Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
адаптација е Apocalypse Now на романот Heart of Darkness али во виетнамски сетинг. Оригиналот е во Африка. Има и филм ако сака некој може да го глеа. Исто и овој Ад Астра гледам бил базиран на романов.

Со задоволство. Ако барем малце ми се засвиѓаше некој негов филм а тоа да не е Кум.

Со задоволство. Само нека се пријават прво и да ми објаснат како тоа уживаат да им биде досадно.

Да ама мислам кажуваше како тоа н филмовите на финч се карцином, па после пак да му дадеш шанса на истиот филм и си велиш ова не беше лошо , така да после 5години кога ке го репризираш ке кажев ремек дело било ова.
да те кова тетками

Да ама мислам кажуваше како тоа н филмовите на финч се карцином, па после пак да му дадеш шанса на истиот филм и си велиш ова не беше лошо , така да после 5години кога ке го репризираш ке кажев ремек дело било ова.
да те кова тетками
Кој е тој Финч бе?
Финчер ли? Па и тој ми е тапа. :D

A aко мислиш на Линч. Никад не сум рекол дека се карцином, баш напротив.
Nemas gledano dovolno glupi filmovi.
Hit me up za preporaka.
Ја не ги закачам тие обичните глупи филмови, 6.9 рејтинг ти кажува дека нема што посебно да бараш од филмот.
Ама коа ќе видиш рејтинг над 8, цел свет паѓа у несвест, го пушташ и фаќаш рак од досада. Е тоа посебно ме нервира.

Ај препорачај нешто глупо. :D

Сум им дал 7ца на imdb и на Apocalypse Now и на Full metal Jacket и тоа најверојатно дека се сметат за култни филмови. Инаку сигурно би им дал 5 макс. :D Досадни се.

@Filip Telford на тема за досадни филмови ме потсети на Nomadland, дури сега видов дека сум заборавил да го пишам на летер. Ѕирни го коа ќе имаш време, баш би сакал твое мислење за филмов :icon_lol:
Не гледај оценки и режија по можност.

@Filip Telford на тема за досадни филмови ме потсети на Nomadland, дури сега видов дека сум заборавил да го пишам на летер. Ѕирни го коа ќе имаш време, баш би сакал твое мислење за филмов :icon_lol:
Ааа го знам овој бе. Кога Францис МекДорманд не правеше ништо и зема Оскар заедно со филмот и режисерката. Пошто е жена режисерка и е од Азија.
Го споредуваа тука со тој нашиот Honeyland, ја украле идејата.
А идејата сигурно се вика - биди спор, досаден и нека не се дешава ништо. :D

Истото важи и за The Hurt Locker, Оскаровецот од жена режисер. :D

Сум им дал 7ца на imdb и на Apocalypse Now и на Full metal Jacket и тоа најверојатно дека се сметат за култни филмови. Инаку сигурно би им дал 5 макс. :D Досадни се.
Please гледајте го новиот на Џоел Коен - The Tragedy of Macbeth. :vozbud:

Ја не ги закачам тие обичните глупи филмови, 6.9 рејтинг ти кажува дека нема што посебно да бараш од филмот.
Ама коа ќе видиш рејтинг над 8, цел свет паѓа у несвест, го пушташ и фаќаш рак од досада. Е тоа посебно ме нервира.

Samo za tebe :love:

The Tree of Life e stvarno dosaden, pretenciozen, ama Anon e po takvi filmovi.

Го знаете она чувство кога мислите дека се ви е погодено? Се е прекрасно и идилично. И одеднаш ке секне. Ке ти се распадне се и ке се почувствуваш како најголем губитник.
Епа јас сега го искусив.
Какво срање гледав човече што ли беше ова.. го гледав From Dusk Till Dawn.. Од овде повеќето го имате гледано па знаете што ке напишам следно.
Прекрасен почеток и предобро одвивање на работите, Тарантино класик вајбс. И шо? Шо се деси у клубот бе ау ке го скршев лаптопот. Страшно сум депримиран, изнервиран и заебан. Лошо.. стварно лошо..
Му давам 3/5 само заради добрата прва половина од филмот.

Го знаете она чувство кога мислите дека се ви е погодено? Се е прекрасно и идилично. И одеднаш ке секне. Ке ти се распадне се и ке се почувствуваш како најголем губитник.
Епа јас сега го искусив.
Какво срање гледав човече што ли беше ова.. го гледав From Dusk Till Dawn.. Од овде повеќето го имате гледано па знаете што ке напишам следно.
Прекрасен почеток и предобро одвивање на работите, Тарантино класик вајбс. И шо? Шо се деси у клубот бе ау ке го скршев лаптопот. Страшно сум депримиран, изнервиран и заебан. Лошо.. стварно лошо..
Избегнувај го Едгар Рајт во тој случај :rolleyes:

Епа јас сега го искусив.
Мислам дека тоа е целата поента на филмот. Започнува серозно и ствара тензија, за да наеднаш се претвори во campy хорор-комедија... Сум го гледал повеќепати, ми беше ОК филм и првиот пат кога го гледав...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom