Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Najverojatno misli ako tepala Germanija WW2 i posle nie i
Bugarite strashilo vo Evropa :facepalm:
Они и сега мислат дека ако Бугарија се простира од Варна до Охрид, ќе бидат суперсила на Балканот.

Европа ќе се заинтригира малку повеќе за случајов со МК и БГ кога Македонија ќе почне да покажува имање некаков став со глупоста со Бугарија. Не знам како не им е јасно на морониве што „преговараат“ дека никој не удира заушка на Бугарија од проста причина што изгледа очигледно дека МК ќе се сложи со сите услови и нема потреба да се замараат...
Не умееме да искористиме тоа што сме во пакет со Албанија која секако има силно лоби и да поставиме оштри и строги граници.
Да си дел од преговарачкиот тим и да имаш изјава дека не се замараш со сопствено малцинство во друга држава, треба по кратка постапка да се тргне не само од тимот туку да му се забрани да биде на било каков начин инволвиран во политика. Јас сум за подобрување на економската соработка, инфраструктурно поврзување, ама ова луѓе нема врска со билатерални спорови. На страна што зборуваме за нешто што е бенефит за двете страни (нарочито за бугарската со кратењето на пат кон Драч).
Целата приказна е дефокусирање од суштински проблеми. Бугарија едноставно сака да испише некаква нова историја и бара статисти во приказната. Не сакаме да бидеме дел од таков лош филм. Толку.

Стратегијата на Петков е точна. И во Бугарија има јавна поддршка.
А вашиот Пендаровси зашто ја одби поканата за членство во OECD, не ми е јасно

Бугарија едноставно сака да испише некаква нова историја и бара статисти во приказната. Не сакаме да бидеме дел од таков лош филм. Толку.
Само Македониjа не сака да пише нови истории туку да ги повторува старите погрешни. И да добива вето за возврат. Него зошто зборуваш во име на сите? Jас не ти го давам тоа право.

Само Македониjа не сака да пише нови истории туку да ги повторува старите погрешни. И да добива вето за возврат. Него зошто зборуваш во име на сите? Jас не ти го давам тоа право.
Vidi sega sekoj ima svoe mislenje i taka se izrazi dechkoto, mnozinstvoto misli kako nego da ti kazam pravo. A za chlenstvoto banana drzava pravi kako kje im kazat pomokjnite, ne mi se veruva sam da zel takvo reshenie…..
Автоматски споено мислење:

A za vashiot Petkov izgleda tochen choekot, ne e ko tie motachite shto bea predhodno, ama gledam odma go raspnaa pa kje treba da dava otchet shto dogovaral so nas na parlamentot kaj vas. I nego ne mu e lesno proamerichki chovek e, a tie najmnogu sakaat da vlezime vo EU, pa kje vidime shto kje se sluchi. Mislam ako ne reshat sega neshto ponataka kje bide poteshko, oti VMRO tepue kaj nas 90% ako ne se reshi sporot osobeno, a tie ne se mnogu poznati po zemanje na reshenija:toe:

Последно уредено:
Што се случи за 15 години........?
Уни..jpg

А после уште 15..?

Што се случи за 15 години........?
Прегледај го приврзокот 320761

А после уште 15..?

Коjа глупост, човече... :facepalm:

Пред 15 години студентите одеа во Бугариjа да студираат САМО заради тоа што Бугариjа беше ефтина и имаше повеќе опции. (доста од нив студираа медицина). Сега никоj не оди да студира во Бугариjа! Тоа е вистината!

А бе вие татарите живеете само од пропаганда и ништо друго...стварно докажувате дека сте наjдебилна нациjа на балканот...а после се жалите дека ве мразиме или како што пишувате во вашите весници дека имало говор на омраза.

Коjа глупост е тоа, човече... :D

Пред 15 години студентите одеа во Бугариjа да студираат САМО заради тоа што Бугариjа беше ефтина и имаше повеќе опции. (доста од нив студираа медицина). Сега никоj не оди да студира во Бугариjа! Тоа е вистината!

А бе вие татарите живеете само од пропаганда и ништо друго...стварно докажувате дека сте наjдебилна нациjа на балканот...а после се жалите дека ве мразиме или како што пишувате во вашите весници дека имало говор на омраза.
Toa sakam da im kazam i jas, omraza e tezok zbor, opravduvanje im e da teraat toa shto si go teraat, demek gi mrazime, idi kazi deka si Makedonec u Bg pa vidi shto kje ti se desi, negiranje, diskriminacija, tipichen primer se OMO Ilinden . A tie 20-tina plateni Bg kaj nas shto gi ima ko risoj gi pazime, i posle nie pak krivi. Nema nadez so sporov, ko shto chitav toj Petkov nivniot vika ima vreme 15 godini kje reshavame, sakaat na kondicija da ne fatat :lolzz:

Коjа глупост, човече... :facepalm:

Total Bullshit

• Ми се допаѓа
Reactions: RTM
Колку сте еднодимензионали е страшно нешто. Зборам и за двете страни. Повеке ке се фокусирам на овие од наша страна.

Голема грешка си. Во последните 5-6 години бројот на студенти од Мк во Бг секоја година се зголемува.

idi kazi deka si Makedonec u Bg pa vidi shto kje ti se desi, negiranje, diskriminacija,

Не познавам студент во Бг што се произнесол македонец и за тоа да бил дискримииран или малтретиран.

Цело време зборите од ракав. Како некои баби, слушнале па не дослушнале.
Не знам дали сфаќате ама поголемиот број на граѓани и на двете земји воопшто не се замараат на оваа тема. Имам голем број на пријатели од Бг кои што немаат кажано лош збор за Македонија, но сепак кај нас владее тоа дека тие се гаден народ. Истото е и кај нив де. Ме прашуваат за палењето на знамето но јасно им е дека и кај нас и кај нив има поединци што нема како да ги спречиш во идиотските дејствија.
И, кој е муабетот со тоа две червени некој ако може да ми појасни. Имале криза, после распадот на комунизмот западнале во рецесија и самите го кажуваат тоа. Па ке дојде кај нас време како што имаме тргнато не за две червени а за две стотки да се даваат. Тогаш што ке коментирате?

Колку сте еднодимензионали е страшно нешто. Зборам и за двете страни. Повеке ке се фокусирам на овие од наша страна.

Голема грешка си. Во последните 5-6 години бројот на студенти од Мк во Бг секоја година се зголемува.

Не познавам студент во Бг што се произнесол македонец и за тоа да бил дискримииран или малтретиран.

Цело време зборите од ракав. Како некои баби, слушнале па не дослушнале.
Не знам дали сфаќате ама поголемиот број на граѓани и на двете земји воопшто не се замараат на оваа тема. Имам голем број на пријатели од Бг кои што немаат кажано лош збор за Македонија, но сепак кај нас владее тоа дека тие се гаден народ. Истото е и кај нив де. Ме прашуваат за палењето на знамето но јасно им е дека и кај нас и кај нив има поединци што нема како да ги спречиш во идиотските дејствија.
И, кој е муабетот со тоа две червени некој ако може да ми појасни. Имале криза, после распадот на комунизмот западнале во рецесија и самите го кажуваат тоа. Па ке дојде кај нас време како што имаме тргнато не за две червени а за две стотки да се даваат. Тогаш што ке коментирате?
More, chitaj shto pishuvam dali OMO ilinden se priznaeni, i broj na Mk studenti namaluva , ne se zgolemuva znam mnogu povishe od tebe. A za Mk student kazi si deka si Makedonec ama odma kontraotgovor NE SI!

Врска немаш!
На времето автобусите Матпу (БГ) и Транскоп (МК/Битола) имаа редовна линиjа секоj ден Битола преку Велес, Штип, Кочани...Софиjа, беа полни со студенти. Понекогаш се пуштаа и по два автобуси на ден. Таа линиjа е уќината веќе неколку години заради тоа што нема интерес. Можеш слободно да ги прашаш автобуските фирми и ќе ти кажат зошто се уќинати. ;)

Врска немаш!
На времето автобусите Матпу (БГ) и Транскоп (МК/Битола) имаа редовна линиjа секоj ден Битола преку Велес, Штип, Кочани...Софиjа, беа полни со студенти. Понекогаш се пуштаа и по два автобуси на ден. Таа линиjа е уќината веќе неколку години заради тоа што нема интерес. Можеш слободно да ги прашаш автобуските фирми и ќе ти кажат зошто се уќинати. ;)

Ти имаш. Тоа е најважното. Што е тоа уќинати?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom