Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
D

Deleted member 53418

Гостин
Партениј не е Бугарин. Самиот е против тоа бугарофилите да се декларираат како Бугари, туку Македонци со бугарско потекло или Македонци со поинакви гледишта за историјата. Дечкото од видеото нит е наркоман, нит робијаш, нит отпадник туку бивш монах. Со Партениј паднал на муабет за историја и му кажал некои работи, потоа тој самиот си дошол до свој заклучок. Не го направил Партениј Бугарин.

Инаку што се однесува до Партение, човекот направи малтене мала Света Гора од тој регион, ги заживеа манастирите и монаштвото, излечи стотици наркомани, коцкари, луѓе во депресија бесплатно во држава каде што нема ниту еден асален центар за лечење и рехабилитација. Насели неколку православни семејства околу манастирите, никој нема во МПЦ ни пола од работата што тој ја има направено ама не ви чини дека кажува сме биле некогаш еден народ со Бугарите.
Убаво си пишал на профилот.

Психијатриски случај.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
te boli kur tebe ti sekako se pisa blgarin....
Де бе Кано, ти ја пцуеш секој ден земјата и народот тука и воздигнуваш вештачка нација, мене ми вадиш муабети тука. Оди отвори уште некоја тема за твојата уарана држава која настанала од багра народ од Британија.
Автоматски споено мислење:

Партениј не е Бугарин. Самиот е против тоа бугарофилите да се декларираат како Бугари, туку Македонци со бугарско потекло или Македонци со поинакви гледишта за историјата. Дечкото од видеото нит е наркоман, нит робијаш, нит отпадник туку бивш монах. Со Партениј паднал на муабет за историја и му кажал некои работи, потоа тој самиот си дошол до свој заклучок. Не го направил Партениј Бугарин.

Инаку што се однесува до Партение, човекот направи малтене мала Света Гора од тој регион, ги заживеа манастирите и монаштвото, излечи стотици наркомани, коцкари, луѓе во депресија бесплатно во држава каде што нема ниту еден асален центар за лечење и рехабилитација. Насели неколку православни семејства околу манастирите, никој нема во МПЦ ни пола од работата што тој ја има направено ама не ви чини дека кажува сме биле некогаш еден народ со Бугарите.
Што сака он може да прави, еретик е сам по себе со своите дела и тоа е факт. Тоа со бугарска приказна е нешто сосема друго, на крајот од денот сите сме православни, но еретик е еретик било на било каква нација да припаѓаш.

DPNE ziva e? Sto mu se vrti na Micko vo glava koga gleda deka lugje kako Tace stanuvaat premieri, pa sledno Ahmeti ili Grubi ili nekoja druga ucka. A toj samo ke si sonuva za toa. Mozebi go biva za drugi raboti ama za toa za sto kinisal apsolutno ne.
Де бе па и ти сега, нели гледаш бомби ќе почнат да фрлаат само еве уште малку Апасиев да го допцујат и почнуваат.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.741
Де бе Кано, ти ја пцуеш секој ден земјата и народот тука и воздигнуваш вештачка нација, мене ми вадиш муабети тука. Оди отвори уште некоја тема за твојата уарана држава која настанала од багра народ од Британија.

Што сака он може да прави, еретик е сам по себе со своите дела и тоа е факт. Тоа со бугарска приказна е нешто сосема друго, на крајот од денот сите сме православни, но еретик е еретик било на било каква нација да припаѓаш.

Де бе па и ти сега, нели гледаш бомби ќе почнат да фрлаат само еве уште малку Апасиев да го допцујат и почнуваат.
ne ti vadam muabet toa e realnosta taka?

jas ne sum otvoril nitu edna tema za aus, vidi koj otvara takvi temi.

aus vestacka nacija? vo skopje imame postari banderi nego aus... 3-4000 god istorija prema 200 godini ovde. razlikata e bog i sesirdzija druze... dzabe sve toa, na kraj dostignuvanjata na nacijata se merat so zivotniot standard na lugeto. ovde prosecen rabotnik sto lupa u fabrika za 2 dena zarabotuva kako prosecen rabotnik vo mkd za mesec pa sega ti vidi koj ustvsri zasluzuva da se narece NACIJA i DRZAVA a koj samo glumi se toa....

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
ne ti vadam muabet toa e realnosta taka?

jas ne sum otvoril nitu edna tema za aus, vidi koj otvara takvi temi.

aus vestacka nacija? vo skopje imame postari banderi nego aus... 3-4000 god istorija prema 200 godini ovde. razlikata e bog i sesirdzija druze... dzabe sve toa, na kraj dostignuvanjata na nacijata se merat so zivotniot standard na lugeto. ovde prosecen rabotnik sto lupa u fabrika za 2 dena zarabotuva kako prosecen rabotnik vo mkd za mesec pa sega ti vidi koj ustvsri zasluzuva da se narece NACIJA i DRZAVA a koj samo glumi se toa....
Вештачка нација била и ќе остане ако сакаат нека имаат билиони. Нација како и секоја западна која од крстоносните војни па со колонии го постигнала сето ова. Исто како што е вештачка нација и оваа овде. А вие сте дел од таа нивна машинерија и сте вечни слуги на нивниот систем. Нема ништо полошо од тоа кога го губиш чуството на тоа кој си и што си, робовите барем биле на сила донесени и ја знаеле вистината и се бореле против тоа, ваквите као тебе се горди на тоа и го бранат тоа. Но убаво е што вашите опшества се Содома и Гомора па набргу ќе почуствувате на своја кожа, како што веќе го чуствува тоа цел запад, жени курви а мажи педери тоа е иднината на вашиот систем кои се надевам дека ќе се распадне во најголеми маки од Австрија да се до горе до кај тебе, секој протестант и католик да страда. Се надевам дека ќе ги видам некогаш бомбрдирани од Виена со Мелбурн сите западни големи градови и конечно да живеат слободно во мир сите останати нации и вери.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
49.352

За вакви работи Вранишковски беше на криво магаре качуван. И он така си имаше свои толкувња за историјата .

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
За вакви работи Вранишковски беше на криво магаре качуван. И он така си имаше свои толкувња за историјата .
Па и Вранишковски во однос на историјата го кажува истото. Вранишковски на криво магаре е ставан што не ја признава МПЦ и прави паралелни институции под јуриздикција на СПЦ овдека.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.741
Вештачка нација била и ќе остане ако сакаат нека имаат билиони. Нација како и секоја западна која од крстоносните војни па со колонии го постигнала сето ова. Исто како што е вештачка нација и оваа овде. А вие сте дел од таа нивна машинерија и сте вечни слуги на нивниот систем. Нема ништо полошо од тоа кога го губиш чуството на тоа кој си и што си, робовите барем биле на сила донесени и ја знаеле вистината и се бореле против тоа, ваквите као тебе се горди на тоа и го бранат тоа. Но убаво е што вашите опшества се Содома и Гомора па набргу ќе почуствувате на своја кожа, како што веќе го чуствува тоа цел запад, жени курви а мажи педери тоа е иднината на вашиот систем кои се надевам дека ќе се распадне во најголеми маки од Австрија да се до горе до кај тебе, секој протестант и католик да страда. Се надевам дека ќе ги видам некогаш бомбрдирани од Виена со Мелбурн сите западни големи градови и конечно да живеат слободно во мир сите останати нации и вери.
lol... ti najubavo u taa dzamijata kaj tebe u malo da ides da im se priklucis. oni se edini koj go delat tvojot stav. ostanative sme si super, ziveeme u relativna harmonija, se razbirame i uglavno nemame nekoj pogolemi problemi megu sebe.

ali jebi ga, poln si so omraza kon zapadot a tamu si da vretis pleski za niv posto realno u mk ke si najverojatno nevraboten ili ke rabotis mesec dena za 2-3 dnevnici ko u ger.

zalosno peer, ko sipak u mkd pisuvas, kaj i da ke protestiras protiv zapaden kompljuter i ke go palis do benzin...

zemi pod itno smeni se pred se za tvoe dobro. si napravil zrtvi da si kaj sto si iskoristi gi prilikite sto ti se nudat a ne da popuvas za bombardirani gradovi...

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.434
Поени од реакции
9.107
Чекаат да им кажете како и што треба да се направи.
со инка ум не се тура, нема што некој да ви кажува нешто, си знаете вие, за инает на дијаспора и малку повеќе говна да изедете, море и курој да пушите на сите душмани за добро утро, честито преговори, долги и мачни

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Се надевам дека ќе ги видам некогаш бомбрдирани од Виена со Мелбурн сите западни големи градови и конечно да живеат слободно во мир сите останати нации и вери.
Нели и ти си во тие западни градови?
Абе ист си како браќата тука, од една страна одиш за да извадиш парче леб, од друга страна ја плукаш државата :tapp:
Биди барем прав патриот, седи тука, бори се за оваа држава, и пробај да ја градиш оваа држава.

Член од
27 октомври 2017
Мислења
647
Поени од реакции
922
Од сиромаштијата во РСМ произлегува љубомора, од љубомората злоба.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.441
Поени од реакции
13.549

И што има врска каква нација е? Ние сме "библиска" земја па не можеме да сврземе крај со крај. Ама битно другите се вештачки нации.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
49.352
Па и Вранишковски во однос на историјата го кажува истото. Вранишковски на криво магаре е ставан што не ја признава МПЦ и прави паралелни институции под јуриздикција на СПЦ овдека.
Вранишковски не ја признава МПЦ бидејќи има такви насоки од спонзорите, да е водата на негова воденица како што е на Партеније во моментов, сигурно ќе ја признаваше.
Партеније со тоа што го спори поимањето на историјата и националното чувство на своите верници не прави ништо помала штета, џабе е да се криеме позади фрази и семантика, како во еден клип од него како истура празни зборови пуштен во циркулација од неговите следбеници.
Вранишковски во однос на историјата имаше српски ставови(после па и византијски :icon_lol: ). Љупчо и компанија памтам лом го правеа. Ќе беше ли прифатен од тебе ако и он оправеше два-џанака ?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Вранишковски не ја признава МПЦ бидејќи има такви насоки од спонзорите, да е водата на негова воденица како што е на Партеније во моментов, сигурно ќе ја признаваше.
Партеније со тоа што го спори поимањето на историјата и националното чувство на своите верници не прави ништо помала штета, џабе е да се криеме позади фрази и семантика, како во еден клип од него како истура празни зборови пуштен во циркулација од неговите следбеници.
Вранишковски во однос на историјата имаше српски ставови(после па и византијски :icon_lol: ). Љупчо и компанија памтам лом го правеа. Ќе беше ли прифатен од тебе ако и он оправеше два-џанака ?
Разликата помеѓу Партенија и Вранишковски е небо и земја во однос на МПЦ. Партениј е дел од МПЦ и се бори таа да добие автокефалност, а Вранишковски е нејзин противник.

Ајде ако го спори поимањето на историјата, што да правиме за тие што веруваат дека се антички и тие што не веруваат во тоа? Проста семантика не се неговите дела.

Кој еретизам?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
49.352
Разликата помеѓу Партенија и Вранишковски е небо и земја во однос на МПЦ. Партениј е дел од МПЦ и се бори таа да добие автокефалност, а Вранишковски е нејзин противник.
Би сакал и Вранишковски да е МПЦ автокефална, ама под индиректна српска контрола, со српска доктрина и со него како главен. Партеније сака МПЦ да а автокефална, ама нејзините верници да се осознаени Блгари...
Која е потребата од постоење на МПЦ во двата случаи , стварно не ми е јасно.

Ајде ако го спори поимањето на историјата, што да правиме за тие што веруваат дека се антички и тие што не веруваат во тоа? Проста семантика не се неговите дела.
Ако ти се исти поединци што веруваат дека се антички Македонци, со тие што зад нив имаат држави и служби, тогаш стварно не знам што да им праиме....

Kajgana Shop

На врв Bottom