Mene mi treba pomos!
Jas od pred malku stanav clen na forumov so namera da se posovetuvam so nekoj koj veke ima bilo kakvo iskustvo so deca koi pocnale ili koristat (ke gi narecam so eden zbor) drogi.
Imam sin od 18g i otprilika pred god i pol pocna da se menuva negovoto odnesuvanje.
Najprvo go pravdav toa so pubertet, geni, inat, karakter, azdisanost od dete koe ima normaleno semejstvo, i koe voglavnom ima sreden i ubav zivot. Sekogas sum se trudela da mu ugodam, vo ramkite na moite moznosti.
Pocna da stanuva nezadovolen, nervozen, cesto skaran so domasnite, inaetliv, mrzliv, pocna so beganje od casovi, najlosi oceni, konflikti so profesorite i drugarite (verbalni). Nekoe novo drustvo, zaboraven, neodgovoren i krajno sebicen.
Pocnav poleka da istrazuvam dali koristi nesto i doznav od negovite drugari deka zema treva a ponekogas (za vikend) i extazy.
Mnogu sum zagrizena za negovoto zdravje, duri mislam deka i liceto mu e smeneto. Kilazata ne varira bidejki i taka e odsekogas slab, ama detevo mi deluva nekako izmaceno, na momenti i izgubeno.
Neznam kako da mu prijdam, kako i od kade da pocnam...kako i sto ponatamu.
Ako go prasam normalno nema da kaze, sum go prasala do sega, mnogu sme razgovarale...i sekogas od nego sum dobivala odgovori kakvi sto edna majka saka da slusne.
Ako nekoj ima volja i vreme da kaze nekoj sovet, da prepoznae nesto od sevo ova i da pomogne, mu blagodaram!
Se izvinuvam ako ova sto go napisav e konfuzno, i jas sum takva poradi seto ova.