- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.308
Има најразлични видови дрога, со различни дејства и последици, и звучиш стварно неинформирано кога ставаш крек, хероин, кокаин, LSD, MDMA, марихуана во исто тенџере.
Дрогите имаат штетно дејство на нас заради физичките и хемиските промени кои ги прават на телото. И јадењето лоша храна прави лоши промени во телото, а богами и во мозокот. Не гледам разлика. Објасни ми на кој начин едното е различно од другото.
Јас тврдам дека марихуаната е дрога. Но тврдам дека и цигарите се дрога, а и алкохолот.
Јас не се разбирам многу многу во Хемија, но тоа што ме имаат научено мама и тато и учителката во школо е дека... хемискиот состав на овие супстанции (значи народски познатите дроги), предизвикуваат зависност а со нивно подолготрајно конзумирање се зголемува и желбата и потребата од нив со што доаѓа до претерување (да не речеам предозирање) и смрт.
Нормално дека спаѓаат сите во исто тенџере, различни се само по составот и јачината на делување.
А што се однесува до храната, цигарите и алкохолот... нив ќе ги ставам во друго тенџере бидејќи сите тие знаат да бидат примамливи и човек со лабилен крактер ќе падне на нивната “провокација“, но во никој случај не се нешто од кое човек не може да се откаже. Алколот оди малку подалеку, како и марихуаната, можеби и никотиното знае да завлече добро, ама храната????? :uvo:
Сум видел луѓе како се изнервирале до срж бидејќи момчето со трава не се појавило, ама не сум видел трезен човек да почне да урла дека нема алкохол. Не ми реплицирај дека не сум во право за ова, не зборувам за болен алкохоличар, како што не зборувам ни за наркоман. За обични луѓе...