Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Aко не е филм што сум го гледал највише пати, тогаш гарант ми е у топ5 на најчесто гледани.

Јадев коа кучето ја излижа спермата на малиот.
:pos:

И после газдарицата у уста ја излижа :pov::ROFLMAO:

I came... Детето после ова беше единствениот што вистински беше среќен у филмов :D

Секогаш имав проблем да направам разлика помеѓу Fatal Attraction, Basic Instinct и Cruel Intentions. Не дека филмовите се слични, врска нема, туку дека насловите им се речиси исти, а фактот што Мајкл Даглас е во главна улога и во Fatal Attraction и во Basic Instinct само ми ја докомплицираше работата на мојата меморија. А сите гледани одамна, па буквално се ми беше измешано. Деновиве, кога гледав филмови кои биле номинирани за Оскар, наидов на Dangerous Liaisons :tapp: Уште еден, четврт филм кој дополнително ми усложни се, moreover што Глен Клоуз па сега глуми во него, а и во Fatal Attraction. Затоа ги симнав сите за да ги изгледам одново и сега за сега ми се расчисти меморијата. :pos:

Basic Instinct е fucking добар филм!

P.S. Испадна дека Cruel Intentions е всушност очаен римејк на Dangerous Liaisons, кој исто така е очаен. За тие што не ги гледале - ич не ги гледајте!

Последно уредено:
Имам корона и ми беше страв дека ќе умрам поради компликации од гледање на Wings of Desirе пред да заспијам.
Тоа е филм за поети Џонтра, сме поминале ја и ти покрај поет.

Мислам дека горе-долу веќе се нормално од 2021 излезе и е изгледано. Има уште некои 5-10 филма кои би ми фатиле око, само од нив нема уште торенти, па без нив, на само 3 дена пред номинациите за Оскар, ова е мојата топ листа на сите 60 филма од 2021 кои сум ги гледал: https://letterboxd.com/zlatikevichius/list/my-2021-ranked/

Да нема забуни: Lunana знам дека е филм од 2019! Само тој е таков на листата.

P.S. Испадна дека Cruel Intentions е всушност очаен римејк на Dangerous Liaisons, кој исто така е очаен. За тие што не ги гледале - ич не ги гледајте!
Од филмов единствено се сеќавам дека го имам љуштено на Рис Витерспун и Сара Мишел Гелар со таа убедлива 90-ти trademark фаца.

Од филмов единствено се сеќавам дека го имам љуштено на Рис Витерспун и Сара Мишел Гелар со таа убедлива 90-ти trademark фаца.
Сара Мишел Гелар е бонбонче, да :love: , ама Риси никогаш не била ништо посебно. Тука до душа дека малечка, пак личи на нешто, барем во телото, ама сега е страшна! А инаку, филмов има толку очајна глума што кринџав цело време дур го гледав. Не се сеќавам дали и кога прв пат го гледав имав такво мислење, ама па јас да застанам да глумам ќе одглумам подобро од ова. Човече, ко тие емисиите на MTV - "14 and pregnant" ми делуваше. Ко да го читаа текстот од некаде. Плус па и ко видов дека е римејк на Dangerous Liaisons кој и самиот едвај го преживеав... Значи ужас, тежок! Ама ако сака некој да ја „гледа“ Сара Мишел Гелар или некоја да го „гледа“ Рајан Филипи - тогаш би го препорачал. Инаку, не би сакал да умре некој од досада.

Гледај го и The Legend of 1900, исто на Торнаторе, исто со музиката на Мориконе.
Мене ми беше малце послаб од Синема, јас вчера го гледав после толку време у букмаркс.

Кај бе го нашол Тим Рот ебате у ваква драма да глуми не ми е јасен, од толку актери што поубаво и поемотивно би го донеле ликот на Новеченто, овој Тим Рот покварениот го земал. Не може тој негов тастерски поглед да те натера да сочувствуваш.

Освен оваа замерка другото е топ. Истотака прекрасен и топол филм.

На Синема цимолев, на овој не. Не може Тим Рот да те расплаче.

Фала. Само што то изгледав. Уживав во целиот филм, прекрасно скроено и раскажано. Мене па баш ми се допадна ликот на 1900.

Утре ги објавуваат номинациите за Оскар. Да ве потсетам дека можете уште денес да предвидувате во анкетата тука: https://forum.kajgana.com/threads/94-американски-филмски-награди-Оскари-2021.112337/ кои 10 филма ќе бидат номинирани за Оскар за најдобар филм. Секако, и други предвидувања во другите категории, желби, стиснати палци...

Колеги, може ли некој да ми испрати линк од страна кај што можам да гледам филмови? Ако вака продолжам да симнувам секој ден ке го сјебам нетот.
Филмовите треба да бидат 1080р и превод, ангиски е доволно.

Колеги, може ли некој да ми испрати линк од страна кај што можам да гледам филмови? Ако вака продолжам да симнувам секој ден ке го сјебам нетот.
Филмовите треба да бидат 1080р и превод, ангиски е доволно.

па на секој начин ти пак ке го сјебеш нетот дал симнувал или гледал онлајн

Сакаш да кажеш дека е исто ако симнам филм од 4гб. и ако го изгледам онлајн?

According to Netflix, you use 1 GB of data per hour when you stream a standard definition (SD) video. High definition (HD) videos, on the other hand, use 3 GB per hour. And 4K Ultra HD streams use up to 7 GB per hour of video.

Можи малце помош од поупатените плз :) ?

Барам постар апокалиптичен филм од 2000-2010???? За да дојди крајот на човештвото мислам дека требаше да се исполнат 2-3 услови, со што чашата со души на господ ќе пресуши. Едниот услов мислам дека беше невин затвореник да биде погубен во затвор, другиот да се роди мртво дете. На крајот еден од условите нема да се исполни и циклусот на души (реинкарнација??) ќе продолжи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom