LepiDzoni
Profesionalen ulichen cigan
- Член од
- 25 јули 2014
- Мислења
- 1.390
- Поени од реакции
- 3.597
Za dobro ili losho, vekje ne postojat takvi firmi. Niedna firma vo koja sum rabotel ne cenela lojalnost. Megjutoa site firmi ti go pravat istiot film demek nie sme culture/family/community, tuka ne e bitno koj kolku zarabotuva bla bla bla i toa e edinstveno nesto sto cenat: da ti skratat uste malce od toa sto go imas pobarano cisto za da se dokazat pred gazdite. Relevantno video: https://www.youtube.com/watch?v=j0Gix4nmF8UОној кој си ја сака фирмата во којашто работи, а не парите кои ги зема од таа фирма. Притоа да се разбереме лојалноста треба да е обострана и адекватно наградена.
Stranskiot kapital doagja kaj nas edinstveno poshto e namamen od eftini eksperti so po 5/10 godini iskustvo.
Dali nekoj junior dal otkaz sega ili za 6 meseci na firmite kaj nas ne im igra kojznae kolkava uloga, niv edinstveno im se bitni seniorite koi sto od tuka vrsat rabota sto bi kostala 100-200$/hour vo stranstvo za nekoja platicka od 2000$ mesecno i po nekoj tim bilding.
A ako begaat seniorite od firma, togas propagja cela firma, plain and simple.
Mene na primer ne mi e biten job security, uste pomalku da se motkam po nekoja kancelarija vo centar ili da me nosat na tim bilding vo krushevo. Zatoa izbegnuvam makedonski firmi i samo fakjam stranski proekti i im posakuvam na site seniori so 5-10 godini iskustvo da go doziveat istoto, neverojatna promena na podobro.