Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
6 април 2014
Мислења
5.090
Поени од реакции
6.459
Koga davam gas na kolata istata zaseckiva, najmnogu se osejka na 3ta 4ta brzina koga se dava gas da se ubrze odma zaseckuva nekogas i u 5ta koga vozam na avtopat ke i tekne da zasecka. Sto moze da e makata lamela,dizni,kocnici?

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.530
Начин за проверка на масло во автоматски менувач?

За Форд сопствениците:
Во мени кога одам да ресетирам податоци за здравје на маслото (Engine Oil Health) не ми дава ништо, го ресетирам и пак не ми исфрла податоци а на Јутуб налетав на видеа кај што ти покажува процент на истрошеност на маслото во моторот

Исто така не можам да изберам опција за подесување на светлата дали ми е Left Hand Traffic или Right Hand Traffic. Не прифаќа ни една ни друга команда

Фала на сите што дадовте совет за Мондеото претходниот пат, се одлучив да го земам па ќе видиме како ќе се покаже

Attachments

Член од
8 ноември 2020
Мислења
30
Поени од реакции
9
Проблеми не прават барем засега, инаку мора канбус на повеќето возила од 2005 г. па наваму.

И земи купи подобри ледови, да светат кај шо треба на патот а не во очите на тие што идат одспроти, освен ако не си шабан, тогаш оправдано се ти е...
да да и фаровите се пројектор би халогени не се рефлектори
фала на инфо

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.027
Поени од реакции
1.521
Начин за проверка на масло во автоматски менувач?

За Форд сопствениците:
Во мени кога одам да ресетирам податоци за здравје на маслото (Engine Oil Health) не ми дава ништо, го ресетирам и пак не ми исфрла податоци а на Јутуб налетав на видеа кај што ти покажува процент на истрошеност на маслото во моторот

Исто така не можам да изберам опција за подесување на светлата дали ми е Left Hand Traffic или Right Hand Traffic. Не прифаќа ни една ни друга команда

Фала на сите што дадовте совет за Мондеото претходниот пат, се одлучив да го земам па ќе видиме како ќе се покаже
Treba da se aktivira bord kompjuterot. Cepkano e nesto i zato nevadi podatok.

Член од
3 јуни 2009
Мислења
382
Поени од реакции
407
На Opel Corsa C со 3 врати прозорците не се затвараат правилно. Електрични се, при затварање стигнуваат скоро до крај, но пак се враќаат надолу.
Најверојатно нешто е искривено бидејќи со рачна помош со кревање и исправање на стаклото се креваат и затвораат до крај. Прво беше само на едната врата, па и на другата.
Каде во Скопје може да се проверат и поправат?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.632
Поени од реакции
5.353
На Opel Corsa C со 3 врати прозорците не се затвараат правилно. Електрични се, при затварање стигнуваат скоро до крај, но пак се враќаат надолу.
Најверојатно нешто е искривено бидејќи со рачна помош со кревање и исправање на стаклото се креваат и затвораат до крај. Прво беше само на едната врата, па и на другата.
Каде во Скопје може да се проверат и поправат?
Topla preporaka za Taxo - Skopje (ne se bas eftini mene za eden prozor okolu 25evra mi zemaa na mazda 3, ama odlicno zavrsena rabota i dobivas 6 meseci garancija)
Boris Trajkovski 90, Skopje 1000, North Macedonia

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Topla preporaka za Taxo - Skopje (ne se bas eftini mene za eden prozor okolu 25evra mi zemaa na mazda 3, ama odlicno zavrsena rabota i dobivas 6 meseci garancija)
Boris Trajkovski 90, Skopje 1000, North Macedonia
Си поминал и ефтино :D
Во Автокоманда кај надвозникот, за слична работа ме обричи 2500 :D

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
a mislev deka jas skupo sum pominal :D
Што е најтрагично ги нема доволно, и работната рака ќе оди уште нагоре :toe:
Дури и за најбанални работи, кои ги правеле пред мене за 10-15 мин, во Скопје немам поминато под 1000 денари.
Во помалите градови уште се наоѓа по некој со понормални цени, иако и таму голем дел забегуваат.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.632
Поени од реакции
5.353
Што е најтрагично ги нема доволно, и работната рака ќе оди уште нагоре :toe:
Дури и за најбанални работи, кои ги правеле пред мене за 10-15 мин, во Скопје немам поминато под 1000 денари.
Во помалите градови уште се наоѓа по некој со понормални цени, иако и таму голем дел забегуваат.
I treba da ide ako me prasas mene, IT so prihodi u mkd se otideni u vselenata primer a nekoj zanaetcija edvaj krpi kraj so kraj

Ako ima rabota treba da im bide plateno, bar toa e moe mislenje. Sepak i oni koristat znaenje i alatki i slicno koi se eden vid na trosok za niv.
Ali neli taa tema ne e za tuka :D

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
Некој совет или искуство околу VW Пасат Б6 или Голф 5, не под 2006/07 година....
Дилемата меѓу тие две, знам носат ист мотор, скоро се исто му е, внатрешно нешто ентериерот различен, или пак друго возило, преферирам да е дизел....
Малку се слични , но само подвозјето и поставеноста на моторот се различни и менувачот се различни поради поставеноста на моторот и бучавата при голема брзина се различни. Значи исто е ама не е исто дури и електриката се од различни фирми едното е од Грундинг а другиот Блаупункт мислам на фабричкото радио

Sent from my SM-N986U using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
4 јануари 2010
Мислења
179
Поени од реакции
18
Здраво, не знам дали на право место прашувам и дали е веќе поставено прашањево во темава..
Знае ли некој некоја добра програма за дијагностика на коли за на пц?

Kajgana Shop

На врв Bottom