Фан клуб - РК Вардар

„Да не бидам погрешно сфатен, за Вујо не можам да кажам ништо лошо, затоа што тој ме донесе во Скопје. Ме контактираше преку менаџерот и преку мој добар пријател, на кој претходно му беше тренер. Неговата цел за мене беше од Вардар да стигнам до националниот тим на Франција. Она што сакам да го потенцирам е дека Вујо и Давид имаат различен пристап на работа. Вујо не учеше на работите со его, со темперамент и сила. Факт е дека сега ракометот е различен од порано, бара видео анализи, тактики, повеќе се игра со мозок помалку со сила. Можеби и тоа имаше влијание врз мојата одлука. Да бидам искрен ако Дејвис беше тука од почетокот на сезоната, можеби немаше да донесам толку рано одлука да потпишам за Нант.

domasnata liga e smeski pa uste i ke ja zgolemuvale i ke sme namaluvale stranci... razvodenuvanje do maks.

vardar mora da bara da bide izzemen od cirkuzot i da se priklucuva direktno vo plej of ko porano i toj da e limitran so maks vardar plus 5 ekipi. 10 utakmici vo MKD ligata plus kupot e dovolno.

Њокас ги буши како сака.
Колку се лоши македонскиве бекови. Овој Савревски е како бик, ни движење, ни шут. Се дигна на шут и место да ја искине мрежата, едвај дофрли до гол.
Карапале има движење, ама нема агилност. Штом оваа детска одбрана лесно го сопира, се е кажано.
Дибиров им влага од бек дава гол, овие се мачат, кружат.

QUOTE="Saber Rider, post: 9535841, member: 10378"]
Њокас ги буши како сака.
Колку се лоши македонскиве бекови. Овој Савревски е како бик, ни движење, ни шут. Се дигна на шут и место да ја искине мрежата, едвај дофрли до гол.
Карапале има движење, ама нема агилност. Штом оваа детска одбрана лесно го сопира, се е кажано.
Дибиров им влага од бек дава гол, овие се мачат, кружат.
[/QUOTE]
Nemoj taka. Pa toa se makedonski igrači, treba da gi fališ po sekoja cena. I koa se trupovi protiv deckava odbrana pak fali gi.

Одбраната ни е коска откако дојде Дејвис, иако немавме некој посериозен противник. Таа со Нексе не ја бројам, пошто едвај беа собрани.
Дури и Тале изгледа како Јоноски на времето во одбрана.
Кој беше дечкото на деено крило? Ќосевски? Три зицери утна сам пред голман, иако се изнадава голови.

Najjakoto zasiluvanje za sezonava e definitivno Dejvis, neka mu dadat 2 godini dogovor odma, kolku poorganizirano deluvame, se gleda razlika.
Definitivno. So Dejvis ima sistem, plus čoekot e posveten, analizira ekipi tipa denešniov protivnik i ostali od Mk liga. Nešto što defininitivno ne beše slučaj so Vujo. Imam spomnato i porano, vakvi ekipi od mak liga se pobeduvaat baš na ovoj način, dobra odbrana i lesni golovi. So Dejvis go gledame toa na delo vekje tret natprevar po red. Bi bilo ubavo Mihajlo da mu go dopuni rosterot na Dejvis po negova želba, ima dosta da kaže mister Vaga:))

Одбраната ни е коска откако дојде Дејвис, иако немавме некој посериозен противник. Таа со Нексе не ја бројам, пошто едвај беа собрани.
Дури и Тале изгледа како Јоноски на времето во одбрана.
Кој беше дечкото на деено крило? Ќосевски? Три зицери утна сам пред голман, иако се изнадава голови.
Ќосевски, да. Брз е за контра, ама не смее толку зицери да утне.
Се согласувам за одбраната, сѐ подобро и подобро функционира. А и Њокаси заличуваат пак на нешто, иако боранија ни се противниците.
Ама пак ќе се навратам на интервјуто на Тото. Две поенти: дека за еден месец научил повеќе од Дејвис отколку од било кој друг тренер и дека има систем во кој кога се прима гол се знае точно чија грешка било. Така да, дефинитивно е до Дејвис. Играчите се истите.

Најголема грешка ќе е ако не му се продолжи договорот на Дејвис.
Нека потрае ова со него и да се влезе во некој ритам. Во 3г се сменети 6 тренери што реално е многу, секој тренер си има свој начин на работа и сигурно најтешко им било на играчите да се навикнуваат на нови тренери и нивните барања.
Јас мислам дека со Дејвис може да имаме доста успеси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom