Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Јас летав 11 сата со Swiss Air, не бебиња...и баби и дедовци плакаа и офкаа. Абе не сте дома да ви биде се погодено.
Сигурно и патики или кондури под седиште соблакале за да ги олабават малце стапалата.

Јас и ова го дочекав покрај во бус и во авион секако на Визер приредено од еден член на 25,17 % .

Не знам дали и во Туркиш, Аустриан, Етихад, FlyEmirates и другите компании има еден куп бебиња што плачат вака? :D
@kano нека каже од искуствo :)

Зашто би немало бебиња со овие компании? :))) па туркиш ти е едина авиокомпанија што на почеток вика драги дами господа и деца (чуџуклар). Таму и да немаш бебе ти следува едно со картата. До Дубаи еднаш не се запреа две у комбо. Тогаш ми сметаше и шо све не помислив да напраам за елиминација. Си напраив свои деца си легнав на брашното.

Зашто би немало бебиња со овие компании? :))) па туркиш ти е едина авиокомпанија што на почеток вика драги дами господа и деца (чуџуклар). Таму и да немаш бебе ти следува едно со картата. До Дубаи еднаш не се запреа две у комбо. Тогаш ми сметаше и шо све не помислив да напраам за елиминација. Си напраив свои деца си легнав на брашното.
Бебиња што плачат мислев. Ипак иде малку покултурна багра и сум прилично сигурен дека ќе направат сѐ да го намалат плачењето на бебето.

Пеер бебиња се, плачат сегде. Не дека осеќа ефтина карта дека купиле неговите па ќе рика ко магаре. Ништо неможеш освен цицка у уста кога ќе им се затнат ушињата, а и тоа кога како.

Ја годинаава трпев 4 и пол саата како крекаа деца у авион, али јебига деца ко деца, тоа им е работа.

Не знам, ете нека каже некој што лета или се вози во асалниве земји, Германија, Јапонија, Скандинавските сите, да ми каже дали у секој воз или авион им плачат бебињата како да нема утре, а родителите си седат со вкрстени раце.

Во воз во Германија некни едно мала копиљка ми фрли фоломастер у лице. И се насмевнав и и го вратив нежно, додека во мислите и го вадев хронопроводот низ мрсулавиот нос. Германци беа.

Нема веза веќе македонци германци или скандинавци, децата се чуваат под стаклено ѕвоно и скоро се им е дозволено, затоа се толку лигави и без осет. Родителите им дозволуваат буквално се. Моите деца ќе ја немаат таа среќа, ќе јадат бофти за секоја лигава ствар шо ќе ја направат. :zloo:

Јас летав 11 сата со Swiss Air, не бебиња...и баби и дедовци плакаа и офкаа. Абе не сте дома да ви биде се погодено.

pred edno 7-8 god nacekav smesno eftin let od singapur do london. povratna karta bese nekoj 150e... zedov bez razmisluvanje...

letav so saudi fucking airlines. letoto mi bese singapur - meka - london a vrakanje london - rijad - singapur.

ona sto sfativ podocna e deka letot bil tolku eftin za da muslimanite idat na adzilak. i taka kano i use edno 10tina kauri u sredina na avionot odvoeni so "zavesi" od vernicite poletavme so molitvata na muhamed. pokraj odlicniot dj sto za vreme na letoto miksase 3-4 molitvi u isto tempo imav prilika da gi gledam ko manekeni bracata kako defiliraat zavitkani u krpi nagore nadole posto neli trebalo da se cisti ili so znam jas za pred molitva...

inace avionot bese bomba, pokraj toalet imase i tush kabini...

taka da ne se zalite ima i poloso a i pocudno.

Нема веза веќе македонци германци или скандинавци, децата се чуваат под стаклено ѕвоно и скоро се им е дозволено, затоа се толку лигави и без осет. Родителите им дозволуваат буквално се. Моите деца ќе ја немаат таа среќа, ќе јадат бофти за секоја лигава ствар шо ќе ја направат.

Да да, и јас така викав. :D
Еве ми го телевизорот зашто ги гледа тие цртаните како вежбаат таекводно.

20220201_074500.jpg
Бебе е, не разбира ништо.
Го искарав за телевизоров, се расплака, ме омекна и утредента пак таекводно иако не гледа што праат, ама запамтил од претходно музиката и пак лупа.
И мене ми пречеше претходно ама само кога ќе станеш родител ќе ги разбереш маките.
Секако, и со бус да одиш големи се шансите да патуваш со бебе. Вака подобра 2 саати отколку 20.

Иначе во врска со тунелот зависи од аеродромот каде одиш и дали во тој момент има други авиони кои веќе го зафатиле тој тунел. Малта на пример нема воопшто тунели па сакал патувај со приватен авион, ќе го јадеш ветерот од авион до пасошка контрола/подигање багаж.
Букурешт дали со Рајанеир или визеир, сите летови се поврзани со тунелот.

Освен noise cancelling слушалки нема лек за бебиња и деца на буџет лет, можеби и молитва пред лет. Најулаво дете што го имам видено збореше германски, ваљда Германци беа. Ударање седишта, тантруми, фрлање таблети. Мајка му само смири се смири се, смрдлото уште малку авионот ќе го размонтира оваа смири се му вика :pos:. Тие 2-3 саати кога не успеав да завршам во затвор поради насилство, не знам кога. Кога слетав мислев за новиот Далај Лама ќе ме прогласат, челични нерви.
За возрасните да, има разлика до националности и култури. Кога летам за МК, МК за мене почнува на аеродром во Германија или каде и да сум. Одма се познаваат нашите и браќата, од стампедо до задолжителниот циган дедо или баба во инвалидска количка со 20 души фамилија што го туркаат преку ред. Авионот уште не слетал овие стануваат да отвараат багаж, па стјуардесите се дерат да седнат...ова само на летови за МК го имам видено. Еднаш една еманципирана од браќава така уште се движи авионот после слетување оваа готова да излезе, отвара багаж горе и едно железо или што и да беше, во секој случај тешко и јако, врз главата на една постара жена. Женава нормално се пожали нешто, за малку глава ќе и пукнеше ретардиранава, а буркава од тоа што разбрав само и рече да ќути. Тоа е тоа, само психичка подготовка и медитација ваљда и со Господ напред :icon_lol:

Bebinja se mater mu ebam ne moze niv da gi obvinuvas sto placat, imas i vozrasni sto imaat problem so promena na pritisokot (primer jas urlam vo sebe na sletuvanje zasto glavata eden den ke mi eksplodira ama toa mi e skap eftin let isti kurac e). Sto vikase nekoj koga ke imam deca volku onolku godini nema da gi letam, sekako druze ke se zgnes ti 5000km da gi vozis so kolata sto ja nemas za da vidis tvoite ili da posetis nesto, ili mislese da gi ostavis decata kaj komsijata dok ti sredis nekoi itni raboti na drug kontinent (obzir 0)

Za toa kade e avionot dali e vrzan na Gate ili ke pesacis pola destinacija voopsto ne e povrzano so momentalnata ispolnetost na aerodromot ili neznam sto. Edinstveno sto igra uloga vo ova e cenata, ne e isto da imas parking mesto upm ili da si direktno vrzan za glavnata zgrada. Zatoa i najcesto eftinite letovi se podaleku i te nosat so avtobus ili peski dodeka drugive kompanii si plakaat za taa usluga ama zatoa i kartata kaj niv ne e 20evra

Za toa so neandertalcite koi uste ne sletan avion oni se so torbite spremni da izlezat na eden let imase super komentar od lik vo redot pred mene (kratko posle aferata so magarinja i fond za inovacii), citiram "Dzabe vikas devojce tuka samo magarinja se treniraat, ovie ne mozes"

Bebinja se mater mu ebam ne moze niv da gi obvinuvas sto placat, imas i vozrasni sto imaat problem so promena na pritisokot (primer jas urlam vo sebe na sletuvanje zasto glavata eden den ke mi eksplodira ama toa mi e skap eftin let isti kurac e). Sto vikase nekoj koga ke imam deca volku onolku godini nema da gi letam, sekako druze ke se zgnes ti 5000km da gi vozis so kolata sto ja nemas za da vidis tvoite ili da posetis nesto, ili mislese da gi ostavis decata kaj komsijata dok ti sredis nekoi itni raboti na drug kontinent (obzir 0)

Za toa kade e avionot dali e vrzan na Gate ili ke pesacis pola destinacija voopsto ne e povrzano so momentalnata ispolnetost na aerodromot ili neznam sto. Edinstveno sto igra uloga vo ova e cenata, ne e isto da imas parking mesto upm ili da si direktno vrzan za glavnata zgrada. Zatoa i najcesto eftinite letovi se podaleku i te nosat so avtobus ili peski dodeka drugive kompanii si plakaat za taa usluga ama zatoa i kartata kaj niv ne e 20evra

Za toa so neandertalcite koi uste ne sletan avion oni se so torbite spremni da izlezat na eden let imase super komentar od lik vo redot pred mene (kratko posle aferata so magarinja i fond za inovacii), citiram "Dzabe vikas devojce tuka samo magarinja se treniraat, ovie ne mozes"
Абе точно, ама сакам да кажам дека не е воопшто пријатно, ни за патниците, ни за самото бебе да го мрцвариш да патува. И пак ќе речам година и пол можеш да се стрпиш од патување со мало дете. Не знам, јас уште го немам, ама и да имам дете, не верувам дека би патувал година и пол барем дур не напуни. Сеа ако треба да се селиш фала богу, ама они често си одат во МК на посета, и зимаат цела фамилија и што треба и што не треба.

Не викам дека треба да им се забрани патување на бебиња, ама па треба родителот да направи сѐ за да го смири, што кај нашиов народ и не е баш случај.

Во воз во Германија некни едно мала копиљка ми фрли фоломастер у лице. И се насмевнав и и го вратив нежно, додека во мислите и го вадев хронопроводот низ мрсулавиот нос. Германци беа.

Нема веза веќе македонци германци или скандинавци, децата се чуваат под стаклено ѕвоно и скоро се им е дозволено, затоа се толку лигави и без осет. Родителите им дозволуваат буквално се. Моите деца ќе ја немаат таа среќа, ќе јадат бофти за секоја лигава ствар шо ќе ја направат. :zloo:
Колку рекле така како тебе и ене ги дремат пред децата, дури и "ќотек" јадат :)
Автоматски споено мислење:

Абе точно, ама сакам да кажам дека не е воопшто пријатно, ни за патниците, ни за самото бебе да го мрцвариш да патува. И пак ќе речам година и пол можеш да се стрпиш од патување со мало дете. Не знам, јас уште го немам, ама и да имам дете, не верувам дека би патувал година и пол барем дур не напуни. Сеа ако треба да се селиш фала богу, ама они често си одат во МК на посета, и зимаат цела фамилија и што треба и што не треба.

Не викам дека треба да им се забрани патување на бебиња, ама па треба родителот да направи сѐ за да го смири, што кај нашиов народ и не е баш случај.
Едноставно некои деца се такви, со ништо не можиш да го спречиш, поготово ако е толку мало.
Како ќе му објасниш на бебе да не плачи побогу. Многу често децата имаат мака од ушите во текот на летот и затоа кемчат.
На сите ни смета, знам непријатно е ама ќе си ставам слушалки или тампони и решен проблем.
А за тоа дека нема да патуваш мало морген, сите така викаат дури немаат деца :)

Ne gledam problem i mali bebinja da letaat na pokratok let 2-3 saati. Malku tolerancija i razbiranje sega toa e, nemas izbor.

Tuku dali aplaudirata koga ke sleta pilotot? Ko ke odam za Makedonija tamu pri sletuvanje ima soliden aplaus, mozebi od radost ne znam. Tuku ako imalo predhodno turbulencii aplausot e uste posilen :D

Темава како печена. :D
Завчера летав со Аустриан бидејќи Виз имаат некоја пауза од месец и пол и многу од летовите се суспендирани. Тие што не се, карта е 200 еур. За тие пари не летам со Виз па шо сака нека е.
Виз го користам само поради директната конекција, и во тој случај door to door ми доаѓа некаде 12 саати ( за лет од 3 часа ). Аеродромот што го користат е оддалечен 80км од Стокхолм, нема никаква конекција освен еден автобус. Аеродромчето е мало, на терминалот нема место за седење, те пикаат ко сардини, и одма се познава поинакво понашање од персоналот ( и оправдано пошо сме диво племе ).
Како изгледа еден лет со Виз:

1. Boarding трае еден сат. Или не знаат да почитуваат прајорити патниците, или се враќаат заради поголем багаж, или ако веќе стигнале во авионот започнало преместување, џанам Охрид - Струга со Галеб е.
2. Почнуваат припреми за полетување, галама насекаде, пола од патниците уште зборат на телефон
3. Полетал авионот, стигнал висина и се исклучува знакот за задолжителен појас и почнува журката. Не се губи време, веднаш се станува. Се чекаат редици за вц, како да не сме го напуштиле терминалот пред нецели 30 минути. Кој не стигнал да се премести пред летот ќе се премести сега. Исто така ова е добар период да се закачиш простум до седиштето во кое седи некој познаник и цел лет да муабетиш. Се нарачуваат пијачки и јадења како да сме на прекуокеански лет, не на 2 и пол часовен лет.
4. Почнуваат припреми за слетување. Повторно редици пред вцто.
5. Слетува авионот, гумите уште не го допреле асфалтот. Минимум пет патници започнале да стануваат и да го вадат багажот. Стјуардеси се дерат, патниците немаат гајле.
6. Тие што го дочекале авионот да застане, почнуваат со стартните позиции за излегување од авионот. Пожелно е ако седиш во последен ред да се истуркаш што е можно понапред за побрзо да излезеш од авионот, сепак 3 минути се долго време.

И се ова се случува само на летови од Виз кои оперираат низ Балканов. Истото искуство го имав и кога летав од Софија, Тирана,Скопје.
Мене сите овие случки ми ствараат неверојатна нервоза.

Летот со Аустриан ме препороди :D

Никој не се премести, немаше шетање по кабината за време на летот, немаше галама, немаше туркање при излез, и општо третманот е поинаков. Слетуваш на главен аеродром, одма поинаква атмосфера. Мирот кој се добива е непроценлив, за се друго постои мастеркард :D

Сето тоа шо го пиша Емка, плус аплаузот. Без аплауз е баксус и следниот ви паѓа сигурно. :LOL: Дефинитивно ќе ги пробам овие Аустриан ако летаат за Германија, нека се и 50% поскапи.

Иначе сте приметиле ли дека скоро со секој лет Германците ни пуштат мигранти?

Се чека саат време пред полетување да се види процентот на чекирани патници, прават пресметки колку слободни седишта има, го одложуват летот за пола саат да им спремат документи, и ги носат со полициска придружба од која едниот полицаец носи папки со документи кои им ги раздава таму пред сите.

Минатиот викенд кога летав имаше 7-8 жени со деца, на аеродром во Скопје ги пречека посебна полициска придружба со преведувач и ги однесе на посебен шалтер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom