Јасно ми е се. Левица е тука да ги дупи вмро и сдс. Пардон, да мисли дека ги дупи. Знаеш што ми е прашањето, еве утре на парламентарни по некоја луда комбинација Левица победи на избори и добие мнозинство и влада и се. Што понатака? Тоа не го знам. Блокадите и обидот за скопски сленг е онака cute, ама тоа е детска опозициска игра. Што ако победи? Тоа сакам да знам, а да не е одговорот - а што направија СДС и ВМРО. Ме сфаќаш?
Опструкција од шиповците и неможност за формирање влада. Нивната улога би била најдобра доколку имаат 20 пратеника и они да одлучуваат кој ќе биде на власт. Со сдс не планираат да одат во власт по никоја цена така да останува дпмне. Овие сдс да има опција коалиција со сите албански партии при што само премиер ќе имаат и да бидат опозиција знаеме што ќе изберат.
Но еве за твојата луда комбинација што очекувам: престанување со сервилност кон сите соседни земји со кои имаме спорови, да престанеме да бидеме протекторат на Косово, не се глупи и знаат кој е шефот во светот за да тераат Куба стил и лудилото од признавање на Баскија или Палестина.
Највеорјатно ќе пробаат доближување со кинезите пошто тоа и го најавуваат, но исто така да бидат и со УСА и Русија блиски. Остварливост на ова е минимална, никој и ништо сме во светот.
Се надевам дека нема да водат економија и финанси. Очекувам забрана за продавање на природните ресурси и на земјоделско земјиште на странци и форсирање на сопствено производство. Укинување на извршителите или некое нивно лимитирање, поголемо оданочување на богатите кои ќе фатат пат од овде(најверојатно).
Обид да се зауздаат автохтоните нарко банди, уништување или маргинализирање на разни сорос невладини ко што сега почнаа да се бунат општините да не им даваат пари. Приемни на факултет, обид за да се прекине со непотизмот во правосудството и здравството. Обид затоа што тоа е толку раширено што нема шанси да се случи.
Не очекувам некој економски раст од нив, да ме прашува некој МНР, Економија и Финансии никогаш не им би ги дал.
Има уште, но ме мрзи да пишувам.
Ти што очекуваш да направат?