лесно се прекинува континуитет. Да не кажам, невозможно, во рамки на фантазија. Tolken shit.

2. Кој е планот за форсирање на сопстевно производство? Know how? Man power? Што од тоа имаме сега, а што ни треба? Ебан аргат неможеш да најдеш за на нива. Бегаат сите од таа работа, и земјата ќе остане необработена ако не ја раздаваш по странски фирми.

3. Оданочување на богатите е најлошата работа што може да се случи. Наместо регулација на сива економија и криминал, да удриш по работодавецот е секогаш секогаш секогаш кобна грешка. Поготово во земја во развој.

За се друго се слагам, иако не гледам како би го оствариле со нивната досегашна реторика.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Чив конзул во САД ќе биде оваа Бесмира Ејупи, припадничка на една одредена група на граѓани???????
На Македонија? НЕ
Конзулот на репубљик ИЉИРИДА. Блескаме!

Се по список северџанско, ќе одговарате сите до еден за сите лајнарија што ги полеавте за овие години и уште сте пуштени на турбо! Народот ќе ви пресуди, се по список предавничко ваше. Ќе дојде и тој убав сончев ден.
Ќе дојде и тој ден кога и тоа гадно малцинство ќе стане вистински угнетено, па вистински да има причина зошто да плаче.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
1. Каде виде спојување со Кина, напишав дека ќе пробаат доближување со Кина. Земјата која станува главен трговски партнер на скоро сите земји во свет.

2. Имаат во програмата професионализација и стручна едукација на земјоделците. Тие странски фирми пак од овде ќе вработуваат луѓе. Сигурно нема западњак да дојде да работи во северен фиром на нива. Со добра програма, механизација и едукација може да се разработи. Лошото е што кај нас производителите се научени дека државата мора да им го откупи наместо да имаат план за пласман на тие производи. Сега што Левица планира:
"Отворање државни откупни центри за земјоделски производи, од каде ќе се снабдуваат градинките, училиштата, болниците, АРМ и останати државни и локални институции". Фино звучи, но ова се коси со пазарна економија и мешање на државата. Зашто некоја фирма да не аплицира на тендерите за снабдување туку државата се меша. Секако со нашата корупција подобро е првото.

3. Се слагам, вајда не се до толку глупи.

Ова го зборувам од програмата што ја читав, чисто да видам што имаат напишано. Сум ги листал онака набрзина и оние од 300 страни книги што ВМРО ги нарекуваше предизборна програма па зашто да не ми ги прочитам тие 30тина страни што има да понуди Левица.

Мене ми делува дека таквата реторика е да привлечат гласови додека се доволно паметни да не отидат толку радикално. Ете Апасиев си збори дека добро се знае која е Америка и дека треба да имаме добри односи со нив.

Јас имам напишано и претходно, ако отворат кампови за реедукација за комуњарите предавници(нешто ко Кина со Ујгурите) ќе отидам беспари да работам на изградба на тие и ќе донирам пола плата за тоа.(Ова стои и во мојата програма доколку дојдам на власт) :icon_lol:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.436
Поени од реакции
9.110
Чив конзул во САД ќе биде оваа Бесмира Ејупи, припадничка на една одредена група на граѓани???????
На Македонија? НЕ

Се по список северџанско, ќе одговарате сите до еден за сите лајнарија што ги полеавте за овие години и уште сте пуштени на турбо! Народот ќе ви пресуди, се по список предавничко ваше. Ќе дојде и тој убав сончев ден.
Ќе дојде и тој ден кога и тоа гадно малцинство ќе стане вистински угнетено, па вистински да има причина зошто да плаче.
Не на Македонија сигурно, таа ќе биде конзул на Северна Македонија, а ако тебе ти смета нешто можеш слободно во Русија да одиш, во друг случај немој да одиш против државата која денес е дел од Нато и направи ПОПИС.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Не на Македонија сигурно, таа ќе биде конзул на Северна Македонија, а ако тебе ти смета нешто можеш слободно во Русија да одиш, во друг случај немој да одиш против државата која денес е дел од Нато и направи ПОПИС.
Јас не сум тој кој придонел за сето ова што се случува.
- Сум гласал ПРОТИВ промена на име
- Сум и сум бил против Нато
- Сум бојкотирал попис
- Не сум бил шарен куртон
А ниту сум ја гласал оваа стока што е на власт, така да не сум соучесник во ниту едно злодело. Совеста ми е чиста. Мирно спијам.
Така да останувам тука, да го чекам убавиот сончев ден.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.652
Поени од реакции
35.244
На Македонија? НЕ
Инаку новинаркава е дипломец на Штуловиот универзитет и магистрант кај Фиат Цановски, ФОН. И според нејзината биографија има напредно познавање на Microsoft Office алатки како Word, Excel i Power Point и напредно користење на интернет база на податоци и пребарувања :ROFLMAO: Брејјјјј сиве ИТ експерти ги погодивме.
Член на надзорен одбор на Македонски Железнизи, член во комсија за спречување и заштита од дискриминација и секако главниот услов припадник на угнетената и обесправена група на граѓани.

И додека нормалните земји за дипломатски претставници поставуваат лица од областа на дипломатијата, лица што имаат познавања од геополитија, национална безбедност, меѓународно право, ние испраќаме кој да е. Барем Самка Ибраимовски нека го пратеа, ќе не претставуваше во вистинско светло, како циркус.

Kajgana Shop

На врв Bottom