Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Има најразлични видови дрога, со различни дејства и последици, и звучиш стварно неинформирано кога ставаш крек, хероин, кокаин, LSD, MDMA, марихуана во исто тенџере.
Дрогите имаат штетно дејство на нас заради физичките и хемиските промени кои ги прават на телото. И јадењето лоша храна прави лоши промени во телото, а богами и во мозокот. Не гледам разлика. Објасни ми на кој начин едното е различно од другото.
Јас тврдам дека марихуаната е дрога. Но тврдам дека и цигарите се дрога, а и алкохолот.

Јас не се разбирам многу многу во Хемија, но тоа што ме имаат научено мама и тато и учителката во школо е дека... хемискиот состав на овие супстанции (значи народски познатите дроги), предизвикуваат зависност а со нивно подолготрајно конзумирање се зголемува и желбата и потребата од нив со што доаѓа до претерување (да не речеам предозирање) и смрт.
Нормално дека спаѓаат сите во исто тенџере, различни се само по составот и јачината на делување.

А што се однесува до храната, цигарите и алкохолот... нив ќе ги ставам во друго тенџере бидејќи сите тие знаат да бидат примамливи и човек со лабилен крактер ќе падне на нивната “провокација“, но во никој случај не се нешто од кое човек не може да се откаже. Алколот оди малку подалеку, како и марихуаната, можеби и никотиното знае да завлече добро, ама храната????? :uvo:

Сум видел луѓе како се изнервирале до срж бидејќи момчето со трава не се појавило, ама не сум видел трезен човек да почне да урла дека нема алкохол. Не ми реплицирај дека не сум во право за ова, не зборувам за болен алкохоличар, како што не зборувам ни за наркоман. За обични луѓе...

Гледам на темава се грото помлади, па не сакам моево мислење да биде погрешно сватено. Имам сретнато луѓе што знаат да се дрогираат и го кориистат тоа за продуктивни цели, пошто дрогата знае да биде многу благородна у смисол на енергија и креативност. Хитлер последните денови од војната бил на интервенуозно конзумирање на амфетамин и се снаоѓал добро. Ама претерал.
Така да ако веќе си наркоман биди паметен наркоман.

Браво така е....само оди докажи им на некои будали шо не сфаќаат...исто така за кога сме веќе кај Хитлер само да кажам дека неговата употреба на амфетамин не била само во крајниот период од војната туку многу порано...не знам дали имаш гледано снимки каде што држи говор...се гледа дека човекот е наспидан до максимум,најмоќно оружје на Хитлер според мене,а и според многу други била нели пропагандата па така да амфетаминот најмногу му помогнал во креирање на своите злобни планови,а резултат за тоа е масовното убивање евреи или холокаустот...односно тој просторечено бил против се...и за крај требало да користи таблети МДМ за не биде толку насилен нели....:vozbud:

Браво бе...се гледа колку си запознаен со овие работи....од марихуана на лсд...како прво не може човек да се навлече на лсд бе тоа ти е само ќе речам пробаторска дрога затоа што лсдто не е нешто шо можеш да го најдеш во аптека или негде во наша близина...коо прво кога корисниците на марихуана би ја замениле неа со лсд ќе настане општествен хаос....Лсдто ги предизвикува најтешките халуцинации шо нормално предвидува голема опасност за личноста шо е под нејзино дејство...така да ти кажам само да си знаеш дека лсдто не ствара завист како основна работа, како второ кој човек би земал секој ден лсд наместо марихуана кога лсдто држи 48 часа а марихуаната 2-3....
Па не баш, ја сум за цело општество да забега на трипови, ко Сури ќе праиме муабет со билборди, ќе забораиш како се викаш, нишо нема да ти фали. :pipi:

Па не баш, ја сум за цело општество да забега на трипови, ко Сури ќе праиме муабет со билборди, ќе забораиш како се викаш, нишо нема да ти фали. :pipi:

Абе тоа стварно би било откачено...:vozbud:ама реално гледано и нема баш да биде така оти ќе има еден тон смртни случаји,многу ќе избегаат луѓето бе ќе почнат да се фрлаат од згради мислејќи дека рипаат во базен, ке легнуат на пешачки..ама у секој случај добра ти е идејата се согасувам...:vozbud:

Абе тоа стварно би било откачено...:vozbud:ама реално гледано и нема баш да биде така оти ќе има еден тон смртни случаји,многу ќе избегаат луѓето бе ќе почнат да се фрлаат од згради мислејќи дека рипаат во базен, ке легнуат на пешачки..ама у секој случај добра ти е идејата се согасувам...:vozbud:

Abe zemete letajte golubi... I ubavo ke vi bide samo nemojte mnogu da letate zaso ke ve tepaat bedovi :)) Onaka za relaksacija na zurka po 1 ili 2 :) I ke mislite deka ste supermen :))) haha :helou:

Od ganja na LSD yabegavte.. GOSPODE BOZE..
Jas bar licno na sebe samo edna negativna rabota od marihuanata zaprimetiv.. MNOGU ZABORAVAM :/ I toa na sred muabet.. BLOK i toa koa neam niso u mene.. Ali jbg pak ne ja menjam :)

Od ganja na LSD yabegavte.. GOSPODE BOZE..
Jas bar licno na sebe samo edna negativna rabota od marihuanata zaprimetiv.. MNOGU ZABORAVAM :/ I toa na sred muabet.. BLOK i toa koa neam niso u mene.. Ali jbg pak ne ja menjam :)
:pos2: :pos2: :pos2: Ах пуста Мара...:pos2: :pos2:
Штета што на овие простори никад нема да се легализира хихихихии
Ама ако, поинтересно е, така? :wink:

Зависи како и во колкави количини
ама неможе да се заборави фактот дека и тоа е дрога нели?:toe::helou:

Зависи како и во колкави количини
ама неможе да се заборави фактот дека и тоа е дрога нели?:toe::helou:
Дрога?! Не, благодарам,
Има разлика меѓу хемија и природа така? :wink: епа тогаш?...

Дрога?! Не, благодарам,

Нема разлика, и хемијата е природна наука занчи се занимава со природни работи.

Дрога?! Не, благодарам,

На некој начин да, ама сето тоа поврзано и Bacillus gagous си кажа убаво .:toe: Сето тоа влече кон зависност. Ај се разбираме.:wink:

Не дека бранам некаква страна но колку што сум прочитал и при зависност од храна,алкохол,цигари,дрога па дури и коцкањето како зависност доаѓа до активирање на исти центри во мозокот.Ова не дека сум стручен ама така имам читано.

п.с. абе дрогирајтесе само не седете на цименто:pos2:

Не дека бранам некаква страна но колку што сум прочитал и при зависност од храна,алкохол,цигари,дрога па дури и коцкањето како зависност доаѓа до активирање на исти центри во мозокот.Ова не дека сум стручен ама така имам читано.

п.с. абе дрогирајтесе само не седете на цименто:pos2:

Точно си читал центарот се вика Nucleus accumbens

Само,аман не ја викајте Мара...она е МаријаАна бе...:pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom