ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
@undercover 2016-та Рафа предаде меч на РГ без да излезе на терен во трето коло. Паднал ден два претходно берејќи јаболка, погоди кој тенисер на истиот турнир испиша историја. Мене ако ме прашаш, валидноста на турнирот е дискутабилна. :ROFLMAO:
berenjeto jabolka bash vo obraten kontekst go spomnav,pogreshno si go upotrebil.Da se doobjasnam.Sportskite povredi se sekojdnevie vo sekoj sport,i se slucuvaat od splet na mnogu okolnosti.Najmnogu e od nabien raspored,zamor na materijalot,pa tuka e stilot na igra,dali e defanziven so mnogu trchanje,dali e ofanziven,pa rizichni udari igrash ama kratish poeni ,si go shtedish teloto,pa dali vlecesh ludacki spinovi(ovde zglobot strada najmnogu), ili mavash ramni udari ,ili si go promashil fizioterapeutot (gi ima dobri i loshi),genetika,ishrana itn.Nikoj ne mu e kriv na Djovak za laktot,toa e blagodarenie na profesijata,isto kolenata i zglobovite na Rafa, i da ne brojam mnogu drugi situacii.Eve,za dve tri godini ke gledash oro i od Medvedev,dvometrash so takvo trchanje,koga togash ke mu dojde danokot za naplata.Ili na nekoj tur,odigral Djovak primer 1/4 finale vo 5 seta,Vavrinka go iscedil maksimalno,za da posle dva dena e bleda krpa na terenot.Nikoj ne mu e kriv,neka bil maz pa da go reshil Vava so lesni 3 seta i nemash problem.Berenjeto jabolka e vekje peh,nesrekja.Monfils da go nema limitot od 25 sekundi,sigurno ke ima podobri rezultati,ama toa e,koj mu e kriv shto fizicki e nespremen.Taka da,nemoj tie prikazni.Enivej,2021 RG se pogrizi Djovak da go regulira i toj detal :) , da bide regularno.

негде прочитав статистика дека Рафа има 21 слем со 17 пропуштени во цела кариера, а Новак 20 слема со само 3 пропуштени.. замислете обратно да беше ситуацијата што ќе беше со бројот на слемовите.

Со оглед на тоа што последните 17 години секогаш игра на Роланд Гарос што значи не го испушта само него, замислувам дека бројката пак ќе беше 21 освоен гренд слем.

негде прочитав статистика дека Рафа има 21 слем со 17 пропуштени во цела кариера, а Новак 20 слема со само 3 пропуштени.. замислете обратно да беше ситуацијата што ќе беше со бројот на слемовите.
А замисли што ќе беше ако сите слемови се играа на земја?

Ваквата статистика е многу лесно да се провери во денешно време. Седумнаесетте слема се следниве:
- сите 4 во 2002
- АО и РГ во 2003
- РГ и Вимблдон во 2004
- АО во 2006 (и прв слем откако Надал стигмал подалеку од четврто коло)
- Вимблдон во 2009
- УС Опен во 2012
- АО во 2013
- УС Опен во 2014
- Вимблдон во 2016
- УС Опен 2020 (и Вимблдон, ама нели не се одржуваше)
- Вимблдон и УС Опен во 2021

Првите 8 ако ги елиминираме одма и ако се земе во обзир фактот дека нема му нема земено сет на Џоковиќ на тврда подлога цели 8 години, слободно направи си сам математика што, како и дали. :)

Ваквата статистика е многу лесно да се провери во денешно време. Седумнаесетте слема се следниве:
- сите 4 во 2002
- АО и РГ во 2003
- РГ и Вимблдон во 2004
- Вимблдон во 2009
- УС Опен во 2012
- АО во 2013
- УС Опен во 2014
- Вимблдон во 2016

Првите 8 ако ги елиминираме одма и ако се земе во обзир фактот дека нема му нема земено сет на Џоковиќ на тврда подлога цели 8 години, слободно направи си сам математика што, како и дали. :)

добро, само не ме тепај, те молам:oleee:

- сите 4 во 2002
- АО и РГ во 2003
- РГ и Вимблдон во 2004
- Вимблдон во 2009
- УС Опен во 2012
- АО во 2013
- УС Опен во 2014
- Вимблдон во 2016

Ај сеа додади ги слемовите на кои учествуваше и се повреди и удри математика. Некад стварно ко со сила да сакате да се срамите упм...

П. С. Не го правдам со ова Надал, телото му е такво и тоа е тоа.
Автоматски споено мислење:

Screenshot_20220131_192446_com.facebook.katana.jpg

Последно уредено:
Ај сеа додади ги слемовите на кои учествуваше и се повреди и удри математика. Некад стварно ко со сила да сакате да се срамите упм...

П. С. Не го правдам со ова Надал, телото му е такво и тоа е тоа.
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 320892
aj dodadi gi i dvata slema na Djovak kade kako apsoluten favorit ne mu dozvolija da igra

aj dodadi gi i dvata slema na Djovak kade kako apsoluten favorit ne mu dozvolija da igra
? Кои два? Ако збориш за Усопен кога застрела судијка со топче тогаш фрли се од тераса со време.

berenjeto jabolka bash vo obraten kontekst go spomnav,pogreshno si go upotrebil.Da se doobjasnam.Sportskite povredi se sekojdnevie vo sekoj sport,i se slucuvaat od splet na mnogu okolnosti.Najmnogu e od nabien raspored,zamor na materijalot,pa tuka e stilot na igra,dali e defanziven so mnogu trchanje,dali e ofanziven,pa rizichni udari igrash ama kratish poeni ,si go shtedish teloto,pa dali vlecesh ludacki spinovi(ovde zglobot strada najmnogu), ili mavash ramni udari ,ili si go promashil fizioterapeutot (gi ima dobri i loshi),genetika,ishrana itn.Nikoj ne mu e kriv na Djovak za laktot,toa e blagodarenie na profesijata,isto kolenata i zglobovite na Rafa, i da ne brojam mnogu drugi situacii.Eve,za dve tri godini ke gledash oro i od Medvedev,dvometrash so takvo trchanje,koga togash ke mu dojde danokot za naplata.Ili na nekoj tur,odigral Djovak primer 1/4 finale vo 5 seta,Vavrinka go iscedil maksimalno,za da posle dva dena e bleda krpa na terenot.Nikoj ne mu e kriv,neka bil maz pa da go reshil Vava so lesni 3 seta i nemash problem.Berenjeto jabolka e vekje peh,nesrekja.Monfils da go nema limitot od 25 sekundi,sigurno ke ima podobri rezultati,ama toa e,koj mu e kriv shto fizicki e nespremen.Taka da,nemoj tie prikazni.Enivej,2021 RG se pogrizi Djovak da go regulira i toj detal :) , da bide regularno.
Напротив, иронично беше искористено во моето мислење. Ти мислиш дека Ѓоковиќ игра толку резервирано и без никаков ризик, па дека X фактори по негова волја ги спречуваат повредите. Клизањето на бетон мислам дека е едно од нив, тоа најмногу му ги превенира повредите. Од друга страна пак, Надал е ненормален, па намерно оди со глава во ѕид и негува практики кои му носат повреди. Едноставно имаш тела кои се посклони на повреди, не е тоа математика и секогаш 2+2 да биде еднакво на 4.

Во однос на РГ '21, никој не спори дека Новак е огромен шампион, практично единствениот кој вистински му го загрозил животот на РГ. Неслучајно е активен во трката за ГОАТ, дури и во овој момент фаворит за нејзино добивање... ако воопшто некој параметар во иднина ќе може меродавно да одлучи.

За Рафа со години, да не кажам декади се збори како телото нема да му издржи со тој стил на игра. Ова што го прави сега се коси со сите очекувања што ги имаа повеќето тенис фанови пред 10-тина години. Меѓутоа цената за да биде на врвот и на 35-6 години ја плати со пропуштени турнири и долги закрепнувања.
Затоа и не ми се некој валиден аргумент неговите повреди во ГОАТ дебатата. Демек ако бил здрав повеќе ќе освојувал. Па да ама за да биде физички здрав нема така да игра и нема да освојува.

Голем шампион во секој случај, не само во тенисот.

АМА...е сеа мора едно ама за крај :toe:, не е и голем човек.
Не ми се верува каква поквареност покажа во ситуацијава со Новак. Братот се подмочна од среќа што го депортираа и без срам го шутираше Џокович додека е доле наместо да му пружи рака. Патетично.
Љутете се колку сакате Рафа фанови и пуштајте "хехенца" ама тоа е вистината.

Не разбирам што мислиш дека требаше Надал да направи. Како да изреагира? Како да му пружи рака? И каква разлика ќе направеше тоа?
Проблемите на Ноле си се негови проблеми, Надал си дојде, си ја заврши неговата работа и си отиде дома со трофеј. Фала, чао, пријатно.

За Рафа со години, да не кажам декади се збори како телото нема да му издржи со тој стил на игра. Ова што го прави сега се коси со сите очекувања што ги имаа повеќето тенис фанови пред 10-тина години. Меѓутоа цената за да биде на врвот и на 35-6 години ја плати со пропуштени турнири и долги закрепнувања.
Затоа и не ми се некој валиден аргумент неговите повреди во ГОАТ дебатата. Демек ако бил здрав повеќе ќе освојувал. Па да ама за да биде физички здрав нема така да игра и нема да освојува.

Голем шампион во секој случај, не само во тенисот.

АМА...е сеа мора едно ама за крај :toe:, не е и голем човек.
Не ми се верува каква поквареност покажа во ситуацијава со Новак. Братот се подмочна од среќа што го депортираа и без срам го шутираше Џокович додека е доле наместо да му пружи рака. Патетично.
Љутете се колку сакате Рафа фанови и пуштајте "хехенца" ама тоа е вистината.

zosto da mu pruzi raka na nekoja budala sto seta megu deca zarazen? zosto da mu pruzi raka na nekoj sto e privilegiran, site trebale da dostavat dokumenti do 10ti osven nole? zosto da mu pruzi raka na nekoj sto neke da se vakcinira koga 99% od teniserite se vakcinirale za da ne im slucuvaat takvi sranja? zosto da mu pruzi raka na nekoj sto celo vnimanie pred da pocne AO go privlece kon sebe so svojte cehovi mesto toa da e nasoceno kon tenisot? eve i sega imas budali sto uste diskutiraat za sta bi bilo kad bi bilo so nole mesto za odlicniot turnir sto si go izigra nadal?

greskata ne e u nadal nego u buljasite sto seute go podrzuvaat gomnarot sto setase zarazen megu deca.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom